10 Ekim 2015 Cumartesi

Zerde Pilav (Pakistan) nasıl yapilir ?




http://www.lezzetsirri.com

1 kg. pirinç
3 litre su
100 gr. kabukları soyulmuş badem
100 gr. kuru üzüm
9-10 adet kakule
1/2 tatlı kaşığı küçük hindistancevizi rendesi
1 tatlı kaşığı sarı yemek boyası
1/2 tatlı kaşığı safran
4 çorba kaşığı sıvıyağ
şurup için:
1 kg. toz şeker
2 içme suyu bardağı su

3 Litre suyu bir tencerede kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı sarı yemek boyasını atın. Yıkamış olduğunuz pirinçleri içine atın ve kaynamaya bırakın. Pirinçler pişince suyunu süzüp bir kenara bırakın.
2 içme suyu bardağı suyu 1 kg. şekerle birlikte bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Şurubunuz koyulaşınca indirin.
Kakuleleri kabukları ile birlikte dövün, sıvıyağı tencerede kızdırıp, içine dövmüş olduğunuz kakuleleri atın, hindistancevizi rendesini ilave edin. Karıştırarak biraz kavurun. Böylece kakulenin ve hindistancevizinin kokuiçme suyu yağa geçer. Üzerine sıcak şurubu ekleyin ve daha önce pişirdiğiniz pirinci bu karışımın içine atın. Üzerine safranı ekleyin. 15 dakika kadar hafif ateşte kaynadıktan ve pirinç şurubu içtikten sonra üzerine bademleri bütün olarak atın, kuru üzümleri ilave edin ve kapağını kapatarak 5 dakika kadar kısık ateşte demlenmeye bırakın. Daha sonra ateşten alıp dinlendirin.
Dinlenmiş Zerde Pilav'ınızı ezmeden karıştırarak oval bir servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın. Pirincinizi pişirirken iyice yumuşamasına dikkat edin. Çünkü pirinç şurupla pişerken biraz sertleşir.
Pakistanlılar Zerde Pilav'ı düğünlerde yaparlar; özellikle kına gecelerinde. Kına gecesinde kız evinde geline kına yakılırken, Zerde Pilav pişirilerek oğlan evinden gelen konuklara ve kız tarafının konuklarına ikram edilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Sag gosht (Pakistan) nasıl yapilir ? (Video)




http://www.lezzetsirri.com

Ispanaklı Dana

1 kg. kuşbaşı dana eti
1/2 kg. taze ıspanak yaprağı
300 gr. yoğurt
2 baş soğan
1 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
1 tutam toz acı kırmızı biber
1 çorba kaşığı toz kişniş
25 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
tuz

Soğanları temizleyip ince ince kıyın. Sarımsağı soyup bir tutam tuzla dövün. Sıvıyağı ve tereyağını firma girecek bir tencereye koyun, kızınca içine soğanları, sarımsağı atıp bir çevirin. Zencefili, kişnişi, hint safranını, karabiberi ve acı kırmızı biberi soğan ve sarmısağın üzerine atın. 5 dakika kadar karıştırarak kavurun.
Soğanların üzerine eti ilave edin ve etin her yanı altınımsı kahverengi oluncaya kadar yine karıştırarak kavurun. Daha sonra ıspanakları ekleyin, bir çevirip, yoğurdun yansını tencereye yavaş yavaş koyun. Tencerenin kapağını kapatarak veya bir alüminyum kağıtla örterek 170 derecede kızdırdığınız fırında 2-2,5 saat kadar pişirin. Et pişince yumuşacık olmalıdır. Yemeğin suyu pişine sırasında çok azalırsa, içine zaman zaman bir parça sıcak içme suyu ekleyebilirsiniz.
Servis yaparken kalan yoğurdu çırpıp üzerine gezdirin ve yanında haşlanmış pirinç ve Elma veya Mango Chutney ile servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Balti Masala Ezmesi (Pakistan) nasıl yapilir ?




http://www.lezzetsirri.com

4 çorba kaşığı kişniş tohumu
2 çorba kaşığı kimyon tohumu
2 adet kak tarçın
2 tatlı kaşığı rezene tohumu
2 tatlı kaşığı hardal tohumu
2 tatlı kaşığı tane kakule
1 tatlı kaşığı toz çemen
6 adet karanfil
4 defne yaprağı
2 tatlı kaşığı köri
4 tatlı kaşığı hint safranı
1,5 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı zencefil
10 diş sarımsak
1/4 litre sirke
1/4 litre sıvıyağ

Kak tarçını elinizle kırın. Defne yapraklarını parmaklarınızla ufalayın. Sarmısakları soyup dövün.
Balti tavayı veya altı kalın bir tavayı kızdırın. Hafif ateşte tüm tohum baharatları aromalarını bırakıncaya kadar kavurun. Soğuyunca hepsini bir havana koyup dövün. İçine kalan toz baharatları ve sarmısağı ilave edin. Hepsini sirke ile karıştırıp ezme haline getirin. Küçük bir tavaya sıvıyağı koyup kızdırın. İçine hazırladığınız "Balti" ezmesini koyun ve hafif ateşte 5 dakika kadar kavurun. Soğuyunca hermetik bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın. Dilediğiniz zaman kullanın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Kuzu Balti (Pakistan) nasıl yapilir ?




http://www.lezzetsirri.com

1 kg. but tarafından kemiksiz kuzu eti
1,5 içme suyu bardağı kaynar su
3 çorba kaşığı balti masala ezmesi
2 çorba kaşığı ghee (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı garam masala
1 büyük baş soğan
1/2 demet taze kişniş veya 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
1 içme suyu bardağı su
süs için:
taze kişniş yaprakları veya maydanoz yaprakları

Fırını 190 derecede kızdırın. Eti 3 cm.lik küpler halinde kesin. Firma girecek olan bir tencereye eti, içme suyu ve 1 çorba kaşığı balti masala ezmesi ile koyun. Tencerenin kapağını kapatarak 30-40 dakika kadar fırında pişirin. Dana sonra eti suyundan çıkarın ve et suyunu saklayın. Soğanı soyup çok ince olarak kıyın. Sarmısakları soyup dövün. Taze kişnişi yıkayıp kıyın. Ghee'yi yani posası alınmış tereyağını veya sıvıyağı, balti tavaya veya bir Wok'a koyup kızdırın. İçine sarımsakları ve garam masalayı atıp 1 dakika çevirin, ateşi kısıp, kıyılmış soğanları ilave edin. Birlikte karıştırarak, soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Ateşi yükseltip kalan 2 çorba kaşığı balti masala ezmesini ve pişmiş kuzu etini ilave edin. Eti 5 dakika altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın. Ayırdığınız et. suyunu yavaş yavaş ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 15 dakika hafif ateşte pişmeye bırakın.
Daha sonra kıyılmış taze kişnişi ve suyu pişen ete ekleyerek 15 dakika daha hafif ateşte yavaş yavaş kaynatın.
Et piştiğinde yumuşak, soiçme suyu ise koyu ve yoğun olmalıdır. Arzunuza göre tuz ve karabiber atıp taze kişniş yaprakları ile süsleyin. Kuzu Balti'yi yanında haşlanmış pirinç. Elma Chutney ve Nan ile servis yapın.
Balti iki tarafı kulplu künk bir tavadır. İki tarafı kulplu sahanı andırır ama sahandan çok daha kalın ve ağırdır. Isıyı dengeli olarak yayar. Eğer Balti'niz yoksa altı kalın bakır bir tencere veya tava kullanabilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Bademli Tavuk (Pakistan) nasıl yapilir ?




http://www.lezzetsirri.com

1 adet tavuk
2 baş soğan
1.5 içme suyu bardağı süt
3 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
15 adet badem
1 demet maydanoz
1 parça maydanoz
bir tutam toz acı kırmızı biber
8 adet tane kakule
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hint safranı
karabiber
tuz

Tavuğu iri parçalara bölün. Maydanozları yıkayıp ayıklayın ve demet halinde bir tarafa bırakın. Soğanları temizleyip salata soğanı gibi iri iri doğrayın.
Tencerede bol sıvıyağı kızdırın. İçine doğranmış soğanları atın ve kahverengi bir renk alıncaya kadar kavurup bir tabağa çıkarın.
Miksere, kavurduğunuz soğanları koyun, üzerine 1,5 içme suyu bardağı sütü ilave edin ve mikserden geçirin.
Tencerede sıvıyağı kızdırın. Parça tavuk etlerini kızgın yağa atın ve çevirin. Kırmızı biberi, hini safranını, tarçını, karabiberi, tuzu, maydanoz tohumunu, kakuleleri ve en son hindistancevizi rendesini ilave edin. Çevirerek hep birlikte kavurun.
Tavuk etleri biraz kavrulup sararınca içine önceden mikserde çektiğiniz soğan ve süt karışımını ekleyin ve yine birlikte çevirin. Kalan sütü ilave edin, bir parça daha karıştırın ve kapağını kapatarak tavuk eti iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Küçük bir tencerede içme suyu kaynatın, içine bademleri atıp 1-2 dakika bekletip, süzün. Soğuk sudan geçirin ve bademleri baş ve işaret parmaklarınız arasında tek tek ufalayarak kabuklarını çıkartın. İnce ince kıyarak bir kenara bırakın. Yemek pişince, tavuk parçalarını bir kepçe ile servis kabına alın. Üzerine bademleri serpin. Bir parça sos ekleyin ve maydanozla süsleyerek servis yapın.


ML® Bademli Tavuk için tıklayın

ML® Urdu Tavuğu için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Raita (Pakistan) nasıl yapilir ? (Video)





1/2 kg. yoğurt
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı karabiber
tuz

Yoğurdu derin bir kapta çatalla iyice çırpın. İçine tüm baharatları ilave edin. Üzerini toz kırmızı biber ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.
Raita, Biryani ve diğer yemeklerin yanında çok hoş bir serinleticidir. Altkıta'da kuzeyden güneye doğudan batıya hemen her yemeğin yanında mutlaka Raita yenir. Yoğurda çeşitli baharatlar veya salatalık ilave ederek değişik Raita'lar yapılır.
Dilerseniz siz de Raitanıza salatalık rendesi ilave edebilirsiniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Tavuk Biryani (Pakistan) nasıl yapilir ? (Video)




http://www.lezzetsirri.com

1 kg. Basmati pirinç
6 adet tavuk budu
1 baş halka doğranmış soğan
2 adet doğranmış domates
1/2 tatlı kaşığı garam masala
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
1,5 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı zencefil
4 diş dövülmüş sarımsak
1 çay fincanı sıvıyağ
2 çay fincanı su
tuz
ayrıca,
3-4 adet kakule
5-6 adet karanfil
1-2 adet tane karabiber

Biryani Altkıta'nın en ünlü yemeklerinden biridir. Kuzu etlisi, tavukluiçme suyu ve sebzelisi yapılır. Ben burada sizlere en sık yapılan ve en ünlüsü olan Tavuk Biryani'nin tarifini veriyorum.
Pirinci bol içme suyu ile yıkayın. Haşlama suyuna, pirince hoş bir koku ve tat vermesi için 1-2 adet tane karabiber, 5-6 adet karanfil ve 3-4 adet kakule atarak biraz diri olarak haşlayıp, süzün.
Tencerede 1 fincan sıvıyağı kızdırın. Halka halinde doğranmış soğanları birbirinden ayırarak tencereye atın, hafif ateşte kahverengi bir renk alıncaya kadar 10 dakika kavurun. Daha sonra dövülmüş sarımsağı ve zencefili ilave edin, şöyle bir çevirip tüm diğer baharatları ve ince doğranmış domatesleri ekleyin. Tavuk butlarım ikiye keserek kavrulmuş soğan, sarımsak, baharat ve domates karışımına atın. Etler altın rengi alıncaya kadar hep birlikte 5 dakika kavurup, 2 çay fincanı içme suyu ekleyerek 20 dakika pişmeye bırakın. Tavuk etleriniz piştikten sonra, önceden diri olarak haşladığınız pirincin, hemen hemen üçte birini, bir başka tencerenin dibine koyun. Üzerine bir sıra tavuk eti sıralayın. Soğanlı sostan bir miktar üzerine gezdirin ve üzerini tekrar pirinçle kapatın. Kalan tavuk etlerini ve sosunu boşaltıp pirincin kalanı ile üzerini kapatın. Yani üç kat pirinç, iki kat da tavuk olmak üzere 5 kat olarak hazırlayın. Safranı 1 çorba kaşığı suyun içinde iki dakika kadar bekleterek sulandırıp yemeğin üzerine ekleyin. Safran yemeğe hoş bir koku ve renk verir. Daha sonra kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Biryani'yi servis yapmadan hemen önce, sosun pirince iyice karışmasını sağlamak için pirinçleri ezmeden karıştırın. Geniş bir tabağa alarak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Pakistan Usulü Piliç nasıl yapilir ? (Video)




2 içme suyu bardağı haşlanmış pirinç
2 diş sarımsak ince doğranmış
1 çay kaşığı rezene tohumu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı toz karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4 parça Keskinoğlu piliç eti (but veya ön kol)
1 adet doğranmış soğan
1 çay bardağı su
1 demet maydanoz

Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın. Tavadan çıkartın ayrı bir tabağa alın. Aynı tava içinde orta ateşte ince ince doğradığınız soğanları hafif kavurun. Sarımsak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin. Piliç etini tekrar tavaya koyun ve içme suyu ilave edin kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin. Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın. Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tarçınlı Tavuk (Keşmir Pakistan) nasıl yapilir ?



MALZEMELER
1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım kahve fincanı zeytinyağı

YAPILIŞI
Bir tencereye, yarısına kadar içme suyu koyup içine tavuğu yerleştirin, 1 ad soğanı bütün olarak içine koyun. Üzerine tuzu ve karabiberi serpin 10-15 dakika haşlayın. Tavuğu haşladıktan sonra tencerenin içinde alıp suyunu süzdürün.
Küçük bir kapta zeytinyağı, tarçın ve toz karabiberi karıştırın. Bu karışımı haşlanmış tavuğun her tarafına sürün Tavuğu yağlanmış tepsiye koyun pembeleşinceye kadar fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız tavuğu üzerine parça parça tereyağını koyup servis tabağına alın. İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın.


ML® Urdu Tavuğu için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Pakistan Usulü Ciğer nasıl yapilir ? (Video)




MALZEMELER
750 gram Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Limonun Suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.
Orta boy bir kaba sarımsak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz.
Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız. Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


PAKİSTAN USULÜ PİLİÇ ETI VE PİLAV nasıl yapilir ?




2 içme suyu bardağı haşlanmış pirinç
1 diş sarımsak ince doğranmış
1 çay kaşığı rezene tohumu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal
ı/2 çay kaşığı kırmızı biber (paprika)
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı toz karabiber
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
4 parça piliç eti (but veya ön kol)
1 içme suyu bardağı doğranmış soğan
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
Süslemek için maydanoz yaprakları

Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, paprika, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın. Tavadan çıkartın ve bekletin. Aynı tava içinde orta ateşte soğanları hafif kavurun. Sarmısak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin. Piliç etini tekrar tavaya koyun ve içme suyu ilave edin. Kaynama noktasına getirin. Ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin. Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın. Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


özbek pilavı nasıl yapilir ? (Video)




2 içme suyu bardağı pilavlık pirinç
3 içme suyu bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
250 gr. kuzu eti
1 adet soğan
2 adet havuç
2 adet domates
1 içme suyu bardağı konserve bezelye
1 demet maydanoz
Kekik
Karabiber
Tuz

Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün. Tencereye margarini koyup kuşbaşı doğranmış etleri ve küçük küçük kesilmiş soğanı da ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar arasıra karıştırarak kavurun. Ardından tavla zarı iriliğinde doğranmış havuçları tencereye koyun. Küp şeklinde doğradığımız domatesleri de ilave edin.
Son olarak bezelyeleri, bir buçuk içme suyu bardağı suyu, tuzu karabiberi ve kekiği ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce ince kıyılmış maydanozu da ilave edin. Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Suyu iyice süzülen pirinçleri tencereye koyun. Şeffaflaşana dek kavurun. Sonra bir buçuk içme suyu bardağı sıcak içme suyu ilave edip tuzunu ayarlayın. Pilavı 15-20 dakika demleyin ve sonra geniş bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve hazırladığınız içi koyun. Servise hazırdır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Özbek Çorbası nasıl yapilir ? (Video)




Malzemeler:
1 adet kuru soğan
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 adet iri havuç
1 adet iri patates
8 içme suyu bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Kuşbaşı et tencereye konur. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve içme suyu eklenir. Orta ateşli ocakta yarım saat piştikten sonra üzerine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç, küp şeklinde doğranmış patates ve tuz eklenir. Yarım saat daha pişirilir. Sıcak olarak kaselere bırakılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Özbek Ayranı nasıl yapilir ? (Video)



Yarım kg süzme yoğurt
4 içme suyu bardağı su
5-6 yaprak taze nane
Yarım tatlı kaşığı tuz

Yoğurt, içme suyu ve tuz iyice çırpılır. İçice birkaç parçaya koparılmış nane yaprakları atılır. 2 saat bekletilir. Daha sonra ayran süzgeçten geçirilerek nane yaprakları alınır. Bakır kupalarda servise sunulur.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Özbek böreği nasıl yapilir ? (Video)




1 kg. un,
yarım kg. kıyma,
3 adet soğan,
300 gram margarin
2 yumurtanın sarısı,
yeterince su
bir miktar tuz, karabiber,

Ortasını havuz şeklinde açtığınız unun içine tuz ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar içme suyu ekleyerek yo-ğurun. Üzerine temiz ve nemli bir mutfak bezi örterek dinlenmeye bırakın. Soğanları küçük küçük doğrayın. Tencereye alıp erittiğiniz yağın içine ilave edin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında içine kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıyma da piştikten sonra içi ateşten alın. Hamuru orta büyüklükteki parçalara ayırın. Parçaların her birini oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yufkanın içine hazırladığınız kıymalı içten koyun. Ay şeklindeki böreği kenarları açılmayacak şekilde kapatın. Yağlı bir tepsinin üzerine börekleri yerleştirin. Böreklerin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün. Fırına sürerek üzeri pembeleşince kadar pişirin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Özbek Pilavı (Afyon) nasıl yapilir ? (Video)


3 içme suyu bardağı pirinç
1 kg. kuşbaşı et
6 içme suyu bardağı un
2 adet kuru soğan
4 adet havuç
Ayçiçek yağı

Pirinç ve soğan yağda kavrulur. Kaynamakta olan 6 bardak suyu kavrulmuş olan pirince dökülür ve tuz katılır. Suyu çekene kadar pişirilir. Suyu çekmiş olan pilavın altı kapatılarak üzerine peçete kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Ayrı yerde havuç kavrulur ve pişmiş olan etle birlikte karıştırılarak pilavın üzerine dökülür. Servis yapılır.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Garam Masala (Pakistan) nasıl yapilir ? (Video)




Baharat Karışımı

http://www.lezzetsirri.com

50 gr. kimyon
50 gr. karabiber
25 gr. karanfil
6 adet siyah kakule
4 tutam küçük hindistancevizi rendesi
4 tutam tarçın
30 gr. toz zencefil
50 gr. kişniş tohumu
25 gr. rezene tohumu

Baharatları bütün kullanıyorsanız, tane kakulelerin tohumlarını çıkarın. Diğer tane baharatlarla yağsız bir tavada, hafif ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Böylece baharatların kokuları belirginleşir.
Daha sonra tüm baharatları döverek karıştırın, bir kavanoza koyarak dilediğiniz zaman kullanın.
Eğer baharatlan toz halinde kullanıyorsanız yalnızca karıştırıp saklayın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Gobi Aaloo (Pakistan) nasıl yapilir ? (Video)




Taze kimyon 1 yemek kaşığı
Zeytinyağı 4 yemek kaşığı
Kum soğan(ince doğranmış) 1 orta boy
Zencefil 1 tatlı kaşığı
Kırmızı acı biber 1 tatlı kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Kişniş 1,5 tatlı kaşığı
Patates 250 gr
Karnabahar 500 gr
Domates (iri doğranmış) 3 adet
Garam masala 1 tatlı kaşığı

Kızdırılan zeytinyağında kimyon taneleri birkaç saniye çevrilir.
Sonra soğan eklenir ve rengi değişinceye kadar kavrulur.
Daha sonra zencefil, acı biber, tuz ve kişniş eklenerek 2-3 dakika pişirilir.
Patatesler eklenir ve yüksek ateşte ve renkleri kahverengimsi olana dek kızartılır.
Isı düşürülür ve 5 dakika kadar pişirilir.
Isı tekrar yükseltilir, domates ve karnı bahar eklenir, birkaç dakika daha kızartılır. Ocak kısılır ve tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika kadar kaynatılır.
Ocaktan indirildikten sonra üzerine garam masala ve kıyılmış maydanoz serpiştirilerek servis yapılır.

Not: Garam Masala; Hindistan ve Pakistan'da yaygın olarak kullanılan kullanılan bir baharat karışımıdır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tarka (Pakistan) nasıl yapilir ? (Video)




2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı taze kimyon
4 diş sarımsak, ince ince doğranmış
1 küçük kuru soğan
5 adet küçük kırmızı acı biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı taze kimyon, 4 diş sarımsak, ince ince doğranmış bir küçük kuru soğan, 5 adet küçük kırmızı acı biber bir tavaya konulur. Soğanlar kahverengi rengini alıncaya kadar kavrulur.

Not: Tarka, Pakistan'da çorba soiçme suyu olarak kullanılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Daal (Pakistan) nasıl yapilir ? (Video)




Kırmızı mercimek 1 içme suyu bardağı
Su 3 içme suyu bardağı
Acı kırmızı biber (taze çekilmiş) 1 tatlı kaşığı
Tuz 1,5 tatlı kaşığı
Toz kişniş 1 yemek kaşığı

Tüm malzemeler bir tencereye konulup kaynatılır.
Kaynadıktan sonra ateş kısılır ve mercimek eriyip koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
Üzerine tarka dökülerek servis yapılır.

Not: Tarka; 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı taze kimyon, 4 diş sarımsak, ince ince doğranmış bir küçük kuru soğan, 5 adet küçük kırmızı acı biber bir tavaya konulur. Soğanlar kahverengi rengini alıncaya kadar kavrulur.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tavşan Etili Havuçlu Pilav (Pakistan) nasıl yapilir ?



2 içme suyu bardağı Pakistan pirinci
400 gram tavşan eti
4 adet orta boy havuç
60 gram margarin
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet domates
Tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1/2 çay kaşığı taze çeklilmiş kimyon
Alabildiği kadar sıcak su

Ön hazırlık olarak pirinç yıkanarak tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletilir. Havuçlar jülyen (kibrit çöpü gibi) doğranır. (Havuçlar kesinlikle rendelenmez.) Margarin teflon ya da yanmaz bir tencereye alınıp kızdırılır.Tavşan etleri tencereye eklenip harlı ateşte kavrulur. (Etlerin sulanmaması için harlı ateşte kavrulması gerekiyor.) Yemeklik doğranmış soğan da tencereye eklenip, pembeleşinceye kadar kavrulur. Jülyen doğranmış havuçlar ilave edilir ve bir süre pişirilir. Küp doğranmış domates de tencereye alınıp, domates eriyinceye kadar pişirilir. Bir miktar sıcak içme suyu eklenip tavşan etleri yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır. Etler pişip, suyunu çekince; yıkanıp süzülen pirinç tencereye eklenir.Tavşan etli malzeme ile karıştırılmadan, kaşıkla üzeri düzeltilir. Yeterince sıcak içme suyu (ben 3 içme suyu bardağı koydum.) eklenir, tuzu ve baharatları eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pirinçler yumuşayınca ocak kapatılır. Kaşıkla pilavın bir kaç yerinden delikler açılır ve kapağı kapatılarak bir süre demlenmeye bırakılır. Servis sırasında pilav karıştırılarak servis tabağına alınabildiği gibi, tencere servis tabağına ters çevrilerek (pirinçler alta, etli karışım üste gelecek şekilde) de servis yapılabilir.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Biryani Pilavı (Pakistan) nasıl yapilir ? (Video)




300 gram margarin
500 gram basmati pirinci
500 gram kemiksiz tavuk eti
5 adet sivribiber
1 adet iri soğan
1 litre su
1 çorba kaşığı karışık baharat
4 diş karanfil
4 adet yeşil kakule
5 adet karabiber
1 adet siyah kakule
1 adet çubuk tarçın
1 tutam kuru safran
1 tatlı kaşığı tuz

Soğan ve sivribiberleri temizleyip kıyın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
Sana yağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun. Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırın. Suyunu çekince ateşten alın.
Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık içme suyu ilave ederek ezin. Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın. Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tavuk Balti (Pakistan) nasıl yapilir ? (Video)




http://www.lezzetsirri.com

1 kg. kemikleri çıkarılmış tavuk budu
2 çorba kaşığı ghee (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 adet kak tarçın
1/2 tatlı kaşığı tane kakule
1 çorba kaşığı garam masala
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu
2 baş soğan
3 çorba kaşığı balti masala ezmesi
250 ml. tavuk suyu (2 tavukiçme suyu tablet ile hazırlanmış)
250 ml. krem
1 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı veya maydanoz
karabiber
tuz

Tavuk etlerini 3 cm. lik küpler halinde kesin. Soğanları çok ince kıyın. Sarımsakları dövün. Tane kakulelerin tohumlarını çıkarın.
Tavada tereyağını eritin. İçine dövülmüş sarımsağı, kak tarçını, kakule tohumlarını ve garam masalayı koyarak 1 dakika orta ateşte karıştırarak kavurun. Susamı, haşhaş tohumunu ve rezeneyi üstlerine ilave edip yarım dakika daha hep birlikte kavurun. Ateşi kısın ve tavaya kıyılmış soğanları ekleyip 10 dakika, soğanlar altın rengi alıncaya kadar çevirin. Balti masala ezmesini tavuk etleri ile birlikte tavaya soğanların üzerine ekleyerek 5 dakika daha, zaman zaman karıştırarak etler altın rengi alıncaya kadar kavurun.
Ateşi biraz daha kısın ve tavaya sıcak tavuk suyunu ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp 20 dakika hafif ateşte yavaş yavaş kaynamaya bırakın.
20 dakika sonra içine kremi eklevin ve arada sırada karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Yemeğiniz pişince içine taze kişniş yapraklarını atın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Sıcak sıcak servis yapın.


ML® Urdu Tavuğu için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Ispanaklı Paratha (Pakistan) nasıl yapilir ?




2 içme suyu bardağı tam buğday unu
1.5 içme suyu bardağı taze ıspanak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı margarin
150 gram taze keçi peyniri
1 avuç taze frenk soğanı
1 çay kaşığı kimyon

Unu ve istediğiniz kadar tuzu eleyerek derin bir kaba koyun. Mutfak robotuna ıspanakları ve yoğurdu koyup püre haline getirin. Ispanak püresini yavaş yavaş una karıştırıp bir hamur yapın. Hamuru 5-10 dakika tezgahın üstünde dinlenmeye bırakın. Ayrı bir kapta keçi peyniri, bir yemek kaşığı yağ, doğranmış frank soğanı ve kimyonu çatalla ezerek karıştırın. Yumurta büyüklüğünde bir parça hamur alıp unlanmış masanın üstünde yaklaşık 15 cm çapında açın. İçerisine ceviz büyüklüğünde peynirli karışımdan koyup bohça şeklinde, bütün kenarlarını ortada birleştirip kapatın. Tekrar elinizin içinde yassılaştırıp, çok bastırmadan tekrar 15 cm çapında açın (Paratha'ların kalınlığı yaklaşık yarım cm olacak). Bir kaç dakika önceden orta hararetli ocağın üzerine koyduğunuz tavada her iki tarafına sana klasik yağ gezdirdiğimiz Paratha'lari altın rengi gözenekler oluncaya kadar pişirin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Pakistan Usulü Şiş Köfte nasıl yapilir ?




750 gram kıyma (iki kez çekilmiş)
1 çay kaşığı terevağı
60 gram (1 içme suyu bardağı) taze ekmek içi
1 acı yeşil sivri biber (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığıı limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı limon suyu

8 kalın şişi 1 çay kaşığı tereyağla yavaşça yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kasede kalan malzemeyi karıştırıp, ellerinizle iyice yoğurunuz. Kıymayı 16 eşit parçaya bölüp, ellerinizi ıslatarak şişlere 10'ar cm'lik köfteler halinde geçiriniz.
Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız.
Şişleri ızgaraya yerleştirip köftelerin her iki yanlarını 6'şar dakika, köfteler iyice pişip kızarıncaya kadar pişiriniz. Köfteleri şişten çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.

Not: Pakistan usulü şiş köfte aslında koyun kıyması ile hazırlanır, ama koyun kıyması bulunmadığında sığır kıyması da kullanılabilir. Kullanılan şişler kalem kalınlığında olmalıdır; böylece kıyma ince bir tabaka olarak konur ve harlı ateşte çabucak pişirilir. Yanında pide ve çoban salatasıyla servis edilebilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Pakistan Pilavı nasıl yapilir ? (Video)




Ayşe Tüter

2 içme suyu bardağı pirinç
1 çay bardağı Yonca Kanola yağı
2 yeşilbiber
1/2 çay kaşığı safran
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber
yenibahar
tuz
karabiber
1 adet çubuk tarçın
1 adet tavukgöğsü
1 kaşık fıstık
1 kaşık ceviz
1 kaşık kuş üzümü

Tereyağı ile soğan ve biberi kavurun. İri doğranmış tavuk etlerini koyun 1-2 kez çevirin. Baharatlarını ilave edin kendi suyu ile tavuğu pişirin.
Yoğunlaşınca 2 içme suyu bardağı içme suyu ilave edin. Safran, kuş üzümü ve kabuk tarçını ilave edip kaynayınca pirinci ilave edin, kısık ateşte pişirin. Ceviz ve fıstığı ilave edip servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Şiri Hurma (Pakistan) nasıl yapilir ?




http://www.lezzetsirri.com

Şehriyeli Sütlaç

1 litre süt
1/2 içme suyu bardağı tel şehriye
1 içme suyu bardağı toz şeker
7-8 adet tane kakule
50 gr. badem
50 gr. şam fıstığı
5-6 adet hurma
1/2 içme suyu bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
4 çorba kaşığı sıvıyağ

Sütü tencereye koyun, içine birkaç adet kakule atarak kaynamaya bırakır. Böylece kakulenin tüm kokuiçme suyu süte geçer. Bademleri kaynayan sıcak suya atın, hemen süzüp, baş parmağınız ve işaret parmağınız arasında ovarak kabuklarını çıkarın. İnce ince kıyın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük küçük doğrayın. Şam fıstıklarının ince kabuklarını soyun, ince ince kıyın. Kalan kakulelerin kabuklarını çıkarıp tohumlarını dövün. Sıvıyağı tavaya koyun, kızınca içine dövmüş olduğunuz kakule tohumlarını, üzümleri, kıyılmış bademleri, şam fıstığını, hindistancevizini ve hurmaları atın. Şöyle bir çevirip üzerine şehriyeleri ilave edin ve şehriyeler altın rengi alıncaya kadar kavurun. Daha sonra tavada birlikte kavrulmuş tüm malzemeyi kaynayan sütün içine boşaltın ve karıştırarak, şehriyeler yumuşayıp tatlı biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen tatlınızı ateşten alıp bir servis kabına boşaltın ve soğuk olarak servis yapın. Dilerseniz içine bir parça portakal veya yasemin çiçeği esansı ekleyebilirsiniz.
Pakistanlılar hazırladıkları bu tatlının üzerine dostluk simgesi olarak gümüş veya altın yapraklar sererler.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tavuklu Özbek Pilavı nasıl yapilir ? (Video)




Sedef İybar

500gr. kuzu kuşbaşı veya tavuk kuşbaşı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 ufak şişe soda
2 diş sarımsak
3 tane ince doğranmış taze soğan
½ demet dereotu
½ demet maydonoz
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 adet havuç
1 orta boy kereviz
300 gr. taze ıspanak doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 içme suyu bardağı pirinç

Hazırlanışı:
Et, zeytinyağı ve soğanla birlikte 5-6 dk. kavrulur. 1 şişe soda içine ilave edildikten sonra 15dk. pişirilir. Etin yumuşaması beklenir. Daha sonra kereviz ve havuç ilave edilir. Sırasıyla kuş üzümü, dolma fıstığı, dereotu, maydonoz ve ıspanak eklenir. 15dk pirinçlerin pişmesi beklenir. Bu sırada et ve sebzeler suyunu çekmişse ½ bardak kaynar içme suyu ilave edilir.


ML® Fesencun için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com