19 Kasım 2017 Pazar

Tavuklu Krep yemek tarifi



Krep hamuru:
500 ml süt
250 gram un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Tavuk harcı:
2 tane kemiksiz tavuk göğsü
1 küçük konserve garnitür
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı un
2 içme suyu bardağı süt
Tuz karabiber

Krep malzemelerini blendırla karıştırın. Krep hamurunu buzdolabında en az bir saat bekletin. Tavuğu tuzlu suyla haşlayın ve tiftin. Yapışmaz bir tencerede yağı eritin. Unu renk değiştirene kadar bir yumurta çırpıcısıyla devamlı karıştırarak kavurun. Karıştırmaya devam ederken sütün tamamını yavaşça ekleyip , muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz beşamel sosuna, suyunu süzdüğünüz garnitürü ve tavukları ekleyin ve iyice karıştırın. Buzdolabında bekleyen krep hamurundan, çok iyi ısıtılmış teflon tavanın ortasına birer kepçe dökün. Tavayı, yavaşça kaldırıp, seri hareketlerle döndürüp tavanın her yerine eşit olarak dağıtın. Krebin alt yüzü pişince, ters çevirin ve krebin yarısına iç malzemesini bir kat ekleyin. Krepleri yarım ay olacak şekilde ikiye katlayın ve sıcak servis edin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Rheinisher yemek tarifi



800 gr. biftek
2 çorba kaşığı margarin
2 adet havuç
100 gr. kereviz
100 gr. çavdar kıtırı
1 demet maydanoz
50 gr. kuru üzüm
2 adet soğan
1/4 lt. sirke
1 çay kaşığı şeker pekmezi
2 adet defne yaprağı
2 adet ardınç tanesi
2 adet yeni bahar tanesi
Tuz
Karabiber

Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı soyun ve halka halka doğrayın. Bir kapta sirke ve 1/2 lt. Suyu kaynatın. Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın. Bir tarafta soğumaya bırakın. Bifteği bir kaba koyun, soğuk soiçme suyu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin. Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın. Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin. Bifteği içinde beklettiğiniz soiçme suyu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın. Düdüklü tencerede margarini kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun. 1/4 lt. Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin. Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II. Konuma gelene dek ısıtın. Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin. Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun. Soiçme suyu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin. Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com