1 Ekim 2015 Perşembe

Kore Usulü Sebzeli Makarna yemek tarifi (Video)




500 gram biftek
250 gr. spagetti
500 gr. haşlanmış ıspanak
6 adet mantar
1 adet havuç
1 baş soğan
4 adet yumurta
35 gr. margarin
5 çorba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak

Havucu soyduktan sonra kibrit çöpü gibi kesin. Soğanı iri iri salata soğanı gibi doğrayın. Mantarları iri iri kıyın. Sarımsakları soyup küçük küçük kesin. Bifteği ince ince dilimler halinde sonra da bu ince dilimleri 1/2 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın. Tavada margarini kızdırın. Yumurta sarılarını çırpıp kızgın yağa dökerek ince bir omlet yapın. Aynı işlemi beyazlar ile de tekrarlayın. Daha onra iki omleti de 1 cm.lık şeritler halinde kesin ve bir kenara bırakın. Tavaya çok az susam yağı koyup kızdırın. İçinde sırayla, önce soğanları daha sonra havuçları sebzeler diri kalacak şekilde çok az kızartın.
En son mantarları da tavaya atarak şöyle bir çevirin ve hepsini bir kenara bırakın. Daha sonra tavaya yağ ilave etmeden etleri atın ve kızartın. Etler biraz kızarınca, etlerin üzerine önce biraz yağ, sonra 2 çorba kaşığı soya sosu, bir tatlı kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı karabiberi, en son olarak da sarımsağı ekleyin. Birlikte bir parça çevirip ateşten alın.
Haşlanmış ıspanakları fazla suyunu almak için sıkın, ince ince doğrayın ve hazırladığınız tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın.
Bir tencerede suyu kaynatın ateşten çekip içine makarnalarını atın. Kapağını kapatarak 10 dakika kadar bekletin. spagetti makarnayı hafif diri olarak pişirin. Makarnayı iyice süzün ve diğer malzemelerin üzerine ilave edin.
Kalan malzemeleri, yani soya sosu, karabiber, susam, susam yağı ve şekeri de ekleyerek, elinizle veya iki kaşıkla ezmeden karıştırın. Daha sonra yemeğinizi sıcak olarak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

KIRGIZ SAMSISI yemek tarifi (Video)




MALZEMELER

1 yumurta
un
su
tuz
1 cay bardağı sıvıyağ
250 gram küçük doğranmış koyun eti
4 adet orta boy küçük doğranmış soğan
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

1 yumurta, tuz, un ve suyla mantı hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamur biraz dinlendikten sonra istenilen büyüklükte bezelere ayrılıp açın. Açılan yufkanın içine sıvıyağ sürüp rulo yapın.Yapılan rulo küçük parçalar halinde kesin. Küçük parçalar tek tek açılıp içine yapılan harçtan koyup muska şekli verin. Yağlı tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında samsılar kızarana kadar pişirin.
Harcı : Küçük küçük doğranmış koyun etlerini ve soğanları tuz ve karabiber ile karıştırın. Pişirmeden çiğ olarak koyun. Bu bir kırgız yemeğidir ve kırgızlar sıvı yağ yerine kuyruk yağı kullanırlar.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Taze Soğan ve Domates Salatası (Kırgızistan) yemek tarifi



6 adet domates
Yarım bardak ayçiçek yağı
2 kaşık sirke
1 kaşık şeker
Baharat ve tuz (tadına göre)

Domatesleri yuvarlak bir şekilde kesin ve bir tabağa koyun. Tabağa koyarken dikkatli olmanız gerekiyor. Önceden yuvarlak şekilde kesilmiş soğanla domatesler aralaştırılmalı. Hazır malzemelerin üzerine yeşil soğan vb. baharatları dökün. Sonra ayrı bir tabakta sirke ile şekeri karıştırın. Tuzu, biberi ve sıvı yağı tadına göre koyun. Hazır malzemeyi salatanın üzerine dökün. Üstüne süzme yoğurtla servis yapın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Turp Yumurta ve Soğan Salatası (Kırgızistan) yemek tarifi



Turpu yıkayıp temizleyin ve yuvarlak bir sekide kesin. Doğranmış soğanla karıştırın ve üzerine kaymak ya da Bizim ayçiçek yağı dökün. Hazır salatayı tabağa koyunca güzel bir şekil verilmiş yumurtalar ve yapraklarla süsleyin. Etlerin yanında iştah açıcı bir yiyecektir.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

AKİDİL SALATASI (Kırgızistan) yemek tarifi



1 bardak pişmiş pirinç
500 gram balık
Yarım bardak mayonez
4 adet hıyar turşusu
Tuz, yeşillik
Ayçiçek yağı
Maydanoz

Pirinci tuz ve sirke koyarak pişirin. Sonra balık ve hıyar turşularını ufak ufak doğrayın. Bunlara mayonez de karıştırın. Hazır malzemeyi tabağa koyup üstünü yeşillik, balık ve yuvarlak kesilmiş hıyarlarla süsleyin. Balığın yarısı pirince karışır, yarısı üzerine konulur. Süsleyip servis yapın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Omlet İçinde Balık Salatası (Kırgızistan) yemek tarifi



Salata İçin Malzeme:
2 adet palamut balık (ızgarada pişmiş)
4 adet patates
10 adet küçük turşu salatalık
1 bardak mayonez
Omlet İçin:
2 adet yumurta
Yarım bardak süt
Tuz
1 kaşık ayçiçek yağı

Patates, hıyar ve balığı küp şeklinde doğrayın ve mayonezin yarısı ile karıştırın. Sonra yumurtaları kırın, süte tuz koyun ve yumurtaya döküp karıştırın. Pişmiş omleti soğutun ve ortasına salatayı koyun. Salatayı örtün ve tabağa koyup süsleyin.

Mayonezin Yapılışı:2 bardak sıvı yağ, 2 adet limon, 3 yumurta sarısını dibi yuvarlak tencereye koyun. Az az yağ damlatarak mikserle karıştıra karıştıra ve araçla bir limon suyu koyarak mayonezi hazırlayın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Ufa salatası (Kırgızistan) yemek tarifi



150 gram sığır eti
150 gram ciğer
4 adet patates
Yarım bardak margarin
Yeşillik
Maydanoz
Tuz ve baharat

Karaciğerleri tavada pişirin. Etleri haşlayıp, zevke göre doğrayıp tabağa dizin. Patatesleri de haşlayıp doğrayın. Baharat ve yeşillikle süsleyin. En üzerine tereyağı kızdırıp dökün ve istenirse limon da sıkın. Servis yapın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Etli Salata (Kırgızistan) yemek tarifi



Az sığır eti
Az karaciğer
Az dil
Az tavuk eti
Az sucuk
2 adet havuç
4 adet turşu
2 adet patates

Patatesleri haşlayın. Havucu ince ince doğrayın. Hıyarı da doğrayıp koyun. Etleri haşlayıp zevkinize göre doğrayın ve bir tabağa koyun. Limon, yağ, tuz ve yeşillik ilave edin. Servis yapın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Jöle İçinde Tavuk (Kırgızistan) yemek tarifi




1 adet tavuk
8-10 tane yumurta
Bir bardak süt
200 gram margarin

Tavuğu bütün haşlayın. Kesin ve tabağa koyun. Sonra güzel bir şekilde üstünü süsleyin (Yeşillik, havuç ve yumurtaları kullanın.) Üstüne hazır jöleyi dökün ve soğuk yere bırakın.

Jöle:
3 adet havuç
2 adet soğan
3 tane yumurta Baharat

Haşlanan tavuğun suyuna 4 kaşık nişastayı soğuk suyla eritin. Tavuk suyuna azar azar dökün, koyulaşsın. Havucu, soğanı pişirin. Yumurtaları da karıştırıp tavuğun üzerine döşeyin. En üzerine de nişasta karışımını dökün ve soğutun. Soğuk servis yapın. Jelatin kullanmayın. Jelatin yerine 4 kaşık nişasta kullanabilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Yumurtalı Et (Kırgızistan) yemek tarifi (Video)




750 gram sığır eti
5 tane yumurta
1 kaştk ayçiçek yağı
Soğan
Baharat
150 gram çorba

Et piştikten sonra yuvarlak şekilde kesin ve ortasından delik açın. Deliğin içine baharatları ve soğanı dökün. Sonra pişmiş yumurtaları (4-5 adet) temizleyip içine sokun. (Et dışarıdan da baharatlanabilir.) Tabağa koyup kızdırın. Sonra yuvarlak şekilde kesin. Yeşillik, domates, biber ve maydanozla süsleyin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Bişbarmak (Kırgızistan) yemek tarifi




750 gram et
4 adet patates
2 adet soğan
1 kaşık un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 kaşık margarin
4 bardak et suyu

Kaburga eti kullanın. Eti pişirin ve hamuru hazırlayın. Hamuru erişte kalınlığında açtıktan sonra baklava dilimi büyüklüğünde kesip et suyunda pişirin. Pişince delikli tabağa alın ve tereyağı ya da et suyunun yağı ile yağlayın. Et suyunda patatesleri de pişirin. Erişteye soğan vb. baharatları katın. Tabağa koyun, üzerine et, patates koyun.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

TUKMAŞLI KİLMEN ERİŞTELİ (Kırgızistan) yemek tarifi

Tavuklu Tukmaş (Kırgızistan) yemek tarifi



250 gram tavuk eti
1 kaşık margarin
2 adet soğan
2 adet havuç
1 kaşık un
Baharat
2 adet yumurta
1 çay bardağı su

Tavuğu pişirip suyundan alın ve kesin. Hamuru yayın ve tukmaşı kesin. Tukmaşı suya atın, 5-6 dakika pişirin. Pişince içine doğranmış et ve soğanı atın. Çorba türünden bir yemek.

Not: Tukmaş Hamurun adıdır.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Beliş (Kırgızistan) yemek tarifi




250 gram kıyma
2 adet soğan
1 kaşık margarin
4 bardak et suyu
Hamur İçin:
100 gram un
1 kaşık kaymak
2 adet yumurta
1 kaşık şeker
1 çay bardağı soda
1 bardak süt

Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğurarak hamuru hazırlayın. Küçük küçük parçalara bölün ve yayın. Bu parça hamurları yuva gibi yapın. Kıymayı ve soğanı karıştırıp içi hazırlayın. Yuvalara koyun ve firma verin. Hamurlar pişince çıkarın. Yerken içine et suyu koyun.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

KISTIBIY KÜZİKMEK (Kırgızistan) yemek tarifi




İç Malzemesi:
1 kilo patates
2 adet soğan
1 bardak süt
200 gram margarin
Hamur Malzemesi:
700 gram un
1 bardak süt
3 kaşık mayonez
3 kaşık krema
100 gram margarin
2 adet yumurta
Yarım kaşık şeker

Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılıp kulak memesinden sert hamur yaparak ufak parçalara ayırın.
İçinin Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın ezin ve püre yapın. Soğanları da yağda kavurun. Tuz ve baharatı da karıştırın. Sıcak kenarda bırakın. Parçalanmış hamurları ince ince açıp yağsız teflon tavada pişirin. Her pişen hamura patates püre koyarak diğer bir hamuru üzerine kapatın ve üzerine tereyağı sürüp servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Üç Puşmak (Kırgızistan) yemek tarifi



İç Malzemesi:
500 gram koyun eti (kemiksiz ve küçük doğranmış)
10 adet patates
1 kaşık margarin
2 adet soğan
Tuz, biber

İçinin Yapılışı:
Etleri soğanla beraber kavurun. Tuzunu da koyup bir kenarda bırakın.

Hamur Malzemeleri:
1 kilo un
500 gram süt
1 kaşık şeker
100 gram margarin
2 adet yumurta
20 gram maya

Hepsini karıştırıp mayalanmaya bırakın ve hamurları ince yufka halinde açın. Hazırlanan etleri serip ikiye katlayın. Üç köşe yapın. Kenarlarını da süslü şekilde kapatın ve ortasına et suyu dökün ve tekrar fırına sürün. Kızarınca çıkarıp tereyağı ile yağlayın ve sıcak servis yapın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Beş Parmak (Kırgızistan) yemek tarifi (Video)




Hazırlayan: Kasım Özsan

600 gram kuzu eti (kemiksiz)
200 gram kuyruk yağı
1 adet elde açma yufka. (Hamuru mantı hamura gibi olur.)
4 adet soğan
4 adet koyun beyni
İsteğe göre baharat

Eti normal tuzlu suda haşlayın ve pişirin. Kuyruk yağını ve beyinleri de aynı suda haşlayın. Hepsini ufak ufak doğrayın ve bir kaba koyun. Yufkadan ince ince doğrayıp etin suyunda haşlayın ve bir tepsiye alın. Soğanları yarım halka şeklinde ve biraz kalınca doğrayıp etin suyunda haşlayın. Doğranmış yufkanın üzerine etleri, yağı, beyinleri ve baharatı yayın. Haşlanmış soğanları da üste yaydıktan sonra yerken her tabağa azar azar koyup üzerine et suyundan koyun. Yanında salatayla servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kullama (Kırgızistan) yemek tarifi (Video)




250 gram et
2 adet soğan
2 adet havuç
Yarım bardak margarin

Yağlı eti pişirip suyundan az alın. küçük parçalara kesin ve önceden hazırlanmış havucu keserek suda kaynatın. Az sonra tukmaşı atın. Pişince de soğanı koyun. Un, yumurta susuz hamur yapıp iri iri kesin ve et suyunda haşlayın. Etlerle karıştırıp yiyin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Uygur Lagması (Kırgızistan) yemek tarifi




Yarım paket spagetti makarna
250 gram kuzu kuşbaşı
1 adet patates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
8-10 dal dereotu
1 tatlı kaşığı tuz

Tencereye 4 içme suyu bardağı içme suyu konur, tuz eklenir. Et atılır. Et yumuşamaya başlayınca havuç, patates eklenir. En son salça konur. Makarna haşlanır. Bir miktarı kaseye konur. Üzerine haşlanan et, havuç ve patatesten konur. Biraz suyundan gezdirilir. Dereotu sepilir. (Bölgede spagetti kullanılmaz. Spagetti görüntüsünde hazırlanan el yapımı makarna kullanılır.)


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kırgız Mantısı yemek tarifi (Video)




Hamuru için:
1 kg un
7 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi:
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sunum için:
Birkaç dal dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
1 büyük kâse yoğurt

Hamur için bütün malzemeleri birleştirip yoğurun ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. İçi malzemesi için soğanı ve sarımsakları kıyıp zeytinyağında kavurun. Daha sonra kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere bölün. Un serpilmiş tezgâhın üzerinde ince olacak şekilde oklava yardımıyla açın.
Bardağın ağzıyla hamurdan yuvarlak parçalar çıkartın. Her parçanın ortasına iç malzemeden paylaştırın. Hamuru bohça gibi toparlayıp şekillendirin. Hamur bohçalarını un serpilmiş tepsinin içine atıp tepsiyi arada bir sallayın. Daha sonra hamurları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Sarımsaklı ve dereotlu yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kırgız Usulü Pilav yemek tarifi (Video)



3 adet havuç
2 içme suyu bardağı pirinç
2 orta boy soğan
0,5 kg et
1,5 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı margarin
2-3 diş sarmısak
4,5 bardak su
Tuz
Pulbiber
Karabiber

Öncelikle et kuşbaşı doğranır ve sana yağda kavrulur. Soğan yemeklik doğranır, havuç ise ince bir parmak şeklinde uzunlamasına doğranır. Tuz, karabiber, salçayla birlikte soğan iyice kavrulur. Su ilavesi ile et pişene kadar kaynar,pirinç konur ve diğer malzemeyle birlikte suyunu tam çekme aşamasında sarımsak konur ve kısık ateşte demlene demlene pişirilir. Orta sıcaklıkta servis edilir.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Orta Asya Usulü Sebzeli Kuzu (Kazakistan) yemek tarifi




500 g kuzu eti (tercihen sırttan; bütün yağları alınmış)
250 g mantar (yıkanıp, kurulanmış)
250 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklanmış)
250 g kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş)
200 g çinlahanası (tütün kıyımı kesilmiş)
150 g ıspanak yaprağı (sapları ayıklanıp, yıkanmış)
3 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 cm taze zencefil kökü (soyulup, ince doğranmış; isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı kıyılmış kişniş ya da maydanoz
125 g erişte (kısa parçalar halinde kırılmış)
Zencefilli tavuk suyu:
750 g parça tavuk (kemikleri ayıklanmamış; deri ve yağları bütünüyle alınıp, yaklaşık 7,5 cm boyunda kesilmiş)
5 cm boyunda taze zencefil (iri doğranmış)
3 taze soğan '(ayıklanıp, ince doğranmış)
6 taze kişniş dalı
Banma sosu:
6 çorba kaşığı soya soiçme suyu (ya da soyu)
1 1/2 tatlı kaşığı tozşeker
3 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
birkaç damla acıbiber soiçme suyu (ya da Tabasco sosu)

Zencefilli tavuk suyunu hazırlamak için, tavuk parçaları, taze zencefil parçaları, taze soğanlar ve taze kişniş dallarını bir tencereye koyup, tencereye 2 litre (8 içme suyu bardağı) içme suyu ekleyerek, orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca yüzeyinde biriken köpükleri atıp, ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve tavuk parçalarını 2 saat pişirin.
Pişirme süresinin sonunda tencereyi ateşten alıp, tavuk parçalarını delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın (başka bir tarifte kullanabilirsiniz). Tenceredeki tavuk suyunu küçük bir tencere üzerine oturtulmuş tel süzgeçten tencereye geçirip (süzgeçte kalan sebzeleri atın), tencereyi bir kenarda ılındırdıktan sonra, buzdolabına kaldırarak en az 4 saat soğutun (yüzeyinde katı bir yağ tabakası oluşmalıdır).
Bekletme süresinin bitimine 1 saat kala, eti alüminyum folyoya sararak, derin dondurucuda 50 dakika bekletin (yarı yarıya donmalıdır).
Buzdolabındaki tencereyi ve derin dondurucudaki folyoya sarılı eti çıkarın. Banma sosunu hazırlamak için, acıbiber soiçme suyu (ya da Tabasco sosu) dışında bütün sos malzemesini bir kâsede çatalla çırpın.
Tenceredeki tavuk suyunun yüzeyinde oluşmuş kalın yağ tabakasını dikkatlice alarak, atın. Tencereyi kısık ateşe oturtup, tavuk suyunu ağır ağır ısıttıktan sonra kâsedeki sosa, tenceredeki tavuk suyundan 4 çorba kaşığı karıştırıp, acıbiber sosunu da ekleyerek, karıştırdıktan sonra, kâseyi bir kenara bırakın.
Eti alüminyum folyodan çıkarıp, çok keskin bir bıçakla, ince dilimleyin. Et parçalarını bir servis tabağının ortasına yerleştirin, çevrelerine kümeler halinde mantarlar, sultani bezelyeler, kırmızı dolmalık biber şeritleri, çinlahanaları ve ıspanak yapraklarını yerleştirin.
Ateşteki tavuk suyuna ince doğranmış taze soğanlar, sarımsaklar, zencefil parçaları ve kişniş (ya da maydanoz) dallarını ekleyip, ateşi biraz açarak, blrtaşım kaynatın. Sonra tencereyi ateşten alıp, zencefilli tavuk suyunu, ispirto ocağı üzerine yerleştirilmiş bir fondu kabına boşaltın.
İspirto ocağını, üstündeki fondu kabıyla birlikte masanın ortasına yerleştirin. Sofrada her kişinin oturduğu yere bir kâse, bir çorba kaşığı ve bir çatal (ya da tahta çubuklar; isteğe bağlı) yerleştirin. Fondu kabına etler ve sebzelerden biraz koyup, zencefilli tavuk suyu içinde 30 saniye -1 dakika haşladıktan sonra, metal maşayla çıkararak, 4 kâseye bölüştürün; işlemleri bütün malzeme bitinceye kadar sürdürün.
Fondu kabında kalan tavuk suyunu bir tencereye aktarıp, tencereyi orta ateşe oturtun. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca tencereyi ateşten alıp, yeniden fondu kabına aktarın ve erişte parçalarını ekleyerek, 2 - 3 dakika haşlayın. Erişteleri ve kapta kalan suyu kâselerdeki et - sebze karışımının üzerine bölüştürün (tümü, çubuklarla ya da çatalla, sosa banılarak yenecektir).

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kazakşa Şorpa (Kazakistan) yemek tarifi




İçindekiler
Koyun eti
kuyruk yağı
Yoğurt
Pirinç
Dere otu
Tuz
Ayva yaprağı

Yapılışı

1. Koyun eti irice doğranır. Et kemikliyse kemikli olarak parçalanır. Tencereye konur.üzerine içme suyu ilave edilir. 30-45 dk. kaynatılır. Köpükleri alınır.geriye kalan köpükler karıştırılarak yok edilir.
2. Kaynadıktan sonra üzerine ayıklanmış yıkanmış pirinç katılır bir o kadar daha kaynatılır.
3. Ayrı bir tavada küçük küçük doğranmış kuyrukla soğan kavrulurrayva yaprağı ve tuz ilave edilir.bu karışıma katılır.
4. Pişmiş et derin bir kaba alınır, üzerine et suyu ve yoğurt konur karıştırılır, en üzerine de ince kıyılmış dere otu serpilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Buji (Kazakistan) yemek tarifi




İçindekiler
Bağırsak
İç yağı
Et
Karaciğer
Un
Sarımsak
Karabiber
Tuz

Yapılışı
1. Yeni kesilmiş koyunun eti, iç yağı, karaciğeri çok küçük doğranır.
2. İçine buğday unu, sarımsak, karabiber, tuz katılır, hepsi birlikte karıştırılır.
3. Bu karışım bir ucu kapatılmış kör bağırsağın içine doldurulur,diğer ucu da dikilir.
4. Doldurulmuş bağırsak bir tencereye konur ve içme suyu ilave edilir, kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. 1.5-2 saat kaynatılır.
5. Sıcak veya soğuk olarak yenir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Lağman (Kazakistan) yemek tarifi (Video)




İçindekiler:
Hamur için malzemeler:
Un
Yumurta
Tuz
Su
Et suyu malzemeleri:
Et
Kuyruk yağı
Lahana
Soğan
Patates
Biber
Havuç
Domates
Sarımsak
Tuz ve biber

Yapılışı:
Hamuru tel haline getirilir. Bunlar tuzlu suda kaynatılır. Sonra soğuk suda durulanır.
Et suyunu yapmak için et ve kuyruk yağı küçük parçalarda kesilir, patatesler zar halinde kesilir, �havuçlar, lahana ve Türk biberi dilim halinde kesilir.
Soğan yüzük halinde kesilir, domatesler kayik halinde kesilir ve sarımsak doğranır. Erimiş yağda soğan yavaş yavaş pişirilir ve sonra üzerine et koyulur ve suyu çekene kadar pişirilir.
Sarımsak, patates, domates, biber ve havuç koyulur.
Bu malzemelerle yarı piştikten sonra içme suyu koyulur, tuz, biber ve lahana da eklenir ve bunların hepsi yavaş yavaş pişirilir.
Servis yapılmadan önce hamur telleri kaynamış suda yumuşatılır ve bunlar et suyunla kat kat üst üzerine koyulur.
Lağman büyük bir tabakta servis yapılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Miypalav (Kazakistan) yemek tarifi



İçindekiler:
Koyun başı
Kuyruk yağı
Karaciğer
Kuru soğan
Karabiber
Tuz

Yapılışı:
1. Baş pişirilir.Kulaklar hariç tüm derisi, çene etleri , gözleri, kuyruk yağı, karaciğer bir kasenin içinde ufak doğranarak tahta kaşıkla iyice ezilerek karıştırılır.
2. Başın ense tarafı açılarak daha soğumamış beyin çıkarılır; yukarıda malzemelere katılır. Ayrıca ince doğranmış kuru soğan, karabiber ve tuzda ilave edilerek iyice karıştırılır.
3. Miypalav saygın misafirlere kazakça etten sonra ikram edilir.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Bavursak (Kazakistan) yemek tarifi (Video)



İçindekiler:
Un
Hamur mayası
Su
Toz şeker
Sıvı yağ
Yoğurt ya da çiğ süt
Tereyağı
Kaymak
Tuz

Yapılışı:
1. Un,yoğurt,erimiş tereyağı, hamur mayası, kaymak ,şeker ve tuz ile hamur hazırlanır. Sıcak bi yerde iyice kapatılmış olarak 2-3 saat bekletilir.
2. Hamur mayalanınca ölçüleri aynı olmak şartıyla bölünür. Oklavayla açılır istenilen şekilde kesilir.
3. Sıvıyağ tencerede iyice kızdırılır, kesilmiş hamurlar yağda kızartılır. Tenceredeki yağın çok kızdırılmaması ya da soğumaması gerekir.

Not: Düğün ve özel günlerde mutlaka yapılır.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kazak Mantısı (Kazakistan) yemek tarifi (Video)




İçindekiler
Yağlı kıyma
Havuç,Sogan
yesil biber
Maydanoz
Tuz,Biber
Un
Tuz
Ilık içme suyu

Yapılışı:
Kazak mantisinin özel tenceresi vardir, bes katli. En alt tencere haricinde diger üst tencereler elek gibi altlari deliktir. Kazak mantisi buharda yapilir. En altdaki tencerede içme suyu kaynar, üstdekilere buhari gider ve mantiyi buhar pisirir.
Hamuru ince acip, 6X6 cm dört köse halinde kesilip ortasina bir dolu yemek kasigi karistirilmis mazemeden koyulup hamur zarf halinde kapatilir. Sonra delikli tencereye dizilip suyu 20 dakika kaynatilir. Sonra servis yapilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Talkan (Kazakistan) yemek tarifi




İçindekiler:
Sök (kavrulmuş darı)
Buğday
Mısır

Yapılışı:
Talkanı hazırlamak için kavrulmuş darı,buğday ve mısır el değirmeninde öğütülür elenir.bir çok yemek için bulunmaz bir hammadde olup kaymakla sütle,tereyağıyla,et suyuyla bile karıştırılarak yenir.

Not: Acil durumlarda çabuk hazırlanabilen bir yemektir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Balkaymak (Kazakistan) yemek tarifi (Video)




İçindekiler:
Çiğ kaymak
Toz şeker
Bal
Un

Yapılışı:
1. Çiğ kaymak bir kaba konur hafif ateşte üzerine yağ çıkana kadar pişirilir .
2. Tamamen kaynadıktan sonra içine şeker ,bal,un katılıp 8-10 dk. daha kaynatılır.
3. Hazırlana karışım yağıyla birlikte alınır ikram edilir.

Not: Hastalara ve yaşlı kişilere saygı ifadesi olarak ikram edilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.