8 Ekim 2015 Perşembe

ÖZBEK HELVASI nasıl yapilir ? (Video)




İnci Beşoğul
17. yy Osmanlı mutfağından


Özbek Hacı Şeriften nakledilmiştir. Vilayetlerinde bu suret üzere yaparlarmış. Evvela bir miktar sade yağa bir miktar has un, bir miktar şeker, alınır. Sonra sadeyağ tencerede eritilir. Has undan üzerine azar azar ilave edilerek boza kıvamına gelince artık un katılmaz. Tahminen beş dakika miktarı kaynatılır. Ondan sonra şekeri şerbet yapılıp azar azar bunun üzerine dökülür.
Yağı undan ayrılınca, yağını süzdürüp helvayı tabak içine koyup servis yapılır. (Kat'a içinde yağ olmadığından üzerine dahi içme suyu içildiğinde âdemi incitmeyip bir terü taze lâtif helva olur. Tecrübe olunmakla işbu kenara kaydolundu).

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


YUFKALI ÖZBEK PİLAVI nasıl yapilir ? (Video)




3 kahve fincanı yeşil fıstık
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
2,5 içme suyu bardağı pirinç (500 gram)
4,5 içme suyu bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa su)
3 çorba kaşığı yağ (125 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
300 gram kemiksiz kuzu eti (but 1 tatlı kaşığı yağ veya kol veya böbrek yatağı)
1 adet hazır yufka
Üzeri için; tereyağı

1) Yeşil fıstığı kaynar suda 1 dakika haşlayarak suyunu süzdürüp kabuklarını ayıklayınız.
2) 1 kaşık yağı eritip fıstığı ilâve ediniz. Karıştırarak hafif kızartıp bir kenara ayırınız.
3) Eti zar gibi doğrayınız. Küçük bir kuşhaneye etle yağları koyup kapağını kapatınız. Ağır ateşte et bırakacağı suyu çekip pembe bir hal alıncaya kadar zaman zaman karıştırarak 45 dakika kavurup bir kenara ayırınız.
4) Pirinci temizleyip bir tencereye koyarak üzerini 4 parmak kapatıncaya kadar ılık içme suyu ile doldurup içine 2 çorba kaşığı tuz ilâve ediniz ve karıştırıp 2 saat suyun içinde bekletiniz.
5) Aynı tencerede pirinci kırmadan ve dökmeden karıştırarak 4-5 defa suyunu süzdürüp yıkayınız ve bir süzgece çıkarıp suyunu tamamen süzdürünüz.
6) Bir tencereye yağı koyup, kızartınız. Pirinci ilâve ederken orta ateşte bir kevgirle altüst karıştırarak 4 dakika kavurunuz.
7) Sonra tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilâve ederek 4 dakika kuvvetli ateşte kavurup 1 kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 17 dakika pişiriniz.
8) Ateşten indirince kavurduğunuz eti ve yeşil fıstığı ilâve edip 1 kere karıştırdıktan sonra 15 dakika demlendiriniz.
9) Çukur, ateşe dayanıklı bir kabın içini yağlayınız. 1 adet yufkayı masaya örtü örter gibi kenarlarından taşırarak kabın içine yatırmadan yayınız. Yırtılan kısım olursa yırtık yere bir parça yufka koyunuz.
10) Yufka ile kaplı kabın içine pilavı koyup kenarlarından sarkan yufkalarla pilavın üstünü kapatınız.
11) Üzerini tereyağı ile yağlayarak fırına sürerek orta hararette alt ve üstünü kızartınız.
12) Sonra alt ve üst çevirerek servis yapınız.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Özbek Pilavı nasıl yapilir ? (Video)




5-6 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Dana kuşbaşı (200 gram),
Havuç (2 adet)
Soğan (2 adet)
Su (3 içme suyu bardağı),
Pirinç (2 içme suyu bardağı)
Tuz
Karabiber
Salça (1 yemek kaşığı)
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Toz tarçın ya da dal tarçın (1 tatlı kaşığı ya da 1 dal tarçın)

2 içme suyu bardağı pirinci ılık suda ıslatıp 10-15 dakika bekletin sonra soğuk suda yıkayın ve bir süzgeç yardımıyla süzün.
1 adet soğanı küp küp doğrayın. Tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı eritin. Yağ erirken soğanları da tencereye ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar kavrulurken 200 gram dana etini küçük kuşbaşı kesin.
2 adet havucu rendeleyin. Tencereye önce havucu ilave edin ve 1-2 dakika karıştırın. Doğradığınız etleri de ekledikten sonra havuçlar rengini bırakana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin.
Pirinçleri de etlerin üzerine ekledikten sonra kavurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi serpin ve karıştırın. Üzerine 3 içme suyu bardağı suyu da ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tahinli Özbek Salatası nasıl yapilir ? (Video)




4 adet orta boy kırmızı pancar (veya 400-450 gram konserve pancar turşusu)
2 diş sarmısak
1 adet kesmeşeker
3 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullanılabilir)
1 adet büyük boy beyaz kuru soğan
2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber
2 adet haşlanmış orta boy patates
Varsa 1/2 içme suyu bardağı konserve bezelye
2 içme suyu bardağı konserve kum fasulye
2 Türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 Türk kahve fincanı tahin
1 Türk kahve fincanı yoğurt
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan ılık su
1/2 demet maydanoz
3-4 adet taze yeşil soğan

Beyaz soğan soyulup ortadan ikiye bölünür. İncecik yarımaylar halinde doğranıp derin bir kaba aktarılır. Üzerine tuz ve pulbiber serpiştirilip zeytinyağının 3 yemek kaşığı kadan gezdirilir. Hafifçe yoğrulan soğan bir kenarda bekletilir. Haşlanmış patatesler küp şeklinde dilimlenir.
Pancarlar soyulup bol suyla yıkandıktan sonra dörde bölünerek orta boy bir tencereye aktarılır.
Üzerine soyulmuş bütün sarımsaklar, sirke, kesmeşeker ve 6-7 içme suyu bardağı içme suyu ilave edilip pancarlar yumuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirilir. Suyu süzülüp soğuması için beklenir.
Diğer taraftan, soğuyan pancarlar tavla zan formunda küp küp doğranıp derin bir kaba aktarılır. Tazesi bulunmazsa kırmızı pancar turşuiçme suyu da kullanılabilir. Turşuyu kavanozdan süzdürerek çıkartıp tavla zarı şeklinde küp küp doğrayın.
Konserve bezelye ve konserve fasulyenin suyu süzülüp pancarla karıştınlır.
Kalan zeytinyağı ve ılık içme suyu karıştırılıp bir kasenin içine koyun. Üzerine tahin ve yoğurdu ekleyip bir tel çırpıcıyla iyice çırparak ayran kıvamında bir sos elde edin. Bu soiçme suyu salatanın üzerine gezdirin. Tavla zarı doğranmış patatesleri katıp soğanlar ilave edilip malzemeler iyice harmanlanır, incecik kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanlar eklenip yine karıştırılır.

Not: İstenirse bu salataya 1/2 içme suyu bardağı iri çekilmiş ceviz içi eklenebilir ya da üzerine haşlanmış, dilimlenmiş katı yumurta koyulur.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ÖZBEK MANTISI nasıl yapilir ? (Video)




THY Skylife

Hamuru için:
500 g un
4 g tuz
1 yumurta
200 g su
İç harcı için:
Orta yağlı dana kıyma
100 g ince kıyılmış kuru soğan
Küçük küp şeklinde doğranmış 200 g patates
2 g kimyon
2 g karabiber
3 g tuz
Soiçme suyu için:
100 g tereyağı
5 g pul biber
300 g yoğurt
¼ demet ince kıyılmış dereotu

Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak çukur bir kapta veya mermer üzerinde yoğrulur. Üzeri nemli bir bez ile kapatılıp yaklaşık 20 dakika dinlendirilir. Ayrı bir kapta iç malzeme karıştırılıp hazırlanır. Merdane yardımıyla açılan hamur 10x10cm dikdörtgen şeklinde kesilir. Hazırlanan iç malzeme ortasına bolca koyulup poğaça şeklinde katlanır ve buhar tenceresinde haşlanır. Tereyağı tavada eritilip pul biber yakılır. Buharda haşlanan mantılar servis tabağına alınıp üzerine yoğurt ve tereyağı soiçme suyu dökülür. İnce kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Özbek Pilavı nasıl yapilir ? (Video)




Malzeme
- 2 içme suyu bardağı pirinç
- 8 çorba kaşığı Sana Crème Bonjour
- 200 g kuşbaşı kuzu eti
- ½ içme suyu bardağı kavrulmuş şamfıstık
- 3 içme suyu bardağı et suyu
- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
1. Pirinçleri ayıklayıp, nişastası gidene kadar bir süzgeçin içinde soğuk suyun altında yıkayın.
2. Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine yıkanmış pirinçleri ve az tuzu ilave edip, pirinçlerin göbekleri saydamlaşana kadar kavurun.
3. Daha sonra içine kalan tuzu?karabiberi, et suyunu ilave edip, kısık ateşte, pirinçler göz göz olana kadar tencerenin kapağını açmadan kısık ateşte pişirin.
4. Pilav pişerken yayvan bir tencerede kalan 4 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, etler iyice kızarana kadar kavurun. (Yağ iyice kızsın ki et sulanmasın.)
5. Etler iyic ekavrulduktan sonra şamfıstıkları ekleyip, kavurmaya devam edin.
6. Demlenen pilavın içine şamfıstıklı kuzu etini ilave edip karıştırın. Özbek pilavını servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.


ML® Özbek Pilavı için tıklayın


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Oslo Usulü Yumurta (Norveç) nasıl yapilir ?




7 yumurta
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
7 ançüez filetosu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Orta boy bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, ateşi biraz kısıp yumurtaları teker teker tavaya kırarak 2-3 dakika, akları katılaşana kadar, üstlerine erimiş tereyağdan gezdirerek pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, bir spatulayla yumurtaları biçimlerini bozmadan, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Her yumurtanın akına 1 ançüez filetoiçme suyu yerleştiriniz. Üstlerine kırmızıbiber ve maydanozu serpip, servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Norveç Türlüsü nasıl yapilir ?




600 gram et
2 çorba kaşığı tereyağı (kızartmak için)
6 adet patates
3 adet havuç
1 dilim turp
4 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Etleri kup seklinde kesin ve kizartin. Kizarttigimiz etleri tencereye yerlestirin ve suyunu koyun. Sebzeleri ve patatesi kup halinde kesin ve etlerin uzerine koyun ve agir ateste pismeye birakin. Cok karistirmamaya dikkat edin ki corba gibi olmasin, ama ayni zamanda altida yanmasin. Yemegimiz pisdikten sonra tuz ve taze ögutulmus karabiber ekleyerek servis yapin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


NORVEÇ KEKİ nasıl yapilir ? (Video)




1 tatlı kaşığı tereyağı
6 yumurta
250 gram (1 içme suyu bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
150 gram (1/4 içme suyu bardağı) kendi kendine kabaran un
Harcı:
500 gram (2 içme suyu bardağı) krema
60 gram (1/4 içme suyu bardağı) toz şeker
500 gram ağaççileği reçeli

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. 22,5 cm'lik altı çıkan bir kek kabını 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yavaşça yağlayıp, kabın dibine yağlı kağıt döşeyiniz. Büyük bir kaseye 4 yumurta kırınız. Kalan iki yumurtanın sarısını ve akını ayırıp sarıları kasedeki yumurtalara ekleyiniz, aklarını ise orta boy bir başka kaseye koyunuz. 1 içme suyu bardağı şeker ve vanilya esansını büyük kasedeki yumurtalara katıp, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla renkleri açık sarı olana kadar çırpınız. Unu serpip, madeni bir kaşıkla karışıma yediriniz. Orta boy kasedeki yumurta aklarını yumurta teli veya elektrikli çırpıcıyla kar haline getirip, yavaşça büyük kasedeki un-yumurta karışımına katınız. Karışımı kek kabına döküp, fırının orta katında 10 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını azaltarak keki 50 dakika daha, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz. Kalıbı fırından çıkarıp, 5 dakika beklettikten sonra, keki bir tel ızgaraya çıkartarak tamamen soğutunuz.
Harcı yapmak için kremayı ve 1/4 içme suyu bardağı şekeri orta boy bir kaseye boşaltıp, yumurta teli veya elektrikli çırpıcıyla koyulaşana kadar çırpınız.
Kek tamamen soğuyunca, keskin ve uzun bir bıçakla keki enlemesine üç eşit kata kesiniz.
Kek katlarından birini, süslü bir servis tabağına koyup, üzerine 1 cm kalınlığında krema döşeyiniz. İkinci keki üzerine kapatıp, 1 cm kalınlığında bir kat krema daha döşeyiniz. Üçüncü keki en üste koyup sade olarak bırakınız.
Kalan kremayla kekin yanlarını sıvayıp üst ve alt kenarlarını kremayla süsleyiniz. Kekin üstünü ağaççileği reçeliyle kaplayıp servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


NORVEÇ ÇORBASI nasıl yapilir ? (Video)




30 gram (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
4 küçük patates (kabukları soyulup, iri zar biçiminde doğranmış)
1 çorba kaşığı un
5 içme suyu bardağı et suyu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
2 orta boy salatalık (kabukları soyulup, kalın dilimlenmiş)
250 gram (1 içme suyu bardağı) krema

Yağı, büyük bir tencerede, orta ateşte eritip, soğanları koyarak 3-4 dakika, pembeleşene kadar pişiriniz. Patatesleri ekleyip 4 dakika, sürekli karıştırarak kızartınız.
Unu serpip, tavuk suyunu yavaş yavaş, sürekli karıştırarak akıtınız. Limon suyu, tuz, biber, defne yaprağı, dereotu ve salatalık dilimlerini katıp çorbayı sürekli karıştırarak kaynatınız.
Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını iyice kısarak, çorbayı arasıra karıştırarak pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı büyük bir kasenin üzerine oturtulmuş tel süzgeçten tahta bir kaşığın tersiyle ezerek geçiriniz. (Süzgeçte kalan posayı ve defne yaprağını atınız.)
Çorbayı yeniden tencereye boşaltıp, kremayı katarak ağır ateşe oturtunuz. Sürekli karıştırarak, 3-4 dakika ısıtınız.
Tencereyi ateşten indirip, çorbayı ısıtılmış bir kaseye boşaltarak servis ediniz.

Not: Norveç çorbasının üstünü ince salatalık dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


BALIK ÇORBASI (Norveç) nasıl yapilir ? (Video)




Balık suyu
1250 gram küçük balık parçaları (sardalya, hamsi vb)
2 havuç (temizlenip dilimlenmiş)
1 soğan (doğranmış)
1 patates (kabuğu soyulup 2-3 parçaya bölünmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
6 tane karabiber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 defne yaprağı
2 kereviz (sapları ve yapraklarıyle birlikte kıyılmış)
3-3,5 litre (16 içme suyu bardağı) soğuk su
750 gram kırlangıç balığı (temizlenip kılçıkları çıkarılmış)
2 havuç (temizlenip ince doğranmış)
2 pırasanın beyaz kısımları (ince doğranmış)
3 yumurtanın sarısı
kahve kaşığının ucuyla tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
6 çorba kaşığı acı krema

Geniş bir tencereye, soğuk suyu ve balık suyunun öteki malzemelerini koyup iyice karıştırınız, karışımı yüksek ateşte, kaynayıncaya kadar ısıtınız. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısınız; karışımı 30 dakika ağır ağır kaynatınız. Balık suyu karışımmı ince delikli bir süzgeçten geçirerek geniş bir kaba süzünüz. Mümkün olduğu kadar çok balık suyu elde etmek için, süzgeçteki ufak balık parçalarını ve sebzeleri bir tahta kaşığın tümsek kısmıyla eziniz.
Tencereyi sıcak suyla çalkalayıp geniş kaptaki süzülmüş balık suyunu, tencerenin içine boşaltınız. Tencereyi yüksek ateşe koyup, karışımı kaynayıncaya kadar ısıtınız, ağzı açık olarak 20 dakika, karışımın miktarı 1,5 litreye düşene kadar, kaynatmız. Balık suyunu tekrar ince delikli süzgeçten süzünüz. Tencerenizi sıcak suyla çalkayıp duruladıktan sonra süzdüğünüz balık suyunu içine boşaltınız.
İkinci defa süzmüş olduğunuz suya, havuçları ve pırasanın beyaz kısmını ekleyip yüksek ateşte karışım kaynayıncaya kadar ısıtınız.
Sıcaklığı azaltıp tencerenin kapağını kapatınız; karışımı 10 dakika ağır ağır kaynatınız. Kırlangıç balığını da ekledikten sonra 5-10 dakika daha kaynatınız. Tencereyi ocaktan indirerek, kırlangıç balığını delikli kepçeyle bir servis tabağına alıp, bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kâsede yumurta sarılarını iyice çırpıp, sıcak çorba suyundan yarım içme suyu bardağı ekleyiniz; karışımı yeniden iyice çırpınız. Yumurta sarısı - balık suyu karışımını tenceredeki balık suyuna azar azar (her defasında iyice karıştırarak) ekleyiniz.
Kırlangıç balığını çatalların ucuyla küçük parçalara ayırıp, tuz ve karabiberle birlikte çorba suyuna katınız; karışımı iyice karıştırınız. Çorbanızı son defa kaynayıncaya kadar ısıtıp ateşten alınız.
Maydanozunu serpip 1 çorba kaşığı acı kremasmı da ekleyerek servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Elmalı Norveç Keki nasıl yapilir ? (Video)




2 yumurta
225 gram pudra şekeri
100 gram yağ
150 gram sütün üstünde tutan kaymak
175 gram un
3 çay kaşığı kabartma tozu
3-4 elma

20 x 30 cm. boyundaki tepsiyi yağlayıp un serpiştirin. Yumurtalarla şekerin 200 gr'mını, karışım koyulaşıp krem haline gelene dek ve yukarı kaldırıldığında iz bırakacak biçimde olana dek çırpın. Yağ ve sütü başka bir tencereye koyun. Kaynama noktasına ulaşana dek karıştırın ve bu durumdayken yumurtalarla şeker karışımına ekleyin. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra unun topaklanmamasına özen göstererek karışıma katın. Karışımı hazırlanan tepsiye boşaltın. Elmaların kabuğunu soyup ortalarını aldıktan ve dilimledikten sonra hamurun üzerine dizin. Üzerine de kalan şekeri serpip, orta kızgınlıktaki fırında iyice kabarıp rengi kızarana dek 20-25 dakika pişirin. Tepside soğumasını bekleyin ve dilimlere kesip servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Norveç Somon Izgara nasıl yapilir ? (Video)




Malzeme:
180 gram somon fileto
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
yarım kırmızı soğan
1 adet defne yaprağı
yarım limon
yarım soğan
100 gram ıspanak
1 çorba kaşığı krema
1 demet karışık yeşillik
1 adet konserve kuşkonmaz
tuz, karabiber

Somonun marinasyonu için öncelikle, derin bir kaba iki çorba kaşığı sıvıyağ alın. Ardından kırmızı soğanı küp küp doğrayın, limonu yuvarlak üç-dört parçaya kesip defneyaprağı ile hepsini sıvıyağa karıştırın. Somon filetoyu kabın içine yerleştirin ve bir saat kadar buzdolabında bekletin. Ispanağı yıkayıp, irice doğrayın. Soğanı ince ince doğrayıp, derin bir tencerede kalan sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar pişirin. Ispanağı ekleyip ıspanak suyunu bıraktıktan sonra yeterince tuz ve karabiber ilave edin. Ardından kremayı ekleyin. Kremayla ıspanak birbirine iyice karıştıktan sonra ocaktan alın. Somonu orta derece sıcaklıktaki ızgarada ya da oluklu tavada pişirin. Servis tabağına sote ıspanağı alıp üzerine somonu yerleştirin. Somonun üzerine bir adet kuşkonmaz yerleştirdikten sonra yeşillikle süsleyerek servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


NORVEÇ BİSKÜVİLERİ nasıl yapilir ? (Video)




HAMUR MALZEMELERİ
4 1/2 içme suyu bardağı un (500 gr.)
1 3/4 çay bardağı süt (175 gr.)
2/5 paket margarin (100 gr.)
1 1/5 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (20 gr.)
1 1/2 çay kaşığı tuz (4 gr.)
4/5 kahve fincanı toz şeker (45 gr.)
1 adet yumurta
1 1/2 çay kaşığı kakule
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
MEYVE KARIŞIMI
1/2 içme suyu bardağı kuru üzüm (60 gr.)
1/2 içme suyu bardağı limon veya portakal kabuğu reçeli
1/4 içme suyu bardağı kıyılmış ceviz (30 gr.)

Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra, doğranmış meyvaları dikkatlice karıştınn ve 6 mm. kalınlığında açın. Elinizdeki bisküvi kalıpları ile değişik şekillerde parçalar çıkarın ve üzerlerine yumurta sarısı sürerek 30 dakika mayalanmak üzere ılık bir yerde bekletin. Üzerlerine toz şeker serpip 190°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Buhara Pilavi (Özbekistan) nasıl yapilir ? (Video)




3 bardak pirinç
2 orta boy soğan
3 orta boy havuç
1 bardak iç badem
500 gram kusbasi dogranmis koyun eti
3 orta boy havuç
5 yemek kasigi tereyağı veya sade yag
100 gram tel sehriye
100 gram kuru kayisi
Tuz-biber-yenibahar
1 adet yufka

Pirinci yikadiktan sonra sicak suda 30 dk bekletin. Bademi sicak suya koyun ve kabuklarini çikartin.
Ince dogranmis soğani ve bademleri, 3 kasik yagla birlikte açik pembe kavurun. Rendelenmis havuç, kusbasi dogranmis etleri de katin. Tuz, karabiber, yenibahar ve 3 bardak içme suyu ekleyin. Kisik ateste 45 dk pisirin.
alan yagin içinde sehriyeyi pembe renkte kavurun. Suyu süzülmüs pirinci, küçük parçalar halinde dogranmis kayisilari ve sehriyeyi etli karisima katin. 3 bardak sicak içme suyu ekleyin. Kisik ateste suyunu çektirin.
Uygun bir tencereyi önce yaglayin, sonra yufkayi yerlestirin. Pisen pilavi içine bosaltin. Kenardaki yufkalari üzerine kapatin. Yufka kizarincaya dek firinda pisirin. Bir tabaga ters çevirip servis yapin.


ML® Buhara Pilavı için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Taşkent Böreği (Özbekistan) nas��l yapilir ?




2 içme suyu bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım içme suyu bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
250 gram bitkisel margarin (Tereyağı da kullanabilirsiniz.)
İçi için:
1 demet maydanoz
1 içme suyu beyaz peynir

Süt, yoğurt, sirke ve sıvıyağı derin bir karıştırma kabına koyun. Tuzu katıp unu da azar azar ilave ederken yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha yumuşak ve etmelisiniz.
Hamuru eşit dört parçaya ayırın. Parçaları yuvarlayarak oda sıcaklığında 20-30 dakika Kadar dinlendirin.
Mutfak tezgahını yavaşça unlayın ve bezelerin her birini 20 santim çapında (düz yemek tabağı boyutlarında) açın. Paketinden çıkardığınız yağı alıp açtığınız yufkaların üzerine bolca sürün.
İki yufkayı üst üste koyun. Yufkaların uçlarını üzerine kaldırarak bohça şekli verin. Elinize yumuşak yağ alıp kat yerlerine sürün. Yağı bu şekilde bitirin. Sonuçta bohça şeklinde iki adet hamur elde etmiş olacaksınız.
Bohçaları buzdolabına koyup en az 6 saat ya da bir gece bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız bohçaları yarım santim kalınlığında açın.
Büyük bir bardak kullanarak hamurlardan yuvarlak parçalar çıkarın. Ortalarına incecik doğranmış maydanoz ve peynir karışımdan koyup poğaça gibi, D şeklinde kapatın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında nar gibi oluncaya kadar kızartın. Çıkarıp ılık olarak servise sunun.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Özbek Pilavı nasıl yapilir ? (Video)




İlkay Öztürk

2 Su Bardağı Pirinç
3 Su Bardağı Su
1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
250 g Kuzu Kuşbaşı
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates
1/2 Su Bardağı Bezelye
1 Adet Havuç
1 Demet Maydonoz
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tuzlu sıcak suya bırakalım.
Soğanı incecik kıyıp zeytinyağında kavuralım. Kuşbaşı eti ilave edip 5-6 dakika soteleyelim. Bezelyeyi, küp küp doğranmış havuçları ve domatesleri de ekleyelim. Et suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Tuzun yarısını ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatalım.
Sıcak suda şişen pirinçleri yıkayıp süzelim. Ayrı bir tencerede tereyağını eritelim. Pirinçleri bu yağda 2 dakika kadar kavurup, suyu ve kalan tuzu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatalım, ocağın altını kısalım ve pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirelim, demlenmeye bırakalım. Ardından etli harcı pilava ilave edip iyice karıştıralım. Sıcak sıcak servis yapalım.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ÖZBEK BÖREĞİ nasıl yapilir ? (Video)




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


1 içme suyu bardağı ılık su
1 paket maya (40 gr.)
3 yumurta sarısı
1/2 içme suyu bardağı yoğurt
1/2 içme suyu bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar un
1 paket margarin (açılan hamurları yağlamak için)
200 gr. beyaz peynir (yumurta akları ile karıştırılacak)
1 yumurta sarısı (böreklerin üzerine sürmek için)

Maya, ılık suyun içinde eritilir. Yumurta sarıları, tuz, şeker, yoğurt ve sıvı yağ konup karıştırılır. Alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Yoğrulan hamur, mayası gelmeden hemen 5 parçaya bölünür, yuvarlanır. Yuvarlanan hamurlar hazır yufka büyüklüğünde açılır. Açılan hamurların üzerlerine eritilmiş margarin sürülerek üst üste konur. Hamurların hepsi birden rulo halinde sarılır. 22 eşit parçaya kesilir. Kesilen parçalar, tek tek açılır. Açılan hamurların içlerine yumurta akları ile karıştırılmış peynirden konur. Bohça şeklinde katlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir, üzerlerine margarin sürülür ve 1 saat tepside bekletilir. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 220 derece fırında, altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılır. Biraz soğutulup, servis yapılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ÖZBEK PİLAVI (Gaziantep) nasıl yapilir ? (Video)




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

150 gr. iri kıyma
400 gr. pirinç
100 gr. haşlanmış nohut
100 gr. salça (50 gr. domates, 50 gr. biber karışık)
Tuz, karabiber
2 adet havuç
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet çarliston biber
250 gr. margarin yağı
Yeteri kadar su

Ayıklanmış pirinç ılık suya konur, bir yemek kaşığı tuz atılarak (5-10 dk.) ıslanmaya bırakılır. Bir tencereye et ve yağ koyarak kavrulur. Hafif kavrulduktan sonra havuç, soğan ve biber ince bir şekilde doğranıp ete ilave edilir. 5 dk. kavrulduktan sonra ıslanmış pirinç, yıkanıp süzgece boşaltılır. Kavrulmakta olan ete ve havuca pirinç ve haşlanmış nohut ilave edilir,
5 dk. kavrulduktan sonra salça ve kaynamış et suyu ilave edilir. Kapağın altına yağlı kağıt koyarak kapatılır. 10 dk. sonra servise sunulur. (Fikret MAVİYILDIRIM - Mazıcıoğlu Et Lokantası)


ML® Molhatalı Aş için tıklayın



Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Meksika Salatası nasıl yapilir ? (Video)




MALZEMELER
250 gr. siyah fasulye (kuru fasulyede olabilir)
4 adet domates
100 gr. sivri biber
1 tutam maydanoz
1 tutam tuz
350 gr. salatalik tursusu

YAPILIŞI
Fasulyeler aksamdan islatilir. Dagalmayacak sekilde haslandiktan sonra soguk içme suyu ile yikanir ve suyu süzülerek sogumaya birakilir. Salatalik tursusu, domates ve biberler küçük küçük dogranir. Maydanozlar ince ince kiyildiktan sonra bütün malzemeler yice karistirlir. Üzeri maydanozla süslenerek servis yapilir.


ML® Panço Çorbası için tıklayın


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com