19 Kasım 2017 Pazar

Tavuklu Krep yemek tarifi



Krep hamuru:
500 ml süt
250 gram un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Tavuk harcı:
2 tane kemiksiz tavuk göğsü
1 küçük konserve garnitür
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı un
2 içme suyu bardağı süt
Tuz karabiber

Krep malzemelerini blendırla karıştırın. Krep hamurunu buzdolabında en az bir saat bekletin. Tavuğu tuzlu suyla haşlayın ve tiftin. Yapışmaz bir tencerede yağı eritin. Unu renk değiştirene kadar bir yumurta çırpıcısıyla devamlı karıştırarak kavurun. Karıştırmaya devam ederken sütün tamamını yavaşça ekleyip , muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz beşamel sosuna, suyunu süzdüğünüz garnitürü ve tavukları ekleyin ve iyice karıştırın. Buzdolabında bekleyen krep hamurundan, çok iyi ısıtılmış teflon tavanın ortasına birer kepçe dökün. Tavayı, yavaşça kaldırıp, seri hareketlerle döndürüp tavanın her yerine eşit olarak dağıtın. Krebin alt yüzü pişince, ters çevirin ve krebin yarısına iç malzemesini bir kat ekleyin. Krepleri yarım ay olacak şekilde ikiye katlayın ve sıcak servis edin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder