19 Ekim 2015 Pazartesi

BORÇ ÇORBASI yemek tarifi (Video)




10 bardak et suyu
2 kaşık yağ
2 soğan
2 patates
1 küçük kereviz
2 küçük pancar
1 küçük havuç
5- 6 yaprak lahana
2 kaşık konserve domates salçası
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı şeker
Tuz

1-Sebzeler yıkanır, soyulur. Bir kaba rendelenir ve doğranır.
2- Çorba tenceresinde rendelenmiş soğan yağ ile pembeleştirilir. Un katılır, biraz da un ile kavrulur.
3- Hazırlanan sebzelerin hepsi konur. Biraz karıştırılır. Domates salçası ve et suyu konup pişirilir. Tuz limon tuzu, şeker atılıp 10 dakika sonra ateş kapatılır.


ML® Borç Çorbası için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


PİROŞKİ yemek tarifi (Video)




Hamuru:
350 gram (3 içme suyu bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
60 gram eritme peyniri
3 çorba kaşığı çok soğuk su
60 gram (1/4 içme suyu bardağı) krema
Harcı:
60 gram (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
250 gram sığır kıyması
125 gram mantar (temizlenip, ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı krema
1 yumurta (katı haşlanmış)
Kaplaması:
1 yumurta
1 tatlı kaşığı su

Hamuru yapmak için, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz. 8 çorba kaşığı tereyağı ve eritme peynirini katıp, bıçakla küçük parçalar halinde kesiniz.
Parmaklarınızla, yağ ve peyniri una, ekmek içi görünümü alana kadar yediriniz.
1 çorba kaşığı soğuk içme suyu katıp kaşıkla una yediriniz. Kremayı katarak yediriniz. Ellerinizle hamuru, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz. (Hamur çok kuru ise, kalan suyu da katınız.) Hamuru top yapıp, yağlı kağıda sararak, buzdolabında yarım saat dinlendiriniz.
Bu arada harcını yapmak için, tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırınız. Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz.
Kıyma, mantar, tuz, biber ve kırmızı biberi katıp 15 dakika, kıyma kızarıp, pişene kadar kavurunuz.
Tencereyi ateşten alıp, maydanoz, krema ve kıyılmış yumurtayı katarak bir kenara bırakınız.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız. 1 tatlı kaşığı yağla büyük bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Hamuru buzdolabından çıkarıp, yavaşça unlanmış bir tezgahta çok ince açınız. 7,5 cm'lik bisküvi keseceği ile hamuru daireler biçiminde kesiniz.
Her hamur yuvarlağının ortasına, harçtan 1 tatlı kaşığı koyunuz. Yumurta ve suyu, bir fincanda karıştırıp, hamurların kenarlarını bu karışımla ıslatınız. Hamurları yarım daire biçiminde katlayıp, kenarlarını çatalla bastırarak yapıştırınız. Börekleri tepsiye yerleştirip, üstlerine kalan yumurtayı sürünüz.
Börekleri, fırında 20 dakika, renkleri nar gibi olana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, börekleri sıcak olarak ya da tel ızgarada soğuttuktan sonra servis ediniz.

Not: Yağlı hamurla yapılan bu Rus börekleri, genellikle çorbayla, özellikle borş çorbasıyla ya da ordövr olarak servis edilebilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Rokalı Krep yemek tarifi (Video)




Krep için:
2 tane yumurta
2 içme suyu bardağı süt
1.5 içme suyu bardağı un
Tuz
250 gram tereyağı
İçi için:
50 gram eritme peyniri
1 tane domates
Yarım demet roka
Yarım demet maydonoz

Bütün malzemeler çırpılır ve koyu bir krep hamuru yapılır. Yanmaz tavaya az tereyağı atarak eritilir. Kepçe yardımıyla krep hamurundan akıtılır ve arkalı önlü pişirilir.
Bir kaseye eriyen peynir ufalanır ve maydonoz domates roka doğranıp karıştırılır. Düz bir tepsiye pişen krepler alınır ve tam ortasına peynir konularak bohça şeklinde kapatılır.
Yanmaz tavaya az tereyağı alınır ve eritilerek bohça şeklindeki krepler arkalı önlü kızartılır, sıcak servis yapılır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Rus Böreği yemek tarifi (Video)




1 içme suyu bardağı süt
1 içme suyu bardağı su
2 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
Aldığı kadar un
Kızartma için iki içme suyu bardağı ayçiçek veya zeytinyağ
İÇ İÇİN:
250 gr. kıyma, 2 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber

1- Şeker ile maya sütle eritilir.
2- Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır.
3- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
4- Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir.
5- Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.

Not: Kıymalı iç şöyle hazırlanır:
Küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz ve tuz karabiber karıştırılır. (Kıyma ve soğan kavurmadan çiğ de kullanılabilir.)


ML® Rus Bohçası için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Sibirya Usulü Barbunya yemek tarifi




İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü

750 gram orta büyüklükte Barbunya (6 adet)
Tereyağı
Kekik
Karabiber
Su
Tuz
Soğan
Maydanoz kökü

Kenarlı ve yayvanca bir tepsiye hepsi ayni boyda olmak üzere pulları kazınmıs, içi temizlenmis, 6 orta büyüklükteki barbunya balığını yerlestirin. Üstlerine 2 bardak içme suyu (suyun balıkların üstlerini kaplaması gerekir), 1 maydanoz kökü, 1 kahve kasığı kekik, 1 miktar karabiber ile 1 miktar da tuz ilâve edin. Sonra da tepsiyi orta hararetteki atese oturtarak, içme suyu ancak kaynar bir hal aldıktan sonra kabın üzerine bir kapak kapatın ve atesi iyice kısarak balıkları kaynatmadan, gayet küçük ateste ancak on dakika demlendirircesine pisirmelidir. Suyu fıkırdatmadan balıkları pisirmelidir, aksi takdirde balıkların derileri yırtılacağı gibi dağılmalarına da sebebiyet verilmis olunur.
On dakika sonra, balıkları bir delikli kepçe ile gayet iyi süzülmüs olarak ve itinalı bir surette tepsiden çıkararak, uzunca bir tabağa muntazam bir sekilde yerlestirmeli ve iyice soğumaya bırakmalıdır. Bunu müteakip, küçük bir kap veya kusaneye 1 silme çorba kasığı tereyağı ile 4 kösemsi küçük kesilmis 1 çok küçükbas soğan koyarak, soğanları az pembemsi bir renk alıncıya kadar kavurun. Sonra da kavrulmus bu soğanlara, balıkları içinde pisirmis olduğumuz suyu ilâve ederek, bu içme suyu yarı oluncaya kadar kapaksız kaynamağa bırakın. Sonra da azalmıs bu karısımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp 1,5 silme çorba kasığı tereyağı ilâve edin. Bir taraftan da karıstırarak yağı karısıma yedirdikten sonra, bunu tabağa dösemis olduğumuz balıkların üstlerine gezdirmeli ve servis yapmalıdır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Pelmeni yemek tarifi (Video)




Hamur:
1 yumurta
un
içme suyu
tuz
İç:
kıyma
soğan, ufak-ufak doğranmış
tuz
karabiber

1. Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur yapın ve dinlenmeye bırakın.
2. O arada harcı hazırlayın.
3. Hamuru açtıktan sonra içme suyu bardağıyla yuvarlaklar yapın ve harcı yuvarlağın ortasına yerleştirdikten sonra yarım ay şeklinde kapatın. Pişerken dağılmaması için hamurun kenarlarını iyice kapatmaya özen gösterin. Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmeni'leriniz hazır.
4. Sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk vs. suyu veya soğan veya diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirebilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Borç Çorbası (tavuklu) yemek tarifi (Video)




http://www.lezzetsirri.com

1 tavuk
1 küçük lahana veya 1/2 lahana
1 içme suyu bardağı kuru fasulye
1 kırmızı pancar
2-3 orta boy patates
1 büyük baş soğan
1 havuç
1 çorba kaşığı domates salçası veya 2 domates
2-3 yeşil biber
1/2 kg. mantar
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
sıvıyağ
karabiber
tuz

Önce fasulyeleri bol suda haşlayın. Tavuğu iri parçalara bölün.
Fasulyeleri haşladığınız suyun içine parçalanmış tavuğu ve kırmızı pancarı atın, tuzunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Zaman zaman tencerenin kapağını açarak kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kevgirle alın.
Patatesleri küçük küpler halinde kesin. Lahanaları ince ince doğrayın. Sırayla tavuğun ve fasulyelerin içine ilave edin. Tencereden kırmızı pancarı çıkarın. Biraz soğuyunca rendeleyin ve tekrar çorbanın içine atın. Bu pancar, çorbanıza lezzetin yanı sıra hoş bir renk de verecektir. Sarımsakları dövün ve kaynayan çorbaya atın. Domateslerin kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarın. Rendeleyip çorbaya ekleyin. Eğer salça kullanacaksanız, salça top top olmasın diye çorbanın suyundan bir iki kaşık alarak küçük bir kasede açın ve çorbaya öyle ekleyin.
Havucu soyup rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyerek ince ince doğrayın. Soğanı irice kıyın. Mantarları dörde bölün.
Tavaya yağı koyarak kızdırın. İçine soğanları atın biraz sararınca havuçları, mantarları ve biberleri ekleyin. Birlikte karıştırarak kavurun.
Daha sonra hepsini kaynamakta olan çorbanın içine atın. Bir parça daha kaynayınca, tuzunu, karabiberini ve defne yapraklarını da ilave edip pişmeye bırakın. Et ve sebzeler pişince ateşten alıp sıcak sıcak servis yapın. Servis sırasında çorbanın üzerine bir parça krem ve maydonoz ilave edin.

Not: Rusya'da "ne kadar ev hanımı varsa o kadar çeşit Borşç Çorbası vardır" denir. Yani arzunuza göre çorbanın içindeki malzemeyi çeşitlendirebilirsiniz. Böylece siz de kendi çorbanızı yapmış olursunuz. Yalnız servis sırasında kremi unutmayın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Belyaşı yemek tarifi




1 kg pizza hamuru
Yarım kg kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
100 gram sıvıyağ

Önce iç harcını hazırlamak için soğan rendelenir, tuz, karabiber ve kıyma ile karıştırılır. Tezgaha un serpilir ve hazırlanan pizza hamuru 5-8 mm kalınlığında açılır. Bir kase yarısını ile yuvarlak şekillerde kesilir. Hazırlanan içten yaklaşık 11 çorba kaşığı hamurların üzerine konur ve açık pide gibi etrafı kapatılır. Hamurlar kızdırılmış yağda orta ateşte kızartılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Kuliç yemek tarifi (Video)




2 içme suyu bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 çay abrdağı şeker
1 fiske tuz
100 gram margarin
2 adat yumurta
1 çay bardağı turunç şekerlemesi
1 kaşık limon kabuğu rendelenmiş
1 kaşık portakal kabugu rendelenmiş
1çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı badem
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 içme suyu bardağı kiraz
Üst malzemeler:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay mbardağı süt
4 adet kiraz
1 çay bardağı badem kıyılmış

Yumurtayla şekeri çırpıp diğer malzemeleri sırasıyla katarak karıştırıyoruz konserve kutusunu bolca yağlayıp hamuru içine koyup 180 derece fırında pişiriyoruz pudra şekerini sütle karıştırıp üzerine döküyoruz kiraz ve bademle süslüyoruz.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ROMEN USULÜ SOĞUK TAVUK yemek tarifi (Video)




1 adet tavuk
250 gram süt (1 bardak)
14 bardak su
1 miktar tuz
1 küçük baş soğan
1 adet havuç
1 silme çor. kaş. tuz
Salçası:
20 gr.tereyağı (1 çorba kaşığı)
30 gram un (1/2 kahve fincanı)
Romen salatası:
300 gr. sarı patates (1 büyük)
300 gram havuç
1/2 bardak taze iç bezelye
1/2 bardak mayonez

1) Bir tencereye tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş ve iyice yıkanmış bir orta büyüklükte tavuk, 12 bardak su, 1 havuç, 1 küçük soğan ile 1/2 çorba kaşığı tuz koyarak tavuk iyice pişmiş bir alıncaya kadar bunu ortadan daha az hararette ateşte haşlanmaya bırakmalıdır.
2) Tavuk pişince, tencereden çıkartarak evvelâ ortasından ikiye, sonra da kol, göğüs ve bud olmak üzere muhtelif parçalara ayırdıktan sonra, tavuğu dağıtmadan kemiklerini çıkarmalı ve bir tepsiye sıralamalıdır. (Kemiklerini çıkarmadan servis yapmak mümkün ise de bilhassa büyük ziyafetlerde kemiği çıkartılmış tavuğun servisi daha muvafıktır. Kemiğinin çıkarılması ise: göğüs etlerini kemiği hizasından yüzercesine kesmek suretiyle, bud taraflarını ise, budları kıvrım yerlerinden parçalara ayırdıktan sonra kemiğin uzandığı istikamette iç taraflarından yarmak suretiyle çıkarmalıdır.
3) Bunu müteakip küçük bir kaba, 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1/2 kahve fincanı un koyarak, unu saratmadan karıştırarak 2 dakika kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş bu una bir miktar tuz, azar azar olmak üzere 1 bardakta sıcak süt ilâve ettikten sonra süt mahallebi kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar karıştırarak pişirmekte devam etmelidir.
4) Sonra salçayı ateşten alarak, 5 dakika kadar ılınmaya bırakmalı, sonra da ılınmış bu salçayı parçalara ayırmış ve tepsiye sıralamış olduğumuz tavuk etlerinin üzerine dökmek ve yaymak suretiyle etlerin üzerinde koyu salçadan bir tabaka vücuda getirmeli ve sonra da salçanın iyice donması için 1/2 saat kadar bir tarafa bırakmalıdır.
5) Sonra salçalamış ve dondurmuş olduğumuz bu etleri malzemesi ile hazırlanmış, sonra da tabağa muntazam bir şekilde döşenmiş Romen salatasının üzerine oturtmalı ve servis yapmalıdır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ROMEN YUMURTASI yemek tarifi (Video)




6 adet yumurta
1/2 bardak mayonez
2 bardak su
300 gr. havuç (3 orta)
tuz
300 gr. sarı patates (3 orta)
300 gr. iç bezelye
1/2 bardak jöle

1) Bir tencere içinde kaynamakta olan suya, 6 adet yumurta ilâve ederek, bunları ancak 7 dakika haşlamalı, sonra da yumurtaların, içinde haşlandıkları suya dökerek üstlerine soğuk içme suyu ilâve etmeli soğumaya bırakmalıdır.
2) Bir tencereye, 4 bardak içme suyu koyduktan sonra buna, üstleri kazınmış ve ancak bezelye taneleri büyüklüğünde dört köşe muntazam parçalara doğranmış üç orta baş havuç ilâve ederek suyu kaynamaya bırakmalı, içme suyu kaynaymca bunlara, kabukları soyulmuş ve yine bezelye büyüklüğünde parçalara doğranmış 3 orta baş patates, 200 gram iç bezelye ile 1 miktar da tuz katarak, sebzeler pişip de yumuşakça bir ha) alıncıya kadar haşlamak ve sonra da bunları ince delikli bir süzgeçten geçirmek suretile suyunu döktükten sonra bir tabağa almalı ve iyice soğumaya bırakmalıdır.
3) Sonra tabaktaki, iyice soğumuş bu sebzelere yarım bardak da mayonez ilâve ettikten sonra hepsini iyice bir karıştırmak sonra da bunlara tabakda muntazam bir şekilde yaymalıdır.
4) Salatanın yapılması ve tabağa yayılması sona erince; iyice soğutulmuş olduğumuz kayısı yumurtaların kabuklarını soyduktan sonra uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesmeli, sonra da uzun kesilen bu yumurtaların kesik tarafları alta getirilmiş olarak bunları tabağa yaymış olduğumuz salatanın üzerine muntazam fasılalarla oturttuktan sonra, üstlerine de iyice kıyılmış 1/2 bardak da jöle serpmeli ve servis yapmalıdır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ROMEN SALATASI yemek tarifi (Video)




300 gram havuç (5 orta)
1/2 bardak mayonez
300 gram sarı patates (3 orta)
2 bardak su
200 gram iç bezelye
tuz

1) Bir tencereye, 4 bardak içme suyu koyduktan sonra buna, üstleri kazınmış ve ancak bezelye taneleri büyüklüğünde dört köşe muntazam parçalara doğranmış üç orta baş havuç ilâve ederek suyu kaynamaya bırakmalı, içme suyu kaynaymca bunlara, kabukları soyulmuş ve yine bezelye büyüklüğünde parçalara doğranmış 3 orta baş patates, 200 gram iç bezelye ile 1 miktar da tuz katarak, sebzeler pişip de yumuşakça bir ha) alıncıya kadar haşlamak ve sonra da bunları ince delikli bir süzgeçten geçirmek suretile suyunu döktükten sonra bir tabağa almalı ve iyice soğumaya bırakmalıdır.
2) Sonra tabaktaki, iyice soğumuş bu sebzelere yarım bardak da mayonez ilâve ettikten sonra hepsini iyice bir karıştırmak sonra da bunlara tabakda güzel bir şekilde tanzim ettikten sonra servis yapmalıdır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


SAHANDA YUMURTA (ROMEN) yemek tarifi




MALZEMELER
1 kişi için
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı rende gravyer veya kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
az tuz
½ avuç haşlanmış ıspanak
2 adet ançuez filetoiçme suyu (zar gibi doğranmış)

HAZIRLANIŞI
Yağın yarısı küçük bir kapta kızdırın. İçine ıspanak, tuz ve ançuezi ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Bir yumurta sahanına koyun. Kalan yağı bir tavaya koyun kızdırarak yumurtaları kırın. Peyniri üzerine serpin ve beyazı sertleşirken ıspanağın üzerine koyup servis edin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


SEBZE ÇORBASI (Romen) yemek tarifi




Malzemesi:
1 kg. sığır eti
2 çorba kaşığı margarin
2 büyük soğan
3 orta havuç
1 orta kereviz
1/4 küçük lahana
2 büyük patates
1 kırmızı biber
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
14 bardak su
1 kahve fincanı sirke
tuz.

Hazırlanışı:
Bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş 2 büyük baş soğan koyarak soğanlar ölünceye kadar kavurun. Sonra soğanlara kuşbaşı kesilmiş sığır etini ilave edin. Etleri de soğanlarla 10 dakika kavurun. Sonra tencereye 14 bardak içme suyu ile kazınmış ve yuvarlak kesilmiş 3 orta büyüklükte havuç, üstü soyulmuş ve küçük doğranmış 1 orta kereviz ceviz büyüklüğünde kesilmiş bir çeyrek gayet küçük baş lahana, yarım kahve fincanı tuzsuz konserve domates salçası, 1 adet kırmızı biber, 1 çorba kaşığı da tuz katın. Tencerenin kapağını kapatarak orta hararetli ateşte 2,5 saat pişmeye bırakın. Sonra tencereye kabukları soyulmuş ve küçük kesilmiş patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşak bir hal alıncaya kadar çorbayı pişirmekte devam etmeli, sonra buna her ikisi de kıyılırcasına ince kesilmiş 1 adet maydanoz ile 1 demet dereotu ilave edin. Tencereyi ateşten alarak yanında bir kahve fincanı sirke olduğu halde servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Romen usulü pizza yemek tarifi (Video)




Malzeme ( 4-6 kişilik):
Hamuru:
20 gr. yaş maya,
200 gr. (yaklaşık içme suyu bardağı) ılık içme suyu (20°C),
250 gr. un (elenmiş),
1/4 içme suyu bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz.
Garnitürü:
6 adet ançuez filetosu,
200 gr. domates,
300 gr. kaşar peyniri (ince dilimlenmiş),
1 çay kaşığı mercanköşk (toz halinde; istenirse),
karabiber,
1/2 çorba kaşığı zeytinyağı,
6 yumurta.

Hamuru hazırlamak için mayayı ılık suyun içine atıp karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın. Unu tezgahın üzerine tepeleme yayıp, ortasını havuz gibi açın. Buraya zeytinyağını ve mayalı suyu boşaltıp, unu yedirerek parmaklarınızın ucu ile hamuru işleyin. Hamuru iki elinizin içiyle ileri geri iterek ve geri çekerken de tezgaha vurarak yoğurun. Tabii sık sık tezgahınızı, hamurun yapışmaması için, unlamayı unutmayın. Hamuru böylece on dakika, hamur ele ve tezgaha yapışmayıncaya kadar yoğurduktan sonra top haline getirip unlanmış bir kaseye koyup, üzerine nemli bir bez örterek, ılık bir yerde hamur bir misli kabarıncaya kadar, bir-iki saat dinlendirin. (Eğer birden fazla pizza yapacaksanız, hamuru dinlendirmeden önce eşit parçalara ayırın.)
Ellerinizi unlayıp hamuru, üzerine ellerinizin içiyle vurarak, açın. Açma işlemini bir oklava ile tamamlayıp 0,5 cm. kalınlığında yuvarlak pizza hamurunu elde edin. Hamuru, kenarlarından çekiştirerek (böylece hamurun orta kısmı daha ince olacaktır ) yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Üstüne bir fırça ile biraz zeytinyağı sürün. Garnitürü için önce ançuez filetolarını otuz dakika soğuk suda dinlendirip fazla tuzunu atın. Bu arada domatesleri kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra çok ufak doğrayın. Tuzu alınmış ançuez filetolarını da küçük parçalara bölün. Sırasıyla peyniri, domatesleri ve ançuezleri üst üste, kenarlarda 2 cm. boşluk kalacak biçimde, yağlanmış pizza hamurunun üzerine döşeyin. Biberi ve dilerseniz, mercanköşkü serpin. Pizzayı alüminyum kağıtla örtüp, ılık bir yerde otuz dakika dinlendirin. Zeytinyağı pizza-nın üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış sıcak fırında, üzerindeki alüminyum kağıdı alıp, yirmibeş dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp piz-zanın üzerine yumurtaları kırın. Tepsiyi tekrar fırına sürüp, beş on dakika, yumurtaların akı sertleşene kadar pişirin. Pizzayı fırından alıp, servis edin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Kremalı Romen Çorbası yemek tarifi (Video)




500 gram dana-kuzu kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
bir miktar ince kıyılmış maydanoz
bir miktar pul biber
bir miktar kimyon
bir miktar karabiber
bir miktar kekik
bir miktar tuz
3 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 litre süt
1 kaşık krema
bir miktar ince kıyılmış dereotu
su

İlk olarak çorbanın köfteleri hazırlanır. Kuru soğanlar derin bir kabın içinde rendenin ince tarafıyla rendelenir. Dana kuzu kıyma karışımı, ince kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta ve baharatlar da ilave edilip iyice yoğrulur ve köfte hamuru elde edilir. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Köfteler yapılırken derin bir tencereye içme suyu konur. Suya az bir miktar ayçiçek yağı konur, bir miktar da tuz atılır. Kaynayan suya fındık şekli verilen köfteler atılıp 10 dakika pişirilir. Köfteler pişince kevgir yardımıyla sudan alınır ve bir kenara bırakılır.
Başka bir tencereye margarin ve mısırözü yağı konup eritilir. Bu yağa un ilave edilip orta ateşte çırpma teli yardımıyla karıştırılarak, un pembe renk olana kadar kavrulur. Kavrulan una bir miktar soğuk içme suyu ve 1 litre süt katılıp topaklaşmaması için devamlı karıştırılır. Karışım çorba kıvamına gelince krema, pul biber ve tuz eklenir. Haşladığımız minik köfteler de çorbaya katılır. Ağır ateşte arada sırada karıştırılarak bir süre kaynatılır. Bir tavada tereyağı eritilir. Bu yağda bir miktar pul biber kavrulur. Çorba servis yapılırken üzerine bu pul biber soiçme suyu dökülür. İnce kıyılmış dereotuyla süslendikten sonra sıcak olarak servis yapılır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Romen Pilavı yemek tarifi (Video)




4 bardak baldo pirinç
Yarım paket margarin
250 gram lor peyniri
250 gram kuru üzüm
Dereotu
Tuz

Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra süzdürün. Yağda kavurun. 3,5 bardak kaynar içme suyu dökerek tuzunu da katın. 20 dakika pişirin. Üzümü, peyniri, dereotunu, doğrayıp pilava karıştırın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ROMEN İRMİK NİOKİSİ yemek tarifi




4-6 kişi için MALZEME :
500 gr. süt
100 gr. irmik
Vı tatlı kaşığı tuz
Az rende hindistancevizi
1 bütün yumurta
100 gr. tereyağı
1 avuç rende gravyer (100 gr.)

YAPILIŞI :
Sütü küçük bir tencerede kaynatıp irmiği akıtırcasına ilâve edip karıştırarak yediriniz.
Tuz ve hindistancevizini ilâve edip karıştırıp kapağını kapatınız.
Gayet ağır ateşte on dakika pişirip ateşten alıp bir kaba boşaltınız.
Karıştırarak tereyağını ve yumurtayı yediriniz.
Küçük bir tepsinin içini rafine yağı ile hafif yağlayınız.
Bir buçuk parmak kalınlığında tepsiye döküp yayınız.
Üzerine bir avuç rende kaşer veya gravyer serpip yapışması için elinizle hafif bastırınız.
Bir iki saat sonra alt üst çevirip beş santim kutrunda yuvarlak bir kalıpla veya iki parmak kalınlığında parmak gibi bıçakla veya ay biçimi yuvarlak kalıpla kesip tereyağında tavada ikişer üçer dakika alt üst kızartıp servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Romen Sarması yemek tarifi (Video)




Süt danasının but tarafından kemiksiz olarak kesilecek 400 gramlık bir parçadan birçok ince dilimler çıkarmalı. Bu dilimleri dövdükten sonra tuzlayıp biberlcmeli. Bu dilimlerin üzerlerine ikişer - üçer biberiye yaprağı oturtmalı. Onların üzerlerine de bu dilimler boyunda kesilmiş ince jambon dilimleri oturtmalı. Et dilimleriyle jambon dilimlerini birlikte sararak açılmamaları için birer kürdanla tutturmalı.
Bir tavaya 1 tatlı kaşığı sadeyağla 4 çorba kaşığı zeytinyağını koyup kızdırmaiı. Yağ kızınca sarmaları içine atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı. Et sarmaları kızarınca kabın ağzını örtüp sarmaları on dakika pişirmeli. Sarmalar pişince bunları bir servis tabağına almalı, yanlarına kızartılmış patates veya sote edilmiş bir sebze koyarak sofraya götürüp servis yapmalı.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


SÜLÜN KARPAT (Romen) yemek tarifi




Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin):
1 kiloluk bir sülün,
25 gram kurutulmuş mantar,
1 siyah domalan,
50 gram jambon,
50 gram margarin yağı,
1/2 bardak et suyu,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Kurumuş mantarları soğuk suya koyup ıslatmalı. Dört - beş gün buzdolabında bırakılmış sülünün tüylerini yolup içini çıkarmalı ve kıl gibi ince tüylerini tütsüleyerek giderdikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı.
Sülünün ödünü patlatmadan ciğerinden ayırıp attıktan sonra yüreğini ve ciğerini bol suda iyice yıkamalı. Sonra bunları bir tatlı kaşığı margarin yağıyle birlikte tavaya koyup orta ısılı ateşte yavaşça kızartmalı.
Sülünün içinden çıkanları birkaç dakika kızarttıktan sonra bunları tavadan çıkarmalı ve kıyarcasına ince doğramalı. Jambonla domalanı özel aletiyle dilimleyip kıyarcasına ince doğramalı ve bunları sülünün ciğeriyle yüreğine katmalı, tuzlayıp biberlemeli.
Sülünün içini, dışını tuzlayıp biberledikten sonra bu av hayvanının karnını kıyılmış malzemeyle doldurmalı. Birkaç parça da margarin yağı koyduktan sonra sülünün ayaklarını ve kanatlarını gövdesine yapıştırarak salam bağlar gibi bağlamalı. Kalan margarin yağına zeytinyağını katıp bunları geniş bir tavaya koymalı ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Yağ kızınca sülünü tavanın içine oturtmalı. Vakit vakit çevirerek sülünün her yanını nar gibi kızartmalı.
Sülünün her yanı kızarıp üstü kıtırlı bir kabuk bağlayınca azar azar sıcak et suyunu dökmeli.
Kurutulmuş mantarın suyunu süzmeli. Sonra bunları bol suda yıkayıp tekrar süzmeli ve ufalayarak sülünün salçasına atmalı. Kıyılmış ve yıkanmış domalanı da kattıktan sonra tavanın üstünü kapamalı ve vakit vakit çevirerek sülünü iyice pişirmeli (gerekirse biraz daha sıcak et suyu dökmeli).
Sülün pişince tavadan çıkarıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli. Salçayı ezerek süzgeçten geçirmeli. Tekrar ateşe koyup kaynatmalı ve sülünün üzerine gezdirerek döküp servis yapmalı. Bu yemeğin yanı sıra bir patates püresi veya ıspanak püresi vermeli.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ROMEN KÖFTESİ yemek tarifi (Video)




250 gram sığır eti
250 gram koyun eti
80 gram kuyruk yağı
40 gram koyun böbrek yağı
1 kahve kaşığı karbonat
5 diş sarımsak
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve kaşığı kimyon
1 kahve kaşığı yenibahar
1 kahve kaşığı karabiber
3 kahve kaşığı kekik
3 kahve kaşığı tuz

Ölçülere göre sığır, koyun etleri, kuyruk yağı, böbrek yağı beraberce 4 - 6 defa et makinesinde çekilir. Bu kıymaya tuz, kimyon, yenibahar, karbonat, karabiber, kekik, doğulmuş sarımsak ve 1/2 bardak içme suyu katılarak 20 dakika yoğrulur. Bu karma kıyma, suluca olduğundan üç saat süreyle buz dolabında katılaşıncaya kadar bekletilir. Sonra çıkartılır ve iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içleri zeytinyağlanır ve bu parçalar yarım parmak kalınlığında yassıltılır. Köfteler yavaşça zeytinyağlanır. Tel ızgaranın telleri yağlandıktan sonra köfteler buraya yerliştirilir. Harlı alevsiz odun kömürü ateşinin üzerine konularak, çevirmek suretiyle 5 - 6 dakika pişirilir ve tabağa alınarak servis yapılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


KOLAY ROMEN SALATASI yemek tarifi (Video)




150 gr. havuç
100 gr. sarı patates
100 gr. iç bezelye
1/2 demet maydonoz
1 Bardak su
1 tertip mayonez
Tuz

Üstleri temizlenmiş, yıkanmış bezelye büyüklüğünde doğranmış, havuçları bir1 tencerede içme suyu ile haşlayınız.
Aynı büyüklükte doğranmış patatesleri ve iç bezelyeleri ilâve ederek haklayınız.
Haşladıktan sonra, süzünüz, bir tabağa alınız, soğumaya bırakınız.
Böylece bir tertip hazırlanmış mayonezi sebzelerle karıştasınız.
Servis tabağında biçimlendiriniz, maydonoz yapraklan ile süsleyiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ROMEN ÇORBASI (Düdüklü) yemek tarifi (Video)




1000 gram sığır eti
40 gram margarin, ya da sadeyağ (2 çorba kaşığı)
200 gram soğan (2 büyük)
150 gram havuç (3 orta)
200 gram lahana
300 gram sarı patates (2 büyük)
1 adet kırmızı sivri biber
1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
9 bardak su
1 kahve fincanı sirke
Tuz

1 Düdüklü tencereye iki silme çorba kaşığı margarin ya da tereyağı ile küçük kesilmiş 2 büyük baş soğan koyarak, soğanlar ölmüş bir hal alıncaya kadar kavurmalı, sonra bu soğanlar,a kzınmış tavla zan şeklinde kesilmiş 3 orta boy havuç ile kuşbaşı doğranmış 100 gram da panceta tarafından sığır eti koyarak, etler sularını salıp da tekrar çekinceye kadar kavurmakta devam etmeli, sonra da etlere; 9 bardak su, yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası, küçük kesilmiş 2 büyük patates, 1 sivri kırmızı biber, yarım çorba kaşığı tuz ile, kıyılmış bir demet maydanoz ve dereotunun da sadece yanlarım katarak, düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır.
2 Sonra, tencereye çok kuvvetli ateş vererek, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere çorbayı, yarıya kadar azaltılmış ateşte bir bir çeyrek saat pişirmeli, ateşten alarak buharını boşaltmalı, sonra da kapağını açarak, tencereyi 1 kahve fincanı sirke ile kalan kıyılmış dereotu ve maydanozu da katmalı ve servis yapmalıdır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


MİDİTEY KÖFTE (Romen) yemek tarifi




250 gram sığır eti
250 gram koyun eti
80 gram kuyruk yağı
40 gram koyun böbrek yağı
3 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı kimyon
1 kahve kaşığı yenibahar
1 kahve kaşığı karbonat
1 kahve kaşığı karabiber
3 kahve kaşığı kekik
5 diş dövülmüş sarımsak
1/2 bardak su
1/2 kahve fincanı zeytinyağı

1 Kemikleri çıkarılmış olarak tartılmış 250 gram sığır eti, 250 gram koyun eti, 80 gram kuyruk yağı, 40 gram böbrek yağını beraberce dört beş defa et makinesinden geçirmek suretiyle kıyma yapmalı, sonra bu karışım kıymaya 3 kahve kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı kimyon, I kahve kaşığı yenibahar,.! kahve kaşığı karbonat, 1 kahve kaşığı karabiber, 3 kahve kaşığı kekik, 5 diş dövülmüş sarımsak ile azar azar olmak üzere 1/2 bardak da içme suyu ilâve ederek, bunları en aşağı 20 dakika yoğurmaiı ve içine fazla içme suyu katılmış olması dolayısiyle, yumuşakça olan bu kıymaları, buz dolabmdaki buzluğun altında 3 saat kadar bırakmak suretiyle kıymaların katılaşmasını sağlamalıdır.
2 Sonra iyice katılaşmış olan bu kıymalardan İrice ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, zeytinyağlanmış iki avuç içinde yuvarla-malı ve üstlerine bastırmak suretiyle yarım parmak inceliğinde yassılt-tıktan sonra üstlerine yavaşça zeytinyağı sürmelidir.
3 Daha sonra yassıltmış ve yağlamış olduğumuz bu köfteleri, harlı, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 3 - 4 parmak üstünde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli (ızgaranın tellerini yağladıktan sonra yerleştirmelidir) ve köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları 4-6 dakika kadar pişirmeli, sonra da ılıkça tabağa alarak servis yapmalıdır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Romen Usulü Güveç yemek tarifi



1 büyük patlıcan (dilimlenip tuzlu suda bekletilmiş)
3 havuç (kazınıp dilimlenmiş)
4 patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
4 soğan (dilim dilim doğranmış)
3 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
6 domates (kabukları soyulmuş)
1 yeşil dolmalık biber (tohumları alınıp dilimlenmiş)
1 küçük karnıbahar (yıkanıp çiçeklere ayrılmış)
200 gram taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp 2,5 cm boyunda doğranmış)
250 gram taze bakla
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
125 gram domates salçası
400 gram (2 içme suyu bardağı) et suyu

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
Sebzeleri kat kat bir güvece döşeyiniz. Her kata tuz, karabiber, kekik, sarımsak ve maydanoz serpiniz.
Küçük bir tencerede domates salçası ve et suyunu orta ateşte ısıtıp sebzelerin üzerine dökünüz. Güvecin üstünü kapatıp fırına sürerek 1,5-2 saat, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz. Fırından alıp güveçte servis ediniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Transilvanya usulü Gulaş yemek tarifi




500 gram yağsız dana eti (kuşbaşı doğranmış)
500 gram yağsız sığır eti (kuşbaşı doğranmış)
1+1/4 içme suyu bardağı et suyu
50 gram (1/4 içme suyu bardağı) rafine yağ
3 soğan (ince doğranmış)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
4 dolmalık biber (çekirdekleri ayıklanıp kabaca doğranmış)
500 gram küçük mantar (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
500 gram (2+1/2 içme suyu bardağı) et suyu (evde hazırlanmış)
310 gram (1 1/4 içme suyu bardağı) krema.

Etleri büyük bir kaseye koyup üstlerine et suyunu dökerek bir kenarda 1 saat marine ediniz. Etleri marinaddan çıkarıp kağıt peçete ile kurulayarak marinadı saklayınız.
Büyük ve kalın bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca etleri içine koyup ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri hafif pembeleşene kadar kızartınız.
Düz delikli bir kepçeyle etleri tencereden alıp bir tabağa koyarak sıcak tutunuz. Soğan, sarımsak ve dolmalık biberleri tencereye koyup devamlı karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız. Kızarmış etleri, mantarları, kırmızı biber, tuz, şeker ve karabiberi de katınız. Üstüne et suyunu ve bir kenara ayırdığınız marinadı döküp kaynatınız. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp tencerenin üstünü örterek gulaşı 1,5 saat pişiriniz. Kapağını açıp kremayı ekleyerek 5 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp gulaşınızı hemen servis ediniz.

Not: Transilvanya usulü gulaşı davetlerinizde pilav ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com