12 Ekim 2015 Pazartesi

Balık Köftesi (Portekiz) nasıl yapilir ? (Video)




5 kişilik
250 gram beyaz etli balık
2 adet patates
1 adet soğan
1 içme suyu bardağı elma sirkesi
1 çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz
4 adet yumurta
1 içme suyu bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı irmik
4 adet taze soğan
2 diş sarımsak
Tuz, yenibahar
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Beyaz etli balığı 1 içme suyu bardağı elma sirkesi ile birlikte haşlayın. Sonra küçük küçük kesin. Patatesleri haşladıktan sonra rendeleyin. Geniş bir kapta haşlanmış balığı, maydanozu, rendelenmiş patatesleri, ince kıyılmış taze soğanları ve kuru soğanı, 4 adet yumurtayı, 3 çorba kaşığı tereyağını, dövülmüş 2 diş sarımsağı, yenibaharı ve tuzu karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Elinizde yuvarlayarak köfte şeklini verin. Galeta unu ve irmik karışımına bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Fazla yağı çekmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine koyun. Soğutmadan servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Deniz Buğulama (Portekiz) nasıl yapilir ?




4 kişilik
20 adet halka şeklinde kalamar
500 gram fileto şeklinde fener veya morina balığı
1 adet kereviz
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet dolmalık biber
4 diş sarımsak
4 adet domates
1 kahve fincanı badem, fıstık ve fındık karışımı
1 içme suyu bardağı elma sirkesi
1 demet maydanoz
1 adet limon suyu
1 litre su
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Karabiber

Önce zeytinyağını tavaya alın. İnce kıyılmış 4 diş sarımsağı, 2 adet soğanı, kerevizi, kabukları soyulmuş ve küp şeklinde kesilmiş domatesleri, kavurun. Sonra flato balıkları ve kalamar halkalarını ekleyin. Elma sirkesini, limon suyunu, yarım çay kaşığı safranı, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve suyu ilave edin. Ağır ateşte 10 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve fındık, fıstık ve badem karışımı serperek, servis yapın.


ML® Susuz Balık Buğulaması için tıklayın


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Belen Pastası (Portekiz) nasıl yapilir ? (Video)




8 adet kare milföy hamuru
2 içme suyu bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Milföy hamurları büyük ağızlı bir bardakla yuvarlak kesilir. Çıkan kısımlar elde yuvarlanır, fitil gibi yapılır. Kesilen milföyün kenarına yumurta akı sürülür. Hazırlanan fitil hamuru çevreleyerek yapıştırılır. Diğer yanda Süt, şeker, un, vanilya , yumurt sarısı ve vanilya bir kapta kıvam alana kadar pişirilir. Havuz gibi olan milföylere paylaştırılır. Fırın kabına konur. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri koyu renkte kızarana kadar pişirilir.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 08.07.2015

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


EKMEK ÇORBASI (PORTEKİZ) nasıl yapilir ?




Malzemesi:
250 gr. bayat ekmek
3-4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 litre et suyu
1 adet soğan

Hazırlanışı:
Soğanı soyun ve rendeleyin. Tuzu, soyulmuş sarımsakları ve soğanı havana koyup dövün. Sonra bunu bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağını döküp karıştırın. Kaynar et suyunu ilave edin. Ekmek dilimlerini ilave edip, 5 dakika kaynatın. Hemen servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Kuzu Sarması (Portekiz) nasıl yapilir ?




8 kuzu eti dilimi (buttan; her biri yaklaşık 90 g, bütün yağları alınıp, et tokacıyla yassıltılmış)
250 g yağsız kuzu eti (buttan; bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş)
250 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak, doğranmış)
2 tatlı kaşığı tarhun
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı
2 içme suyu bardağı tuzsuz tavuk suyu
6 tane karabiber
6 diş sarımsak (kabukları soyulmamış)
1 tatlı kaşığı ararot
2 çorba kaşığı domates salçası

Kıymayı bir kapta domatesler, tarhun, karabiber ve 1/2 tatlı kaşığı tuzla karıştırıp, iyice yoğurun. Bu harcı, kuzu eti dilimlerinin üzerine bölüştürüp, her dilimi harcın üzerine sararak, 3 - 4 yerinden sicimle bağlayın.
Fırınınızı 170 °C'a ısıtın. Zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın (dikkat: Tütmeye başlamamalıdır). Sonra sarmaları koyup, her yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartarak, delikli spatulayla bir fırın kabına aktarın. Ateşi açıp, tavaya tavuk suyunu ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra, tavayı ateşten alarak, tavuk suyunu fırın kabındaki sarmaların üzerine boşaltın.
Tane karabiberler ve sarımsakları sarmaların üzerine serpiştirip, kabın kapağını kapatın ve fırına vererek, sarmaları bir şiş kolayca batırılıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin.
Kabı fırından alıp, sarmaları delikli spatulayla bir tabağa çıkararak, sicimlerini kesip atın. Sonra dilimleyip, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına dizerek, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayın.
Soiçme suyu hazırlamak için, kaptaki pişme suyunu, bir tencere üzerine yerleştirilmiş tel süzgeçten, bir kaşığın tersiyle bastırarak tencereye geçirin. Tencereyi harlı ateşe oturtarak, soiçme suyu yavaşça şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın. Ararotu, küçük bir kâsede 1 çorba kaşığı suyla karıştırıp, karışımı tencereye ekleyerek, soiçme suyu saydamlaşıncaya kadar (2 - 3 dakika) kaynatmayı sürdürün. Sonra kalan tuzu serpip, tencereyi ateşten alarak, domates salçasını ekleyin ve iyice karıştırın. Soiçme suyu bir kâseye boşaltıp, sarmaların yanında servis yapın (ya da sarma dilimlerini 8 çukur tabağa bölüştürüp, üstlerine kaşıkla soiçme suyu boşaltarak, servis yapın).

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında, buharda pişirilip, kekik ve maydanoz serpilmiş lahana şeritleriyle.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Portekiz Usulu Pirinçli Puding yemek tarifi (Video)



1 içme suyu bardağı pirinç
2 içme suyu bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 içme suyu bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için:
Tarçın

Su kaynatılır. Üzerine yıkanmış pirinç, tereyağı eklenir. Kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine soğuk süt, şeker, yumurta sarıları ve vanilya eklenir, iyice karıştırılır. Daha sonra orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Büyük servis tabağına dökülür. Üzerine tarçın serpilir.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Fırında Balık (Portekiz) nasıl yapilir ? (Video)




4 kişilik
1 kilo haşlanmış patates,
2 büyük beyaz soğan (500 g),
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 kilo büyük dil balığı,
tuz,
akbiber,
200 ml krema,
1 yemek kaşığı tereyağı.

Soğumuş patatesleri soyup dilimleyin. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları atın ve yaklaşık 3 dakika pembeleştirin.
Balık filetolarını soğuk içme suyu ile yıkayın, kağıt havlu ile kurutun ve 3 x 3 cm büyüklüğünde kesin. Patateslerin yarısını yağlanmış bir payreks kabına koyun, tuz ve akbiber ekin, balık küplerinin yarısını patateslerin üzerine koyun, soğanların üzerine yayın, kalan balığı ve patatesleri koyun, tekrar tuz ve biber ekin, kremayı dökün, tereyağı küçük parçalar halinde üzerine oturtun. Fırını 225 derecede (gazlı fırın 4) ısıtın. Yemeği yaklaşık 25 dakika pişirin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Deniz Pilavı (Portekiz) nasıl yapilir ?




8 kişilik Gerekli malzeme
2 içme suyu bardağı pirinç
Yarım kg sardalya veya hamsi
1 adet kırmızı biber
1 büyük soğan
5-6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı safran
Tuz,
karabiber
3 içme suyu bardağı içme suyu
1-2 dal dereotu

Balıkları kılçıklarıyla birlikte ayıkladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün. Küçük parçalar halinde doğrayın. Tereyağı ve ince doğaranmış sarımsaklarla kısık ateşte sote ed|n. 1 kahve fincanı içme suyu ilave edip kapağını kapatın.
Soğanı kıyıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Önceden ıslatıp suyunu süzdüğünüz pirinci, soğana ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra 3 içme suyu bardağı kaynar içme suyu ilave edin. Safran, tuz, ve karabiber ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine doğranmış balıkları ve küçük doğranmış kırmızı biberi koyarak kapağını kapatın. Pilavı kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis tabağına pilavı koyup üzerine bir kaç dal dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Arroz Doce (Portekiz) nasıl yapilir ?




6 kişilik Gerekli malzeme:
1.5 içme suyu bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 içme suyu bardağı pirinç
2 tarçın çubuğu,
1 vanilya çubuğu
1 içme suyu bardağı toz şeker
5 içme suyu bardağı süt,
4 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
Bir tutam toz tarçın

Suyu kaynatın. Yıkanmış pirinç, tereyağı, tuz ve tarçın çubuğunu ekleyip 10 dakika kaynatın. Vanilya çubuklarının yarısını ufalayıp kalan vanilya çubuklarıyla birlikte pirinçli karışıma ekleyin. Tozşeker ve 4 içme suyu bardağı sütü ekleyip kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
Vanilya ve tarçın çubuklarını çıkarın. 1 içme suyu bardağı süt, yumurta sarısı ve limon rendesini karıştırıp pirinçli kremaya ekleyin. Servis tabağına alıp tarçın ekerek servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


KOKOTTA YUMURTA (PORTEKİZ) nasıl yapilir ? (Video)



1 kişi için MALZEME :
1 adet yumurta Az tereyağ
1 çorba kaşığı domat komkase
1 adet orta boy domates kabuğu soyulup ince kıyılmış

YAPILIŞI :
Küçük bir kapta az yağla »kıyılmış domatesi bir kaç. dakika sote yapıp pişiriniz
Bir yumurtalık yumurta kokotunun içine tereyağı ile yağlayınız
Yukarda ki domatesi kokotun içersine koyup yumurtayı içersine kırınız
Küçük bir kabın içersine güveci oturtup yarı seviyesine kadar sıcak içme suyu koyup fırına sürünüz
Orta hararetli fırında üç dakika pişirip sudan çıkarıp servis ediniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Romanya Usulü Sığır Salbocca nasıl yapilir ?




3 yemek kaşığı margarin
6 sığır pirzola
200 gram domates
3 içme suyu bardağı elma sirkesi
3 çay kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz

Etleri streç film arasına koyup, et dövücü ile çok ince olacak şekilde dövün. 200 derece fırında pirzolaları pişirin.
Geniş bir kızartma tavasında margarini eritin. Rendelenmiş domatesleri pişirin.Kekiği ekleyip iyice kavurun. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan domatesleri elma sirkesi karıştırın. Pişen pirzolaları sirkeli domates sosuyla karıştırıp servis yapın. Hazır olan salboccaları sıcak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Boğdan Usulü Poğaça nasıl yapilir ?




125 gram (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
15 gram taze (yaş) maya
100 gram (1/2 içme suyu bardağından biraz az) + 1 çay kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı içme suyu (ılık)
350 gram (1+3/4 içme suyu bardağı) süt
250 gram (6 içme suyu bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (yavaşça çırpılmış)
15 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

2 büyük tepsiyi 1 çorba kaşığı yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, 1 çay kaşığı şekerle birlikte çatalla eziniz. Ilık suyu katıp, krema kıvamına getiriniz. Kaseyi, ılık ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, maya kabarıp köpük köpük olana kadar bekletiniz.
Sütü küçük bir tencerede kaynatmadan ısıtınız. Ateşi kısıp, 6 çorba kaşığı tereyağı katınız. Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp, ılınmaya bırakınız.
Un, tuz ve kalan 100 gram şekeri ısıtılmış büyük bir kaseye eleyip, ortasını çukurlaştırarak, maya, yağlı süt ve yumurtayı katınız. Spatula ya da parmaklarınızla sıvıları una yedirip, hamur kasenin yanlarından ayrılana kadar karıştırınız.
Hamuru yavaşça unlanmış tezgaha çıkarıp 10 dakika (yapışırsa tezgahı yeniden unlayarak), esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz. Büyük kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız. Hamuru top yapıp, kaseye koyunuz. Üstüne un serpip, temiz ve nemli bir bezle örtünüz.
Kaseyi ılık ve cereyansız bir yerde 1-1,5 saat, hamur kabarıp, hacmi yaklaşık iki kat olana kadar bekletiniz.
Kabarmış hamuru kaseden çıkarıp, unlanmış tezgahta 3 dakika yoğurduktan sonra, 0,5 cm kalınlığında açınız. Kalan 1 çorba kaşığı yumuşatılmış yağı ince bir tabaka halinde üzerine yayınız.
7,5 cm çapında bisküvi kalıbıyla, hamuru yuvarlak parçalar halinde kesiniz.
Her yuvarlağın ortasını derince çizip, yarım ay biçiminde katlayınız. Kenarlarını bastırarak yapıştırınız.
Poğaçaları hazırladığınız tepsilere geniş aralarla dizip, bir fırçayla her birinin üzerine biraz eritilmiş yağdan sürünüz. Poğaçaların üstünü nemli bir bezle örtüp, ılık ve cereyansız bir yerde 30-40 dakika, poğaçalar kabarıp büyüyene kadar bekletiniz.
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (240 C) getirip ısıtınız.
Tepsileri, fırına sürüp, poğaçaları 15-20 dakika, nar gibi olana kadar pişiriniz.
Poğaçaları fırından çıkarıp, tel ızgarada biraz ılıtarak sıcak veya tamamen soğuttuktan sonra, servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


PORTEKİZ USULÜ MUHALLEBİLİ PINAR MİLFÖY nasıl yapilir ?




10 adet Pınar Milföy Hamuru
500 ml Pınar Süt
25 gram Pınar Tereyağı
3 yemek kaşığı buğday nişastası
100 gram şeker
3 yumurta sarısı

Milföyleri çözülene dek oda sıcaklığında bekletin. Sütü bir tencereye boşaltın. Şeker, tereyağı, 3 yumurta sarısı ve nişastayı ekleyin. Karışım yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelene dek 10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Yumuşayan milföy hamurlarını mini tart kalıplarına yerleştirin. Milföylerin orta kısımlarına tatlı kaşığı yardımı ile ılık muhallebiden paylaştırın. Sıcak fırında pişirin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Fener Balıklı Portekiz Pilavı nasıl yapilir ?




400 gram pirinç
3-5 bardak su
1 kg fener balığı (derisiz, kemiksiz)
8 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım içme suyu bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
Yarım tatlı kırmızı biber
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
2 defne yaprağı
2 çay kaşığı kırmızı biber
3 yemek kaşığı tuz
6 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprakları

Zeytinyağı bir tavada kızdırın. Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını tavada iyice kavurun. 5 dakika civarında kavulduktan sonra domatesleri ekleyin. Daha sonra tuz, biber ve biber gevreğini tavaya ekleyin ve 5 dakika boyunca pişmeye bırakın. Suyu ekleyin kaynamaya bırakın. İçerisine tatlı kırmızı biber katın ve bu şekilde bir süre pişirin. Ara sıra karıştırın. Biraz sonra içerisine pirinci ve balığı ekleyin. Bu şekilde 5 dakika daha pişsin. Gerektiği takdirde içerisine içme suyu ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 08.07.2015

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Portekiz Usulü Yumurta nasıl yapilir ? (Video)




6 katı haşlanmış yumurta
6 büyük sert domates (kabukları soyulmuş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı rafine yağ
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı mayonez
1 demet tere

Her domatesin sap yerinden, içine bir yumurta sığacak büyüklükte bir kapak kesip, bir kenara bırakınız.
Küçük bir çay kaşığıyla domateslerin içini oyup, çekirdeklerini çıkarınız. (Çıkardığınız içleri saklayınız.) İçi oyulmuş domateslere tuz ve biberin yarısını serpiniz. Küçük bir tencerede rafine yağı orta ateşte ısıtınız. Yağ kızınca soğanı ekleyip arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz. Ayırdığınız domates içi, domates kapakları, domates salçası, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ve kalan 1/2 çay kaşığı biberi ekleyiniz. Ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika, sos koyulaşana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, sosun ılınmasını bekleyiniz. Domatesleri bir servis tabağına dizip, her domatesin içine bir katı yumurta oturtunuz. Tabağı buzdolabına kaldırıp, en az 30 dakika soğutunuz. Sos ılınınca içine mayonezi katıp, küçük bir kaseye boşaltarak buzdolabında soğutunuz.
Servis tabağını ve sos kasesini buzdolabından alınız. Soiçme suyu kaşıkla yumurtaların üzerine döküp, tere ile süsleyerek servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Portekiz Usulü Uskumru nasıl yapilir ?




6 uskumru balığı (başları ve kuyrukları kesilip, temizlenmiş)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı un
1+1/2 içme suyu bardağı balık suyu
2 çorba kaşığı hardal
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız.
Bir tatlı kaşığı tereyağla büyük bir tepsiyi yağlayınız.
Balıkları soğuk akarsuda yıkayıp, kağıt peçeteyle kurulayınız. Üstlerine tuz ve biberi serperek, yağladığınız tepsiye yanyana dizip, bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tencerede zeytinyağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz. Tencereyi ateşten alıp, unu tahta kaşıkla ekleyerek, bir bulamaç elde edene kadar karıştırınız. Yavaş yavaş balık suyunu katıp, sürekli karıştırarak top top olmasını önleyiniz. Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, soiçme suyu sürekli karıştırarak 3 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, baharat torbası ve hardalı ekledikten sonra, soiçme suyu tepsideki balıkların üzerine dökünüz. Tepsiyi fırına sürüp 20 - 25 dakika, çatalla bakıldığında balık kolayca pul pul ayrılana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, baharat torbasını çıkarıp atarak, servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Portekiz Usulü Tavuk Çorbası yemek tarifi (Video)



2,5 kg'lık 1 tavuk (temizlenmiş, sakatatıyla birlikte)
15 içme suyu bardağı su
1 büyük soğan (ince doğranmış)
1 limonun kabuğu
1 tatlı kasığı tuz
100 gram (1/2 içme suyu bardağı) pirinç
2 çorba kaşığı limon suyu

Tavuğu ve sakatatını büyük bir tencereye koyup, üzerine suyu dökerek harlı ateşe oturtunuz. (Kaynarken suyun yüzünde biriken köpükleri delikli kepçeyle alıp atınız.) Bütün köpükler alınınca, soğan, limon kabuğu vs tuzu ekleyiniz. Ateşi yavaşça kısıp, tencerenin kapağını yavaşça aralık bırakarak kapattıktan sonra, tavuğu 3-3,5 saat haşlayınız.
Tencereyi ateşten alıp, tavuğu suyunda soğumaya bırakınız. Soğuyunca tavuğu tencereden çıkarıp, alüminyum kağıda sararak buzdolabına kaldırınız. Tavuk suyunu bir kaseye süzüp, kaseyi de buzdolabına kaldırınız. Tavuk suyu iyice soğuyunca, kaseyi buzdolabından alarak üstünde donan yağ tabakasını alıp atınız.
Tavuk suyunu orta boy bir tencereye boşaltıp, orta ateşte yeniden kaynatınız. Kaynayınca pirinci ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika, pirinç yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tavuğu buzdolabından alınız. Derisini çıkarıp atınız. Bütün beyaz etleri ayırıp, küçük parçalara doğrayınız. (Siyah etleri başka bir yemekte kullanmak için saklayınız; kemikleri atınız.) Beyaz et parçalarını ve limon suyunu tenceredeki çorbaya ekleyip, 10 dakika daha, tavuk parçaları iyice ısınıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı büyük bir çorba kasesine ya da tek kişilik çorba kaselerine boşaltarak servis ediniz.

Not: Hafif ve limon lezzetli Portekiz usulü tavuk çorbası, bir gün önceden hazırlanıp buzdolabında soğutulursa, fazla yağ daha kolaylıkla alınabilir.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

PORTEKİZ KUZUSU nasıl yapilir ?




1 kg kemiksiz kuzu budu veya kolu (kuşbaşı doğranmış)
Marinadı:
4 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Marinadı hazırlamak için, orta boy bir kasede sarımsak, kırmızıbiber, portakal kabuğu rendesi, tuz, karabiber, şeker, nane ve zeytinyağı çatalla iyice karıştırınız. Etleri iyice marinada batırdıktan sonra, sık sık karıştırarak 2 saat marinadın içinde bekletiniz.
Izgaranızı sıcağa getirip kızdırınız.
Et parçalarını delikli kepçeyle marinaddan çıkarıp şişlere geçiriniz. (Marinadı atmayınız.)
Şişleri ızgaraya koyup, bir fırçayla marinaddan etlere sürerek ızgarada 10 dakika, renkleri kahverengileşene kadar pişiriniz. (Şişleri bu arada 2-3 kez çevirerek, yeniden marinaddan sürünüz.)
Şişleri ızgaradan alıp, etleri bir servis tabağına çıkararak servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Portekiz Usulü Patates nasıl yapilir ? (Video)




3 büyük patates (kabukları soyulmuş)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
400 gram domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış)

Patatesleri büyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar içme suyu ekleyiniz. Tuzu serpip, tencereyi harlı ateşe oturtarak suyu kaynatınız. Su kaynayınca ateşi kısıp, patatesleri 10 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, patatesleri süzgeçte süzdükten sonra dilim dilim keserek bir kenara bırakınız.
Yağı büyük bir tavada kızdırınız. Soğan ve sarımsağı koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Domatesleri katıp 5 dakika daha, arasıra karıştırarak pişiriniz.
Patates dilimlerini ekleyip, ateşi açarak kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, tavanın kapağını kapatarak 10 - 15 dakika, patatesler yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, patatesleri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


BALIKÇI LİMONLARI (Portekiz) nasıl yapilir ?




250 gram konserve ton balığı
6 büyük marul yaprağı
6 büyük limon (ikiye bölünmüş)
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2-3 çorba kaşığı mayonez veya acı krema
2 katı yumurta (haşlanmış ve küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

6 küçük ve düz servis tabağına marul yapraklarını diziniz.
Limonların suyunu sıkıp, 2 tatlı kaşığı limon suyunu bir kenara ayırınız. Yarım limonların kabuklarının içinden zarlarını ayıklaymız ve her yarım limonun tabanından küçük bir parça keserek düzleştiriniz. Yarım limonları 2'şer 2'şer marul yapraklarının üzerine koyunuz.
Orta büyüklükte bir kâsede, balığı çatalla ezip, tuz, biber ve mayonez (veya , acı krema) ile ayırdığınız limon suyunu ve doğranmış yumurtanın yarısını ekleyiniz. Hepsini iyice karıştırınız.
Balık ve yumurta karışımını, yarım limonların içlerine doldurup, üstlerine kalan doğranmış yumurtayı koyarak maydanoz serpiniz. En az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis ediniz.

Not: Bir Portekiz çeşnisi olan balıkçı limonları, salata ya da başlı başına bir yemek olarak, yanında tereyağı ve ekmek ile servis edilebilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tavuklu Belem Çorbası (Portekiz) nasıl yapilir ?




Sahrap Soysal

1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy kereviz (rendelenmiş olmalı)
1 adet orta boy havuç (rendelenmiş olmalı)
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
5 çay kaşığı domates salçası (1 adet rendelenmiş domates de kullanılabilir)
1 adet haşlanmış tavuk göğsü (çok küçük parçalar halinde didiklenmiş ya da küp küp doğranmış olmalı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
7-8 içme suyu bardağı et ya da tavuk suyu
1 içme suyu bardağı pirinç
1 demet maydanoz
Terbiyesi için;
4 çay kaşığı kuru fesleğen (reyhan da kullanılabilir)
1 adet yumurtanın sansı
1 adet büyük boy limonun suyu

Pirinç kaynar suda en az 1 saat bekletilir.
Yemeklik incecik doğranmış soğan ve pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlenmiş sarımsaklar orta boy bir tencereye koyulur. Üzerine sıvıyağ eklenip orta ısılı ateşte sürekli karıştırılarak 2 dakika kadar kavrulur.
Rendelenmiş kereviz ve havuç, salça ya da rendelenmiş domates de ilave edilip 2-3 dakika daha kavrulur. Et ya da tavuk suyu katılıp tuz ve karabiber serpildikten sonra kaynamaya bırakılır.
Çorba kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinç ve didiklenmiş tavuk eti eklenip sık sık karıştırılarak pirinç iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Terbiye sosunun hazırianması için; fesleğen, yumurta sarısı ve limon suyu bir kasede iyice çırpılır. Sos, bir taraftan çorba karıştırılırken yavaş yavaş ilave edilir.
Çorba 5-6 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır. İncecik kıyılmış maydanozla süslenir ve sıcak sıcak servise sunulur.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Bademli Madeira Keki (Portekiz) yemek tarifi



Gereçler:
175 gram un
25 gram mısır unu
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gram tereyağı ya da margarin
2 yumurta, çırpılacak
5 yemek kaşığı süt
kırılmış ya da file badem
Ağaç kavunu kabuğu

15 cm. çapındaki teneke kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin ve şekeri karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek süt ekleyin. Kalıba boşaltıp üzerine kıyılmış badem serpişitirin. Kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. Pişme süresinin ortasında fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. Fırında çıkarıp, 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

NOT: Ağaç kavununu baharatçılardan sağlayabilirsiniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Kahveli Madeira Keki (Portekiz) yemek tarifi



Gereçler:
200 gram un
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gram tereyağı ya da margarin
2 yumurta, çırpılacak
3 yemek kaşığı süt
3 çorba kaşığı granül kahve (klasik)
Ağaç kavunu kabuğu

15 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin ve şekeri karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek süt ile karıştırılmış granül kahveyi ekleyin. Kalıba boşaltıp, 1 saat ya da kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. 30 dakika sonra fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

NOT: Ağaç kavununu baharatçılardan sağlayabilirsiniz.


ML® Kahveli Kek için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Portakallı Madeira Keki (Portekiz) nasıl yapilir ?



Gereçler:
200 gram un
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gram tereyağı ya da margarin
1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 yumurta, çırpılacak
5 yemek kaşığı portakal suyu
Ağaç kavunu kabuğu

15 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin, şeker ve portakal kabuğunu karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek portakal suyu ekleyin. Kalıba boşaltıp, 1 saat ya da kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. 30 dakika sonra fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Madeira Keki (Portekiz) nasıl yapilir ?



Gereçler:
200 gram un
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gram tereyağı ya da margarin
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 yumurta, çırpılacak
5 yemek kaşığı süt
Ağaç kavunu kabuğu

15 cm. çapındaki teneke kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin, şeker ve limon kabuğunu karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek süt ekleyin. Kalıba boşaltıp, 1 saat ya da kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. 30 dakika sonra fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

NOT: Ağaç kavununu manav ve süpermarketlerde değil, baharatçılardan sağlayabilirsiniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Balık Çorbası (Portekiz) nasıl yapilir ? (Video)




6 kişilik
1200 gram beyaz etli balık
1 adet kereviz
1 adet pırasa
1 adet soğan
2 adet havuç
2 adet defne yaprağı
2 adet domates
3 çorba kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı un
Yarım içme suyu bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı krema
Yeterince su
Tuz
Karabiber

Geniş bir tencerede ayıklanmış ve küçük doğranmış balık parçaları ile, küçük parçalar şeklinde kesilmiş pırasa, kereviz, havuç, kabukları soyulmuş kuru soğanla birlikte kaynatın. Ayrı bir tencerede suyundan süzülmüş; balık ve sebzeleri salça ve rendelenmiş domates ile harmanlayın. Ağır ateşte 5 dakika daha kavurun. Üzerine yeterince süzülmüş haşlama suyunu ekleyin. Ağır ateşte yaklaşık 3 saat kaynatın. Kaynarken üzerindeki köpüğü bir kaşık yardımıyla alın. Sonra ince bir süzgeçten süzün. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alın. Tahta kaşıkla sürekli çevirerek unu ekleyin. Unu pembeleşene dek kavurun. Balıkların bulunduğu çorbayı unlu karışımın üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Yaklaşık yarım saat kaynatın. Servis tabağma aldığınız çorbanın üzerine krema koyarak, servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tavada Morina Balığı (Portekiz) nasıl yapilir ?




6 kişilik
1,5 kg fileto şeklinde morina balığı
3 adet soğan
6 diş sarımsak
2 fincanı zeytinyağı
1 kg patates
1,5 içme suyu bardağa un
1 şişe soda
1 adet limon
12 adet siyah zeytin
Kekik
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Fileto şeklindeki morina balığını 12 eşit parçaya ayırın. Bir kapta dövülmüş sarımsakları ve limon suyunu karıştırın. Balığı önce sarımsaklı limon suyuna sonra sodaya batırın. Sonra una bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Patatesleri haşlayın. Piyazlık doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Toprak güvece ilk önce morina balığını dizin. Üzerine yuvarlak kesilmiş haşlanmış patatesleri yerleştirin. Soğanı patateslerin üzerine yayın. Son olarak siyah zeytinleri soğanın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırmda güveci 5 dakika tutun. Sıcak servis yapın.

Not: Bu yemeği morina balığı yerine mezgit ile de hazırlayabilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Pava Usulü Mezgit (Portekiz) nasıl yapilir ?




4 kişilik
1 kg mezgit
4 adet patates
4 adet yumurta
2 adet soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
1 adet ekmek
1 adet yaban turbu
Yarım içme suyu bardağı zeytinyağı
3 adet defne yaprağı
2 fincan sirke
Yeterince su
Tuz
Karabiber

Bol suyla yıkadığınız mezgit balıklarını 5 cm kalınlığında halka şeklinde kesin. Geniş bir tencereye yeterince içme suyu alın. İçine, mezgit balıklarını, defne yapraklarını, Sirkenin yarısını, ince kıyılmış 1 adet soğanı ve karabiberi ilave edin. 5 dakika haşlayın. Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğanı, yine ince ince kesilmiş dolmalık biber ve kırmızıbiberi çok az zeytinyağıyla kavurun. Sonra sirkeyi ekleyin. Toprak güvece ilk önce kızartılmış ve dilimlenmiş ekmeği koyun. Üzerine ince dilimlenmiş yaban turbunu dizin. Turpun üzerine kemikleri alınmış mezgiti, haşlanmış ve yuvarlak kesilmiş patatesleri ve yumurtaları dizin. Son olarak tavada kavurduğunuz biberleri ilave edin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 5 dakika pişirin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com