4 Ekim 2015 Pazar

Hindistancevizli Helva (Küba) yemek tarifi




Malzeme:
1 içme suyu bardağı toz şeker
500 ml su
2 içme suyu bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 çay kaşığı tarçın

Bir tencereye yarım litre içme suyu ve tozşekeri aktarın. Birkaç taşım kaynayınca içine hindistancevizi ekleyin. Kısık ateşte yarım saat daha kaynatın. Tarçını ekleyip tatlandırın. Yapışmaması için sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. İsteğe göre beyazpeynirle süsleyerek servis yapın.

Not: Küba’da hindistancevizli bu helva beyazpeynire yakın bir tadı olan Karayip peyniri ile sunuluyor.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Dana Turp Çorbası yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

dana et 200gr
beyaz uzun turp orta boy 1 tane
soya filiz 2 paket
kuru soğan 1 tane
yeşil soğan 4 tane
pul biber 2 yemek kaşığı
soya soiçme suyu 2 yemek kaşığı
sarımsak 4 dişi

Soya filizi yıkadım ve tencereye az suyla birlikte haşladım. haşlarken soya firizin kokuiçme suyu çıkıncaya kadar
kapağı açımamak lazım! açarsa soya filiz hep kötü kokar. fazla haşlanmak gerekmiyor. koku çıktıktan sonra hemen kapağını açıp soya firizi soğuk sudan geçirin.
Ben bonfle bölümü kullandım. bir az yağlı ama çok yumuşak oluyor. kuşbaşı şekilde keser ama kuşbaşdan ince olması lazım.
soya soiçme suyu ve karabiber eklenir. 20 dk. bekletir.
dana et ile beyaz turbu tencerede kavurmaya başlar. herhangi yağı kullanmadım. isterseniz susam yağıyle
kavurma yapa bilir. eti kavurduktan sonra suyu ilave eder.
haşlanmış olan soya filiz ve yarım ay şekilinde kesen kuru soğanıda eklenir.
Pul biber ekler. çok aclı isterse 2 yemek kaşıktan daha fazla ekleye bilir.
4 cm kadar kesen yeşil soğanıda ilave eder. malzemeler yumuşağınca dek iyice kaynatır.
kaynatıktan sonra soya soiçme suyu ilave eder. tuzuyla tadını tamamlanır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Bibim Guk-su yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

ince kore makarna 600gr
havuç 2 tane
salatalık 2 tane
çeri domates 2 tane
yumurta 2 tane
soiçme suyu için malzemeler:
goçujan 4 yemek kaşığı
soya soiçme suyu 1 yemek kaşığı
şirke 2 yemek kaşığı
şeker(istersen) 1 yemek kaşığı
susam 1 yemek kaşığı

Havuç. salatalık. çeri domatesi ince ince doğranır. yumurtayı haşlanıp ikiye bölünür.
işte bu makarna. Kore ince makarnadır. Kore gıda marketten satın ala bilirsiniz. kaynanmış suda makarınayı ekler ve çubukla iyice karştırarak pişirir. makarna kaynayınca soğuk içme suyu 2 bardak ilave eder yine kayınayınca makarnayı soğuk suyla 3-4 kere yıkanır. Makarna hazır! süzgeçten suyunu iyice çıkarır.
önceden hazırlanmış olan sebzeleri dizer.
soiçme suyu ilave eder. iyice karşıtırarak afiyetle yer.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kıymalı Spagetti yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

makarna 300gr
domates 4 tane
dana kıyma 400gr
kuru soğan 1 tane
havuç 1 tane
un 1 tatlı kaşığı
et suyu 2 içme suyu bardak
tereyağı 1 yemek kaşığı
tuz ve karabiber
keçap 4 yemek kaşığı


Kıymayı kavurur. kıyma suyu çıkarıp kendi suyunu çekene kadar kavurur.
Kuru soğan ve havuçu renelenir. soğan ve havuçu ilave eder. kaç dakkika daha kavurur. sonra Unu ekler.
Domatesin kabuğu soyarak ince ince doğranır. ya da rondorda çeker.
tuz ve karabiber ekleyib pişirmeye başlar. Pişirirken defne yaprağ varsa 2 tane atın. daha lezzetli olur. ve Keçapta konur.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Dak-do-ri-tang yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

Tavuk kanat 1 kg
patates 2 tane
kuru soğan 2 tane
havuç 1 tane
soiçme suyu için:
goçu-jang(biber şalçası) 3 yemek kaşığı
gan-jang(soya sosu) 2 yemek kaşığı
şeker(isterse) veya bal 1 yemek kaşığı
sarımsak 1 yemek kaşığı
zencefil tozu 1 tatlı kaşığı
karabibier 1 çay kaşığı

havuç, kuru soğan ve patates uygun büyüküğünde doğranır.
ben kanadı bir kere haşladım. çünkü yağını hiç sevmediğim için suda haşlanarak yağını attım.
bu aşamayı istemeyen(yani tavuk yağından rahatsız olmayan) yapımayın.
geniş bir tavada çok az sıvı yağı döker. tavuk kanadı ilave edip kaç dakkika kavurur.
tavuğu kavurduktan sonra sebzeler ilave eder ve tekrar kaç dakkika kavurur.
kapağı kapatarak kısık ateşte malzemeleri pişirir. simdilik içme suyu konmadan sebzenın kendi suyla pişirir.
soiçme suyu hazırlanır. goçu-jang gan-jang(soya sosu) sarımsağı ve şeker zencefil tozu, karabiber bol kasede karıştırır.
sebzeler pişince soiçme suyu ilave eder ve yarım bardak kadar içme suyu ekleyerek tekrar kısık ateşte pişirmeye başlar. sıcak sevis edilir.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kkakdugi yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

turp büyük boyu 4 tane
kalın tuz 1 çay bardak
yeşil soğan 1 demet
soiçme suyu için:
balık suyu 1 çay bardak
pul biber 1 çay bardak
şeker 2 yk
susam 2 yk
sarımsak 5 dişi
pirinç unu 2 yk
içme suyu 1 çay bardak

Turbu kare şekilinde doğranır. kalın tuzu ekleyerek 1 saat bekletir. turp yumuşayınca akar suda bir kere yıkanır. fazla yıkamayın. o zaman çok tuzsuz olur. kesmeden yıkayıb tuzladıktan sonra sadece 1 kere sudan geçirmek yeterli..
Yeşil soğanı temizleyip yıkanır. 3cm kadar keser.
Pirinç unu suyla açıp kaynatır. mullalebi kıvamında pişirir.
Turbun suyu iyice çıkarmamız lazım. çünkü yaptıktan sonra fazla içme suyu olmaması içindir. süzgeçten 1 saat kadar bekletirseniz suyu iyice çıkarmış olur.
yeşil soğanı, pul biberini, sarımsağını, şekerini ilave eder.
Son olarak hazırlanmış pirinç unu ve balık suyunu ilave eder. Hepsi iyice karıştırır. Tuz azsa bir az tuz ekleye bilir. ve susumı eklenir.
Büyük kaba koyup 1 gün dışarıda bekletir. sonra buzdolabında muhafaza ederek salata olarak yemeğin yanında suna bilirsiniz.

Not: Türkiyede Japon turp diyor. Gimçi yapılan marula Çin Marul denir. Aslında bunları tüketen Korelidir niye Japon ve çin adını koymuşlar.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Dana Etli SanJeuk yemek tarifi




http://koreyemek.blogspot.com

dana et 200gr
gimçi 200 gr
havuç orta boy 1 tane
yeşil soğan 1 demet
Un ve yumurta
dana eti için sosu:
ganjang(soya sosu) 3 yemek kaşığı
susam yağı 1 yemek kaşığı
şeker 1 yemek kaşığı
susam 1 yemek kaşığı
karabiber bir az

dana eti ince ince doğranır. 5 cm kadar. Soiçme suyu döküp 1saat bekletir.
Gimçi - süzülüp 5cm kadar keser.
yeşil soğan - sıcak suda 2 dakkika haşlanır.
5cm kadar keser. tuz ve susam yağı döküp karşıtır.
havuç - 5 cm kadar keser. az yağlı tavada 5 dakkika kavurur.
kürdanı kullanarak sebzeler ve eti sırayla dizer.
her tarafını Un'a batır.
Yumurta'yı büyük kaseye çırpır. bir az tuz ilave eder yumurtaya, unlanmış san-jeuk yumurtaya batırır.
Yağıda iyice kızarır. Et olduğu için orta ateşte uzun pişirmemiz lazım.
Sosa sosuyla suna bilir.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Jajang Bab yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

dana et 200 gr
2 tane patates
2 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 tane kabak
100gram bezelye
sıvı yağ
jajang tozu 1 çay bardak
içme suyu 1 çay bardak

Eti küçük küçük doğranır karabiber 1 çay kaşığı döküp az sıvı yağıyla iyice kavurur.
Havuç. patates. kuru soğan ve kabağı fındık büyüklüğü kadar doğranır.
Et kavurduktan sonra o tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave eder sonra sert olan sebzelerden kavurmaya başlar.
Sebzeler yumuşayınca bezelyeleri ilave eder 2-3 dakkika daha kavurur. Sonra suyunu ekler orta ateşte kaynatır.
Black Bean Sauce oiçme suyu toz şekilinde olanı var sıcak suyu ilave edip tozu iyice açar.
Kaynamış olan sebzelere bu soiçme suyu döküp tahta kaşığıyla iyice karışıtırır.
Suyu fazla koymamalıdır. Muhallebi kıvamında olsun!
Bu soiçme suyu ya pilav veya Makarna üzerine döküp iyice karışıtırarak yiyin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Gimchi jeun yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

gimçi 200 gram
ton balık 1 tane
taze soğan 1 tane
un 1 içme suyu bardak
yumurta 1 tane

Gimçi'nın suyunu iyice çıkarıb ince ince doğranır.
Suyu çıkaran ton balık bir tane ilave eder. Taze soğan ve yumurta ekler. Unu ilave eder.
Gimçi tuzlu olduğu için tuzu koymuyorum. Ama isterseniz pul biber ve kara biber ekleye bilirsiniz.
Yarım bardak içme suyu ilave edip tüm malzemelerini iyice karşıtır.
Tavada sıvı yağı döker. Bir kepçe alıp ince açar ve orta ateşte kızarır.
Üzeri kahve rengi oluncaya kadar kızarır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Ton Balıklı Gimchi Jumeuk bab yemek tarifi



http://koreyemek.blogspot.com

Gimchi 200 gr
Tonbalık 1 tane
taze soğan 3 tane
kore Pilav 2 kase
susam yağı 1 tatlı kaşığı
tuz ve susam

Tadı ekşilen gimçileriyle yapılan bir yemeği size göstereceğim.
Gimchi'yi küçük küçük doğranır. tavada sıvı yağı döküp orta ateşte kavurur.
Gimchi pişitikten sonra suyu çıkaran ton balığı ilave eder ve birlikte kaç dakkika daha kavurur.
İnce doğranan yeşil soğanı ekler. 2-3 dakkika daha pişirir ve 1 tatlı kaşık susam yağı ilave eder.
Pilav hazırlanır bir az tuzlanır ben bu pilavada susam yağı gezdiriyorum.
Pilav için özel makinamız var. Pirinç iyice yıkadıktan sonra içme suyu döküp düğme basıyoruz..20 dk sonra pilav hazır oluyor.
Pilav mandarina büyülüğünde alıp ortayı açar.
Önceden hazırlayan tonbalıklı gimchiyı ortaya konur.
Yandaki pilavları kapatarak yuvarak bir şekil verin.

Not: pilav soğuksa tonbalıklı gimchi'nın tavasına pilav eklenip sıvı yağ döküp ateşte iyice karştırak sıcak sıcak yiyin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kore Pilavı yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

Önce pirinç iyice yıkayın. Suda yarım saat bekletırse daha iyi olur.
Bir tefron tavada iki bardak pirinçe iki buçuk bardak içme suyu döküp harlı ateşe konup kaynatın.
Pilav kaynayınca orta ateşe indirip pişirin.
Pirinç tadını bakarak tam pişimediyse küçük ateşte tencere kapağı açmadan bir az daha pişirin(demleme gibi..)

Not: Kore pilavına içme suyu ve tuz konmaz.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Yeulmu Gimchi yemek tarifi




http://koreyemek.blogspot.com

yaprak bol olan kırmız Turp 5 demet
salatalık 5 tane
soğan 1 tane
yeşil biber 2 tane
yeşil soğan 5 tane
soiçme suyu için:
kırmız pul biber 100 gr
kırmız biber 5 tane
sarımsak 10 dişi
zencefil 50 gr
un 2 yemek kaşığı
isterse balık suyu

Turbu 5cm kadar keser, tuzu döküp 1 saat bekletir. Turp yapraklar yumuşayınca akar suda iyice yıkar ve suyu çıkarır. Salatalıkta bir az tuzlayıp suyunu çıkarır.
Yeşil soğan ve biber 3 cm kadar keser kuru soğanı yarım ay keser.
Un veya pirinç un 2 yemek kaşığı 1 bardak suyla açıp muhallebi kıvamında hazırlanır.
Kırmız biber, sarımsağı, zencefili blenderda çeker.
Turp, salatalık ve diğer sebzeleri büyük bir kaba konur.
Soiçme suyu ilave eder. bu noktada pul biber ekleye bilirsiniz. (ve balık suyu ve susamı ilave ede bilirsiniz)
Sebzeleri iyice harmanlanır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Guk-su yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

ince erişte(guk su) 500gr
kabak 1 tane
yumurta 2 tane
gimch 1 kase
soiçme suyu için:
soya soiçme suyu 5 yemek kaşığı
kavurulmuş susam 1 kaşığı
susam yağ 1 tatlı kaşığı
yeşil soğan 2 tane
istersen pul biber

Önce et suyu veya balık suyu yapmamız gerekiyor. Büyük bir tencereye ister et, ister balığı(kuru olan) konur. İyice kaynatır. bu suyu sonra Guk suya kullanacağız.
İnce erişteyı haşlanmalıyız. geniş bir tencerede önce suyu kaynatır içme suyu kaynayınca erişte ilave edip haşlanır. (4-5 dakkika) haşlanan erişteyi soğuk sudan 2, 3 kere geçirdikten sonra suyu çıkarıp hazırlayın.
Kabağı ince ince kesip az yağda kavulur bir az tuz ekleye bilir.
Yumurta da az yağda incecik hazırlanıp kabak gibi ince doğranır.
Gimchiyıda ayni şekilde hazırladım. gimchinin suyunu iyice çıkarmalı.
Yukadaki soiçme suyu malzemeleri bir kaseye hazırlanır. bu Guksunun sosudur.
Gukiçme suyu için suyu et ile hazırlayanlara!! haşlanmaış olan etini ince ince dikiklenir. soya soiçme suyu ve susam yağı döküp karıştır ve gimchi, kabaklarla birlikte kullanır.
Tüm malzemeler sırayla dizer ve sosuda ilave eder suyu döktükten sonra soiçme suyu daha ekleye bilirsiniz.
Sıcak olan Balık içme suyu veya Et suyu döküp afiyetle yiyin!!


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Tavuklu Bulgogi yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

Tavuk(but) yarım kg
havuç orta boyu 1 tane
kuru soğan büyük boyu 1 tane
soiçme suyu için:
sarımsak 3 dişi
şeker 1 yemek kaşığı
yeşil soğan 2 tane
soya soiçme suyu 3 yemek kaşığı
tuz 1 çay kaşığı
cezefil tozu 1 çay kaşığı
kara biber 1 şay kaşığı
susam yağı 1 tatlı kaşığı

Tavuk butlarını kuşbaş şekilinde keser tuz, karabiber ve cenzefil tozu ilave ederek harmanlar ve 30 dk dinlendirir.
Kuru soğanı yarımay şekilde doğranır, havuç ise julyen doğranır, soya sosu, yeşil soğan, sarımsağı ve şekeri
karıştırarak bir soiçme suyu hazırlanır.
Yarım saat dinlenmiş olan eti üzerine sebzeler konur.
Hazırlanan soiçme suyu da ilave edilir, el yardımıyla iyice karştırır tekrar 20 dk kadar dinlendirir.
Kızarmış tefron tavada çok az sıvı yağı eklenip eti kavurmaya başlar.
Etin rengi kahve oluncaya kadar iyice kavurur tatını bakarak tuzu daha ilave edebilir. Sıcakken sevris sunar.

Not: Tavuğun yerine dana eti kulanılır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Boggeum bab yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

kuru soğan 1 tane
sosis 2 tane
domalık biber küçük boyu 1 tane
havuç küçük boyu 1 tane
kırmız biber çok az
haşlanmış pilav 2 kase
yumurta 2 tane
susam 1 yemek kaşığı
sıvı yağı ve tuz

Bütün malzemeleri (yumurta harıç) küp küp doğranır. (küçük doğranın) tavada az sıvı yağı döküp tüm malzemeleri kavurur.
Malzemeler pişidikten sonra tuz ve susamı ilave eder. Suda haşlanmış olan Pilav ilave edilir iyicene karıştırılır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Balık köfte yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

3 adet fleto edilmiş levrek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
1 silme çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı galete unu
150gram Rende kaşar
1/4 demet maydanoz
4 adet ince kıyılmış taze soğan

Balığın kılçıkları ve derisi ayıklanır çok ince bıçakla kıyılır.
İçersine baharatları rende kaşar ve ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan konulup yumurtasıyla galete unu eklenip çok iyi yoğurulur. Buzdolapta dinlendirilrir.
Köfte şekil verilir ızgara veya tavada pişirilir.

Balık sos
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı çiğ krema
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
yarım çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı kapari (ince kıyılmış)
1 çay bardağı zeytinyağı

Hardal, mayonez, çiğ krema, tuz, limon suyu konulup mikserle çırpılır. Sıvıyağ ilave edilerek ağır ağır mayonez gibi çırparak yağ ilave edilir. En son baharatları ve ince kıyılmış kapari konulup karıştırılır.
Balığın üzerine dökülüp servis edilir.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Balık Sos yemek tarifi (Video)




1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı çiğ krema
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
yarım çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı kapari (ince kıyılmış)
1 çay bardağı zeytinyağı

Hardal, mayonez, çiğ krema, tuz, limon suyu konulup mikserle çırpılır. Sıvıyağ ilave edilerek ağır ağır mayonez gibi çırparak yağ ilave edilir. En son baharatları ve ince kıyılmış kapari konulup karıştırılır.
Balığın üzerine dökülüp servis edilir.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Bibim bab yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

1 tane havuç
1 tane kabak
2 tane kuru soğan
ıspanak yarım demet
2 tane yumurta
1 içme suyu bardak pirinç
sos için:
susam yağ
goçujang (biber şalçası)

Havuç, kuru soğan ve kabağı ince ince doğranır. Sıvı yağda sert olan sebzeden kavurmaya başılar. Kavururken bir tutam tuz ilave eder.
ıspanak ise suda haşlanır. (kaynar suda 30 saniye) ıspanağın suyu iyice çıkardıktan sonra bir diş sarımsak, tuz, susam yağıyla karıştırılır.
Pirinci iyice yıkar, 1 bardak pirinçe 2 içme suyu bardak içme suyu ilave ederek haşılanır. (yağ ve tuz konmaz)
Pirinç üzerine kavurulmuş sebzeleri sırayla koyar.
sıvı yağda bir yumurtayı hazırlayıp sebze'nın üzerine eklenır.
Susam yağ ve goçujang(biber şalçası) kendi damak tadına göre ilave edilir.
Bütün malzemeleri iyice karıştırılır. afiyetle yiyin.

Not: Sebzeleri daha fazla ekleye bilir. Soya filir ve göbek gibi sebzeler çiğ olarak kulanın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Mandu yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

Mandupi(yufka):
Un 2 içme suyu bardak
1 tane yumurta
alıdığı kadar Su
sıvı yağı(veya susam yağ) 1 yemek kaşık
tuz 1 çay kasık
Manduso(Harcı):
kıyma 100 gr
tofu 1 tane
gimchi 100 gr
soğan 2 tane, yeşil soğan 5 tane
haşılanmış kore makarna(dang myen) 200 gr
yumurta 1 tane
tuz ve karabiber

Türkiyede Mantı varsa Korede Mandu var!! Mandu Mantıya benzeyen bir yemektir. ama mantıdan çok büyüktür.
Yukardaki malzemeleri bir kaba koyup ılık içme suyu vererek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.(10 dakkika yoğrulur) 1 saat dinlendirilir.
Hamuru önce merdane ile sonra oklava yardımıyla inceltilir. Yuvarlak alet ile hamuru yuvarlak şekilde kesilir.
ben Çay kapağı kulandım..
Manduso(harcı) dana kıyma. yesil soğan- ince ince kıyılır. topu 1 tane - el yardımyla ezer. soğan ve gimchi da ince kıyılır. kore makarna(dangmyen) haşlanır. 8 dakika. dangmyenda ince kıyılır.
yumurta 1tane. susam yağ 1 yemek kaşık ve bir az tuz koyup malzemeler karıştırır.
Şimdi....çok önemli bir noktaya geldik. Mandupi bir tane alıp ortasına Maduso(harcı) bir tatlı kaşık konur. sonra şekil vererek güzel birMandu yapımamız lazım. Yağıda kızarmak için ince şekilde buharda ve mandu çorba için yuvarak şekil veriniz.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Lahana Gimchi yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

Lahana 1 tane
yeşil soğan 2 tane
tırp 2-3 tane
sarımsak 10 diş
zencefil tozu 1 yemek kaşık
pul bilber 1 içme suyu bardak
balık suyu 1 içme suyu bardak

Yesil soğan- iyice temizleyin ve 4 ya da 5 cm kadar kesin. Beyaz ya da kırımız tırp - ince ince kesin.
soğan - yarım ay şekilde kesin lahana- küçük küçük doğranıp kalın tuza 3 saat bekletin.
sonra temiz suda yıkayın ve suzgeçten 1 saat suyu çıkarın.
şimdi soiçme suyu hazırlayalım. önce Pirinç unu muhallebi şekilde yapımamız razım ama şekersiz...sadece suyla yapın. 3 yemek kaşık pirinç ununa 2 bardak suyu iyice karştırarak kaynatın.
sarımsakta soyun ve ezin. zecefil tozuda 1 yemek kaşık hazırlayın. ondan sonra balık suyu 1 bardak.
balık suyu çıkaran Lahanaya Yeşil soğan. kuru soğan. tırp koyun. onun üzerine zencefil. pul biber ve mühallebi gibi yapan pirinç unu. sarımsak ve balık suyu konur. bütün malzemelerini iyice karştırın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Japchae (Odengli Japçe) yemek tarifi



http://koreyemek.blogspot.com

Makarna 500gram - (Kore uslu tatlı patatesten yapılmış olan makarna)
Havuç (orta boy 1 tane)
kuru Soğan (1 tane)
salatalık (2 tane)
Odeng - Kore uslu balıktan yapılmış olan bir malzemedir.
sıvı Yağ (5 tbs)
soiçme suyu için:
Soya Soiçme suyu (2 tbs)
Şeker (1 tbs)
Tuz
Susam yağı,
Susam çekirdeği (tutam)
Karabiber (tutam)

önce sebzeler jülyen ve yarım ay şekilde doğranır. tavada sıvı yağ koyup sotelenir.
Sert olan makarnayı 8 dakika yumuşayana kadar pişirin Eğer makaranlar çok uzunsa ikiye bölebilirsiniz. Soğuk suyla yıkayın ve süzün.
soya sosu. şeker. susam ve susam yağı tavaya koyu bir az kaynatır. sonra süzmüş makarnayı ilave edilir.
önceden hazırlanan sebzeler ve makarna... Hepsini birleştirin ve son dokunuş için biraz susam çekirdeği serpin, sıcak servis edin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Yaçe Sosezi Bogkım yemek tarifi




http://koreyemek.blogspot.com

kuru soğan 1 tane
havuç 1 tane
yaşil biber 1 tane
kırmız biber 1 tane
Sosis 1 paket
sıvı yağ 2 yemek kaşık
susam yağ 1 çay kaşık

Önce sebzeler iyice yıkanır. kuru soğan yarımay şekilde, havuç ve sosis jülen, yeşil biber ve kırmız biber ise
dörken şekilde doğranır. Vok tavaya 2 yemek kaşık sıvı yağ konur. Sonra doğlanmış sevzeler sırayla ilave edilir. (en sert olan sevzeden kavrulmaya başlar. en son sosis konur.)

Soiçme suyu için:
goçujang(biber şalça) 2 yemek kaşık
soya soiçme suyu 1 yemek kaşık
susam 1 yemek kaşık
şeker veya bal 1 veya 2 yemek kaşık
karabiber ve tuz
sarımsak 2 diş

bunar hepsini karıştırak hazırlanır. sevzeler pişirdikten sonra ilave edilecek!!
sebzeler iyice yumuşak olunca hazırlanmış soiçme suyu ilave edilir ve kısık ateşte 2-3 dk daha pişirir en son susam yağı koyup karıştırdıktan sonra sıcak servis yapılır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Miyeok guk yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

Miyeok (kuru yosun) 200 gr
dana antrikot 100 gr
sarımsak 2 diş
susam yağ 1 tatlı kaşık
Tuz veya soya sosu

önce kuru Miyeoki ılık suda 20 dk.bekletin. sert Miyeokler yumuşak olunca onu küçük küçük doğlanır.
Tavada önce etini, sonra Miyeok ve sarımsağı susam yağ koyup kavurur(sotelenir).
Et ve Miyeoğu kavurduktan sonra yeterinceye kadar soğuk içme suyu ilave edilir. orta ateşte pişirilir. kaynadıktan sonra kısık ateşte miyeok ve et daha yumuşak oluncaya kadar kaynatır.
soya soiçme suyu sevenler soya sosunu.. tuz sevenler tuzu koya bilir.
sade pilavin yanında sıcak servis edilir.

Not: Miyeok bol bitaminli ve mineralıdır. Korede bayanlar doğumdan sonra şu çorbayı içerler ve doğumgününde Koreliler mutlaka bu çorbadan içerler o yüzden bu çorbanın diğer isimde doğum günü çorbadır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Tonbalıklı Kimbab yemek tarifi




http://koreyemek.blogspot.com

tonbalik 1 paket
kim 4 tane
susam yaprağ (veya kıvırcık)16 yaprak
salatalık 2 tane
bab(pilav)
danmujı(sarı turp) 4 dilim

Normal kimbabla ön hazırlama aynidir. pilav suda haşlanır. tuz ve susamı koyup karıştırır. susam yaprağı büyükse 2-3 tane küçükse 4 tane pilavin üzerine konur. susam yaprak yoksa kıvırcık kullana bilirsiniz. ama yaprakdaki suyu iyice silmeniz gerek.
yeşil soiçme suyu Wasavidir. Kore ve Japonda Sasimi yerken çok kullanılır. ac biberden yapılan soiçme suyu olduğu için çok aclıdır. sulu soiçme suyu ise bir işlem yapmadan kullana bilirsiniz ama toz halindeyse bir az içme suyu katıp soiçme suyu şekilde yapımanız razım.
Wasavi sosunu susam yaprağın üzerine incecik sürün. fazla sürmemeye çalışın. çünkü çok aclıdır.
Ton balığın içindeki yağı iyice süzün. sonra susam yaprağın üzerine koyun.
damak tadınıza göre tonbalığın yanına yumurta konulur salatalık konulur ne isterseniz.
Ben ise salatatıkla sarı turp(Danmuji) koydum. onlar dörtgen şekilde jülen doğranır.
ayni şekilde kimbab aletin yardımyla Rulo yapılır. 2 cm kadar yuvarak şekilde kesin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Samgak Kimbab yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

samgak kim 4 tane(bir paket içinde 20 tane var)
gimchi 100gr
pilav(bab) 2 kase
ton balık 1 tane
susam yağ, tuz, susam

Pilinç suda haşlanır. susam yağ, tuz ve susamı koyup karıştırır. Kore marulla(Türkiyede Çin marul denir) yapılan Gimchi'yi elle sıkıp sular atılır. tavada sıvı yağ koyup Gimchi'yı sotelenır. sonra Tonbalığı iyice suyunu atıp Gimchi'ye ilave eder. susam ve susam yağ kuyun.
Üçgen kap içerisine önce pilav, sonra Gimchi'yi ondan sonra tekrar pilavı konur. kapağı iyice basın. Kimi yere koyun.
Kimi yere koyun. sonra pilavı konur..ondan sonra önce altı kısımı sonra yan kısımı kapatın. stiker ile yapıştırın.
Kimbabın arkasında kırmız işaretle yazılan Danggimi parmakla açın.

Not: Gimchi olmasa sade Tonbalıklada yapa bilir. Kimbab içinde her hangi malzeme konulur.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Chapsal Mochi yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com

400gr- yapışkan pirinç tozu
su- Pirinç ile ayni ölçü
biraz tuz ve Şeker
400gram ezılmiş kırmızı fasulye

kırmızı fasulyeyı suda haşılanır. kolayca ezilecek kadar haşilanmak lazım. kaşik yardımyla iyice ezin sonra istediğin kadar şeker ilave edin.
Yapışka pirinç tozunu.suyu. tuzu ve şekeri büyük bir cam kase veya Mikrodalgaya gire bilecek bir kaseye koyun. malzemeleri iyice karışıtır.
Karışımı 4 dakika mikrodalga fırında yüksek ayarda isıtınız. daha sonra tekrar karıştırıp mikrodalga fırına atın. bu işlemi 3 kere yapınız.
Mikrodalga fırından çıkaran karışımı nişasta serpilmiş tepsiye boşaltın.
Mısır nişatasıyla Mochinin üstünü kaplayın. sonra onu kenara koyup küçük parçalara koparın(ceviz boyu)
Parmaklarınızın yardımıyla hamurun ortasına yuvarlak şekilde açınız. daha sonra önceden hazırlanan ezilmiş kırmız fasulyeyi hamurun ortasına koyun. hamurun üzerini iyice kapatın.
Hazırlamış olduğun Mochilerin üzerine mısır nişastası dökünüz. açık havada bir yerde koyup hamurun sertleşmelerini bekleyin.

Not: Mochiler buzdolap poşete koyup dondurma gibida yenilir. daha değişik güzel olur.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Pajun yemek tarifi (Video)



2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet kabak
2 Adet yumurta
3 Adet taze soğan
1 Çay Kaşığı sirke
2 Su Bardağı su
3 Su Bardağı un
1 Çay Kaşığı tuz
1 Adet havuç

Unun bir kaba eleyip üzerine 2 adet yumurta ve suyu koyarak çırpıyoruz. Kabak, havuç ve soğanları ince ince julyen kıyarak çırpılmış karışımın içine tuz ve sirkeyle beraber ekliyoruz. Margarinimizdende bir kaşık ekleyerek iyice karıştırıyoruz (boza kıvamından koyu olmalı un az gelirse eklenebilir) Büyük bir teflon tavada kalan margarini eritip karışımı tavaya boşaltarak kısık ateşte iki tarafı da pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Not: Koreliler en çok soya sosuyla birlikte tüketiyorlarmış, domates içeren soslarla da çok lezzetli oluyor deneyebilirsiniz..
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Sebzeli Bibimbab yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com/

2 tane patlıcan
2 tane kabak
2 tane kuru soğan
1 demet ıspanak
2 tane havuç
soiçme suyu için:
1 çay kaşık susam yağı
1 tatlı kaşık acı pul biber

2 tane patlıcanı yıkadıktıktan sonra alacalı soyun ve 2 ye bölün. yarım ayı şekilinde doğrayın.
Tavada sıvayağı dökerek patlıcanı kavurun. Patlıcan yumusayınca
1 yemek kaşık soya sosu, 2 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşık şekeri ilave edin. son olarak yeşil soğanı ince ince kıyarak ekleyin. 2 tane kabağı iyice yıkayın ve 2 ye bölün. yarım ay şekilde doğranıp az sıvıyağıda kavurun. istersen sarımsağı ilave edebilir. tuzu ekleyin.
kuru soğanı yarım jülen doğranın ve sıvı yağıda kavurun. tuzu ekleyin.
Ispanağı iyice yıkayın. kaynar suda 1 kaşık tuzu ekleyin ve yıkanmış ıspanağı yavaşça haşlayın. (eklemiş tuzu ıspanağı yemyeşil olmasını sağlar)
haşlanmış ıspanağı 1-2 kere daha yıkayın sonra elle sıkarak suyunu süzün. 3 kere bıçakla doğrnın. tuz, 2 sarımsak, susam yağı, susamı ilave edip harmanlayın.
havuç ince ince rendelenip az yağıda kavurun. tuzu ekleyin.
sebzeler hazırlandıktan sonra yumurtayı tavada pişirin.
tabakta pirinç koyun. sebzelerini dizin.
Susam yağı, acı pul biber (go-çu-jang) ve yumurtayı ilave ederek kaşıkla iyice karıştırın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Ton balıklı Gimçi guk yemek tarifi



http://koreyemek.blogspot.com/

200 gram Gimçi
1 yemek kaşık susam yağ
1 kutu tonbalık
5 bardak su
acılı istersen kırmız pul biber yarım tane
gimçi suyu 1 bardak

Önce gimçiyı 4cm kadar kesin. taze gimçiyla olmuyor. eski gimçiyi kullanmalıdır.
Simdi gimçiyi yağda kavurmak lazım. Ben susam yağıyla yapıyorum. Susam yağı sevmeyen normal sıvı yağ kullanbilir. 5-10 dakkika iyice kavurun. uzun kavurursa daha lezzetli olur.
Tonbalığı suzgeçten suyunu çıkartın. Kavurulmuş olan Gimçiye suyu ilave edin. Su kaynayınca tonbalığı ilave edin. Tonbalık koyduktan sonra 10 dakkika daha kaynatın.
Tuzsuz ise gimçi suyunu bir az ilave ede bilirsiniz. acılı severseniz kırmız ya da yeşil biberi katın. en son asamada ince ince kıyılmış biberleri ilave ede bilirsiniz.
ama ben gimçi ve tonbalıktan başka birşey katmadım. hemde katmak istediğm şeyleri bulamıyorum Türkiyede..
Suyu daha az koyarak Gimçi jji-ge de yapa bilirsiniz.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Andong jjim dak yemek tarifi (Video)




http://koreyemek.blogspot.com/

1 tane tüm tavuk
12patates
2 havuç
1 kuru soğan
1 avuç makarna
sosu:
7 yemek kaşık soya sosu
1 yemek kaşık bal ya da şeker
1 tatlı kaşık sarımsak
1 çay kaşık zecifil tozu
2 yemek kaşık sıvı yağı
1 buçuk bardak su

Tavuğu küçük küçük doğranır. Kaynar suda 20 dk. haşlanır. Suzgeçten suyunu çıkarın.
Tavada yağı döküp sarımsak ve kuru biberi (isterse) sotelenir.
Patates, havuç ve kuru soğanı ilave eder.
Soiçme suyu hazırlanır ve bir buçuk bardak suyle karıştırıp ilave eder ve kaynamaya bırakır.
Kore uslü makarna ilave eder. (makarna - soğuk suda yarım dk bekledikten sonra kullanın) 10 dk. daha pişirin.
Son olarak yeşil soğanı ekleyin ve susam yağı ve susamı serperek servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.