28 Eylül 2015 Pazartesi

Pazı Yaprağında Patatesli Sushi yemek tarifi



Oktay Usta

3 Adet orta boy haşlanmış patates
1 Bağ büyük yapraklı pazı
1 Adet limonun suyu
1 Adet közlenmiş kırmızı biber
1 Adet haşlanmış havuç
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Az muskat cevizi
Soiçme suyu için:
1 Kase yoğurt
1 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı sıvıyağ

Bir tencereye patatesleri alıp üzerine geçecek şekilde içme suyu Biraz tuz serpip haşlıyoruz, pişince soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra patatesleri soyup rendeliyoruz. Üzerine tuz, karabiber, limon suyu, sıvıyağ, muskat cevizi serpip karıştırıyoruz. Bir tencerede içme suyu kaynatıp pazı yapraklarını bastırıyoruz. Bir dakika kadar bekletiyoruz. Sonra soğuk suya tutup soğutuyoruz. Havlu kağıtla kurutup saplarını ayırıyoruz. Pazının yapraklarını serip içine patatesli harçtan koyup yayıyoruz. Haşlanmış havuçtan uzun şeritler kesip baş kısmına koyup sıkıca rulo yapıyoruz. Daha sonra bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında kesip servis tabağına diziyoruz. Suşileri ister haşlanmış havuçla ister közlenmiş kırmızı biberle sarabilirsiniz.
Diğer tarafta sosunu hazırlıyoruz. Bir kaseye yoğurt koyup üzerine sarımsak biraz sıvıyağ döküp çırpma teliyle karıştırıyoruz. Tabağa dizdiğimiz suşilerin üzerine bu yoğurt sosundan dökebilirsiniz.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Sushi (Japonya) yemek tarifi (Video)




EDİP USTA DOSLAR LOKANTASI

Malzeme
100 gram Japon pirinci
1 çay bardağı pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı tozşeker
İnce somon dilimleri
İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı
İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado

Yapılışı:
pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.
Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı ve somon yerleştirin. Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Maş Fasulyeli Sushi yemek tarifi (Video)




http://tafed.org.tr

1 içme suyu bardağı haşlanmış maş fasulyesi
2 adet kırmızı biber
4 adet nori yaprağı
Sushi Pilavı:
2 içme suyu bardağı pirinç
1,5 içme suyu bardağı içme suyu

Pirinçler içme suyu ile karıştırılıp tencerede pişirilir.
Hazırlanan sushi sostan ¼ içme suyu bardağı alınıp sushi pilavı ile karıştırılıp soğutulur.
Nori yaprağı 2'ye bölünür pilav üzerine serilir ve maş fasulyesi, kırmızı biber pilavın üzerine dizildikten sonra sushi hasırı ile sarılır ve porsiyonlanır.
Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5-6 içme suyu bardağı kadar da sıcak içme suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. (Üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir kase kapatabilirsiniz.)


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Nohutlu Sushi yemek tarifi (Video)




http://tafed.org.tr

1 içme suyu bardağı haşlanmış nohut
5 adet sarı kayısı
4 adet nori yaprağı
Sushi Pilavı:
2 içme suyu bardağı pirinç
1,5 içme suyu bardağı içme suyu

Pirinçler içme suyu ile karıştırılıp tencerede pişirilir.
Hazırlanan sushi sostan ¼ içme suyu bardağı alınıp sushi pilavı ile karıştırılıp soğutulur.
Nori yaprağı 2'ye bölünür, pilav üzerine serilir, nohut ve sarı kayısı pilavın üzerine dizildikten sonra sushi hasırı ile sarılır ve porsiyonlanır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Börülceli Sushi yemek tarifi




http://tafed.org.tr

1 içme suyu bardağı haşlanmış börülce
5 adet siyah kayısı
4 adet nori yaprağı
Sushi Pilavı:
2 içme suyu bardağı pirinç
1,5 içme suyu bardağı içme suyu

Pirinçler içme suyu ile karıştırılıp tencerede pişirilir.
Hazırlanan sushi sostan ¼ içme suyu bardağı alınıp sushi pilavı ile karıştırılıp soğutulur.
Nori yaprağı 2'ye bölünür pilav üzerine serilir, börülce ve siyah kayısı pilavın üzerine dizildikten sonra sushi hasırı ile sarılır ve porsiyonlanır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kurubaklagilli Karışık Sushi yemek tarifi




http://tafed.org.tr

1/2 içme suyu bardağı haşlanmış börülce
1/2 içme suyu bardağı haşlanmış nohut
1/2 içme suyu bardağı maş haşlanmış fasulyesi
½ içme suyu bardağı haşlanmış mercimek
5 adet siyah kayısı
4 adet nori yaprağı
Sushi Pilavı:
2 içme suyu bardağı pirinç
1,5 içme suyu bardağı içme suyu

Pirinçler içme suyu ile karıştırılıp tencerede pişirilir.
Hazırlanan sushi sostan ¼ içme suyu bardağı alınıp sushi pilavı ile karıştırılıp soğutulur.
Nori yaprağı 2'ye bölünür pilav üzerine serilir, börülce, nohut, maş fasulyesi, siyah kayısı ve mercimek pilavın üzerine dizildikten sonra sushi hasırı ile sarılır ve porsiyonlanır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Frambuaz Soslu Krep yemek tarifi (Video)




1 kahve fincanı sıcak su
5 gram kuru maya
1 içme suyu bardağı sıcak süt
25 gram margarin
1 çay kaşığı tuz, toz şeker, karbonat
1 içme suyu bardağı un
1 adet yumurta
1 içme suyu bardağı frambuaz
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt

Sıcak suyu büyük bir kaba alın. Mayayı ekleyip eritin. Sıcak süt, margarin, tuz, şeker ve unu mikserde katılaşana kadar çırpın. Üzerini bir bezle örtüp 1-2 saat dinlendirin.
Unlu karışımı dinlendirdikten sonra yumurta ve karbonatı ilave edin. Teflon tavayı bir çay kaşığı sana yağ ile yağlayın. Bir kepçe kadar unlu karışımı tavaya döküp her iki tarafını göz göz oluncaya kadar pişirin. Bu işlemi harç bitene kadar uygulayın.
Frambuaz sos için yoğurt ve pudra şekerini karıştırın. Frambuazı ilave edip özenle karıştırın. Kreplerin üzerine döküp servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kaz Ciğerli Tortellini yemek tarifi




200 gram haşlanmış patates
150 gram konserve kaz ciğeri
30 gram tereyağı
4 yaprak taze adaçayı
80 gram rendelenmiş parmesan peyniri
40 gram tereyağı
6 adet taze adaçayı
10 gram file badem
250 gram ince buğday unu
50 gram durum buğdayı (sert buğday unu)
4 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz

Hamur için iki çeşit unu karıştırıp toplayın. Unu havuz şeklinde açıp ortasına 3 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı ekleyin. Hamuru yoğurup buzdolabında 1 saat dinlendirin. Harç için haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup ezin. Tereyağını ince doğranmış ada çayı ile eritin. Kaz ciğeri parçaları ile yüksek ateşte soteleyin. Hazırladığınız karışımı patateslerin üzerine ilave edip karıştırın ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Hamuru unlu bir tezgaha yayıp kenarları 7 cm. olan karelere bölün. Üzerine yumurta sürüp hazırladığınız harçtan küçük toplar yerleştirin. Kenarlarını kapatarak üçgen katlayın. İki ucunu ortaya doğru katlayarak oluşturduğunuz tortellini'leri kaynayan suya 1 çorba kaşığı tuz ekleyerek 5 dk. pişirin. Sos için tereyağı, taze ada çayı ve file bademle eritin. Tortellini'lerin üzerine soiçme suyu dökün ve rendelenmiş parmesan peyniri ile servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

4 Peynirli Makarna yemek tarifi (Video)




500 gram makarna
50 gram margarin
50 gram parmesan
50 gram gorgonzola
50 gram emmental
80 gram mozzarella
100 gram süt
Tuz
Karabiber
5 0gram krema

Tavaya tüm peynirleri büyükçe doğranmış olarak koyun. Süt, tuz ve karabiberi ekleyin 10 dk pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın. Sos pişer pişmez süzüp bir tavaya aldığınız makarnanın üzerine soiçme suyu dökün. Ocağın üzerinde 1 dakika karıştırın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Fırında Kurutulmuş Porçini Mantarlı Erşte yemek tarifi




500 ml süt
200 gram kurutulmuş porçini mantarı
50 gram sana margarin
yarım içme suyu bardağı un
Tuz
Karabiber
350 gram yayvan erişte
3-4 adet doğranmış sosis
Yarım içme suyu bardağı rendelenmiş permesan peyniri

Bir tencerede sütü ısıtın, porcini mantarları ekleyip,10 dakika bekletin. yavaşça bastırarak süzün.
Başka bir tencerede margarini kızdırıp, unu ekleyin ve 2-3 dakika kısık ateşte karıştırın.
Porcini aromalı sütü dökün, sürekli karıştırarak pürüzsüz olmasını sağlayın. sos kalınlaşana kadar pişsin. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi koyup bir kenara koyun.
Makarnayı haşlayın, porçini sosla ve mantarla, küçük dilimlenmiş sosisle karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine rendelenmiş peyniri koyun ve sıcak fırına verin, üzeri hafif kızarana kadar pişsin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Parmesan Çanağında Farfalle yemek tarifi (Video)




100 – 150 gram kelebek makarna
25 gram sıvı yağ
1 adet salatalık
1 adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
2 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
30 gram toz parmesan
5-6 yaprak fesleğen
6 adet siyah zeytin

Parmesan sepeti için teflon tavayı orta ateşte ısıtınız ve tabanı kaplayacak şekilde toz parmesan serpiniz. Toz parmesan eridikçe tabanı inceleyecektir. Üzerine parmesan ilave ediniz. Tabanı yeteri kadar kalın olduğunda ve kenarları kızarmaya başladığında spatula yardımı ile kenarları yavaşça kaldırınız.
Parmesan tabanı ters çevrilmiş bir kase üzerine koyunuz, kenarların sarkmasına izin veriniz ve soğumaya bırakınız. Makarnaları paket üzerindeki pişirme önerisine göre yağlı içme suyu ile haşlayınız, süzünüz ve bir miktar soğuk sudan geçiriniz. Sebzeleri doğrayın geniş bir kaseye koyunuz ve diğer malzemeler ile karıştırınız. Karıştırdıktan sonra makarnaları ilave ederek tekrar karıştırınız. Parmesan sepet içine koyarak üzerine biraz parmesan serperek servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Beşamel Soslu Ispanaklı Canalone yemek tarifi (Video)




12 adet canelone makarna
1/2 kg ıspanak
1 Adet soğan
50 gr. beyaz peynir
30 gr. kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
25 gram sana klasik
Beşameş sos için:
1 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı margarin
2,5 içme suyu bardağı süt

Ispanaklar yıkanıp temizlenip orta büyüklükte kıyılır.
Bir tencereye ıspanaklar konur biraz tuz atılır ve suyu saldırılıp çektirilinceye kadar haşlanır. Suyu kalırsa süzülür.
Soğanlar ince yemeklik doğranır.
Bir tencerenin içinde az yağda soğanlar kavrulurken ıspanaklar ilave edilir birlikte biraz kavrulduktan sonra ocaktan alınıp ılımaya bırakılır.
Ispanak ılınırken büyükçe bir tencere içinde içme suyu kaynatılır. Tuzu atılır, makarnalar içine konur ve bir taşım kaynatıldıktan sonra ocak kapatılır.
Makarnalar ara sıra çevrilerek yumuşamaları için sıcak suda beş on dakika bekletilir.
Makarnalar beklerken beşamel sos hazırlanır:
Tencere içinde un yağ ile kavrulur, kokuiçme suyu çıkınca sütü ilave edilir, hızlı hızlı karıştırarak süt una yedirilir. Ve çok katı olamayan bir muhallebi kıvamında pişirilir. Topaklanırsa süzgeçten geçirip öyle kullanın.
Makarnalar sıcak sudan çıkarılır, soğuk suya tutup süzülmeleri için geniş bir süzgeçin üzerine alınır.
Ispanakların içine peynir ufalanır, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ilave edilip karıştırılır.
Fırın tepsisi yağlanır.
Beşamel sostan biraz tepsinin altına sürülür.
Ispanaklı harçtan makarnaların içleri doldurulur. Bu arada makarnalar yırtılabilir, önemli değil iç malzemesini koyup sarın bir şey olmaz.
Tepsiye yan yana dizilir.
Kalan beşamel tepsiye canalone 'lerin üzerine dökülür, üzerine bir parça kaşar peyniri rendesi ve biraz pul biber serpilerek fırına sürülür.
Üzeri kızarıncaya kadar 200 derecede 25-30 dakika pişirilir.
Sıcak servis edilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Mantarlı Fettucine Alfredo yemek tarifi (Video)




1 paket fettucine makarna
2 yemek kaşığı margarin
200 gr. mantar
1 içme suyu bardağı krema
2 yemek kaşığı toz permesan peyniri
1 yemek kaşığı müsgar cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince su

Mantarları ikiye kesip enine ince ince kesin, bir tavada sote edin. Kremayı ekleyin. Kremayı bir taşım kaynatın, tuz, karabiber ve müsgat cevizi rendesini ilave edin. Fettucine makarnayı haşlayın ve süzün.
Hiç vakit kaybetmeden makarnaları sosun içine atın. Permesan peynirini ilave edin ve karıştırın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Ispanaklı Cannelloni yemek tarifi (Video)




Hamur icin:
250 gram un
2 yumurta
4 corba kasigi zeytinyaği
tuz
Ici icin:
1/2 kg ispanak
100 gram dana jambon
1 adet soğan
Tuz karabiber
Besamel sos icin:
2 corba kasigi margarin
1 kahve fincani un
2,5 içme suyu bardagi sut
Hindistancevizi
Rendelenmis kasar peyniri(ya da parmesan)

Butun hamur malzemelerini karistirarak hamuru elde edin. Hamurdan dort parca ayirin ve en az yarim saat dinlenmeye birakin.
Soganlari ince ince dograyip soteleyin. Uzerine seritler halinde dogranmis jambonu ve ispanagi ilave edin.Bir miktar içme suyu ekleyerek ispanaklar pisip suyunu cekene kadar pisirin. Tuz ve biber ile tatlandirin.
Hazirladiginiz hamurdan 10 x 15 cm lik parcalar kesin. Icine hazirladiginiz ispanakli karisimdan koyup rulo seklinde sarin. Hazirladiginiz rulolari firin tepsisine dizin.
Besamel sos icin, once yagi tavada eritip un ile kavurun. Surekli karistirarak sutu ekleyin.Tuz karabiber ve hindistancevizi ile tatlandirin.
Besamel soiçme suyu hazirlamis oldugunuz rulolarin uzerine dokun ve en uste peyniri serpin.Onceden isitilmis firinda yarim saat kadar pisirin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Şeftalili Çikolatalı Zuccotto yemek tarifi




1 adet limonlu kek
1 kavanoz konserve şeftali
1 çay bardağı meyve şekerlemeleri
8 adet acıbadem kurabiyesi
3 yemek kaşığı çikolata sos
1 yemek kaşığı margarin

Limonlu kekten 8,5 cm çapındaki kesici çemberle 8 adet kek dilimi kesin. Şeftalileri doğrayıp meyve şekerlemeleri ve ufalanmış acıbadem kurabiyesiyle karıştırın. Küçük kalıpları yağlayın (4 adet) içine birer adet kek dilimi yerleştirip hazırladığınız iç dolguyu paylaştırın. Üzerine ikinci kek dilimini yerleştirin. Elinizle yavaşça bastırıp buzdolabında dinlendirin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 3 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra zuccotto'yu ters yüz edip çikolata sosla servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Üzüm Soslu Kavunlu Semirfreddo yemek tarifi




300 gr. kavun ezmesi
1 çimdik tuz
300 gr. üzüm
200 gr. krem şanti
120 gr. şeker
3 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı margarin

Beze kreması için 100 gr. şekeri 50 ml suyun içinde ocakta eritin. 112 °C'ye ulaşınca tuzla çırptığınız yumurta akının üzerine ilave edip bembeyaz ve sert bir köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Kavun ezmesi (kavunu blender' dan çekip süzün), beze kreması, eritilmiş soğutulmuş margarin ve krem şantiyi karıştırıp yağlı pişirme kağıdıyla kaplı dikdörtgen kek kalıbına aktarın. En az 4 saat buzdolabında dinlendirin. Üzüm soiçme suyu için üzüm tanelerini yıkayıp çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin. Küçük bir tencereye aktarıp kalan şekerle ocağa yerleştirin.
Şeker karamelize olmaya başladığında yarım içme suyu bardağı ılık içme suyu ekleyip 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun. Tatlıyı buzdolabından alın. Kalıptan çıkartıp servis tabağına yerleştirin. Dilimleyip üzüm soiçme suyu ve ince kavun dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kremalı Mantarlı Fettucini yemek tarifi




250 gram fettuccine
200 gr. mantar
8 dilim dana jambon
200 gr. krema
200 gr. parmesan peyniri
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı

Öncelikle fettucciniler 9-10 dakika hafif tuzlu suda haşlanır. Önce sarımsaklar küçük küçük kesildikten sonra tereyağı eritilmiş tavada öldürülürler.
Mantarlar ince ince dilimlenir. Dana jambonlarda fettucinne şeklinde ince uzun kesilir.
Sarımsağın üzerine önce mantarlar ilave edilir. Kapağı kapalı 5-6 dakika piştikten sonra jambonlarda ilave edilir.
Suyunu iyice çektikten sonra mantarlı jambonlu karışımımızın üzerine krema eklenir.
Suyu süzülmüş makarnamızın üzerine bu karışım ilave edilir.
Üzerine rende parmesan peyniri ile sıcak servis yapılır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Fırında Kırmızıbiberli Risotto yemek tarifi (Video)




1 adet soğan
300 gram risotto pirinci
600 ml sebze suyu
400 gram domates
200 gram kırmızıbiber
Yeterince kıyılmış maydanoz
Yeterince permesan peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp fırına uygun bir tencere içerisinde tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika kavurun. Küp doğranmış domates, biber ve sebze suyunu ekleyin. Kapağını kapatıp fırında 25 dakika pişirin. Fırında alıp kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. üzerine parmesan peyniri dilimlerini serpiştirip sıcak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Alfredo Soslu Makarna yemek tarifi (Video)




1 paket yassı makarna
8 bardak su
Tuz
Alfredo sos için:
100 gram krema
4 çorba kaşığı tereyağı
200 gram eski kaşar
4 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, tuz

Makarnayı 8 bardak suda 8 dakika kaynatıp süzün. (kaynama suyuna yağ ve tuz ilave edin)
Soiçme suyu hazırlamak için: Bir kapta tereyağını eriterek su, krema, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş eski kaşar, karabiber ve tuzu ilave ederek 2 dakika kaynatın.
Haşlanmış makarnayı hazırladığınız sosa ilave ederek makarna ve sosun karışması için bir kaç dakika çevirin. Sıcak olarak servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Haşhaşlı Ispanaklı Ravioli yemek tarifi (Video)




4 yemek kaşığı margarin
1 içme suyu bardağı ince doğranmış arpacık soğanı
1 çorba kaşığı ince doğranmış taze kekik
Sızma zeytinyağı
Haşhaş tohumu
340 gram taze ıspanak ve ricotta mantı
1,5 içme suyu bardağı keçi peyniri
1 çorba kaşığı margarin
Deniz tuzu

Büyük bir tencerede tuz eklenmiş suyu kaynatın.
Geniş bir sos tavasında yağı eritin. Tamamen eriyip köpürmeye başladıktan sonra içine kekik, haşhaş tohumu ve soğanları atın. Karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar ortalama 7 dakika pişirin.
Makarnaları kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar ortalama 3-4 dakika kadar pişirin. 3 yemek kaşığı makarna suyunu sosun içine ekleyin. Makarnaları geniş bir tabağa aldıktan sonra üzerlerine soiçme suyu dökün. Peynir ile süsledikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı kızdırılmış yağı gezdirip anında servis edin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Somon ve Avakadolu Panzanella yemek tarifi (Video)



2 dilim somon
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biberiye
4 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
1/2 tane küçük soğan
1 adet avokado
2 orta boy domates
2 çorba kaşığı balzamik
9 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

Somonları ince ince küçük parçalar halinde kesin. Sarımsakları ince şekilde doğrayın. Yanmaz tavaya tereyağını koyun. İçine sarımsakları atıp çevirin. Tereyağına sarımsak aroması bulaşsın. Sarımsaklar çok ölmeden somonları ve biberiyeleri yağın içine koyup kızartın. Hafif pembeleşmesi yeter. Çok fazla pişirmeyin. Daha sonra ise Ekmekleri ufalayıp bir kaba alın. Küp doğranmış domatesleri ve küçük küp halinde kesilmiş avokadoları bir kaba alın. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri doğrayın. minik minik doğradığınız kuru soğanıda tüm karışıma ekleyin. Hepsini birleştirip karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı, sirke, tuz karabiberi karıştırın. Tüm malzemelerin üzerine soiçme suyu gezdirin ve ekmekler yumşayana kadar karıştırın. Bir kabın içine bastırarak koyun ve servis tabağınıza ters şekilde çıkarın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kabaklı ve Sarımsaklı Frittata yemek tarifi (Video)



http://migros.com.tr

4 yumurta
1 tutam dereotu
1 kabak
1 tutam nane
1 soğan
6 kestane mantarı
1 tutam maydanoz
2 adet sarımsak
Tuz
Karabiber
5 yemek kaşığı sıvıyağ

1. Mantarları haşlayın ve süzün.
2. Haşlanan mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın.
3. Bu sırada fırınınızın ızgarasını açın ve 200 dereceye getirip ısınmaya bırakın.
4. Soğanı, biberi, maydanozu, naneyi ve dereotunu doğrayın.
5. Tavaya sıvı yağı, sarımsağı, soğanı ve kabakları alıp tuz ekleyin 1 dakika kadar kavurun.
6. Üzerine biberleri ekleyip yavaşça kavurmaya devam edin.
7. Mantarları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
8. Yumurtalara tuz, karabiber, maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip iyice çırpın.
9. Yumurtaları pişen malzemenin üzerine dökün ve eşit dağılmasını sağlayın.
10. Tavayı ocaktan alıp fırına koyun ve 4-5 dakika yumurtalar kabarıncaya kadar pişirin.
11. Frittatanızı dilimleyerek servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Tane Hardal ile Gnocchi yemek tarifi (Video)



Murat Bozok

1 kg patates
300-400 g un
2 adet yumurta
Tuz karabiber
1 yemek kaşığı taneli hardal

Yaklaşık 1 kg patates iyice yıkanır ve 200 derece fırında tamamen yumuşayana kadar pişirilir. Pişen patatesler sıcak sıcak soyulur ve ince aralıklı bir süzgeçten bastırılarak geçirilir.
Oluşan pürenin içerisine 2 yumurta kırılır. Un da yavaş yavaş elle karıştırılarak ilave edilir. Unun hepsini tamamen yiyince tuz, karabiber ve hardal ilave edilip karıştırılır.
Bolca un serpilmiş bir tezgah üzerine bir parça püreden alınıp 1 cm kalınlığında bir ip gibi yuvarlayarak açılır. 1 cm kalınlıklarında parçalara kesilir ve fazla unu alınır.
Köpüren bol tereyağının içerisinde pişirilir.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Milanez Soslu Makarna yemek tarifi (Video)



Yarım paket makarna
50 gram margarin
200 gram mantar
100 gram dana jambon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz

Makarnayı haşlayıp süzün, beklesin. Margarini derin bir tavada eritin. Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin. Dana jambonu ekleyin, 5 dk daha çevirip, tuzunu karabiberini koyup ocağı kapatın. Makarnayla iyive karıştırın. Kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Domatesli Sarımsaklı Makarna yemek tarifi (Video)



500 gram makarna
3 adet domates
2-3 diş sarımsak
2 kaşık margarin
1 adet yeşil biber
100 gram rendelenmiş beyaz peynir

Kaynayan suya tuz ekleyerek makarnayı atın ve haşlayın. Yağı tencereye koyun, üzerine yemeklik doğradığınız biberleri ve sonra kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Sarımsakları dövüp domatese ilave edin. Domatesler suyunu tamamen çekince tencereyi ocaktan alın. Makarnaları servis tabağına alıp üzerine sıcak olarak domatesli soiçme suyu dökün. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir serperek servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Jalapena Biberli Özel Soslu Spagetti yemek tarifi (Video)



1 paket spagetti
2 adet taze kırmızı biber
100 gram kavrulmuş kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pekan cevizi rendesi
1 çay kaşığı jalapena biberi

Bir tencereye 8 bardak suyunuzu kaynatın. Tuz ekleyin ve makarnanızı 15 dakika kaynatın. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı margarinle uzun doğranmış soğanınızı kavurmaya başlayın. Etinizi, baharatı ve yuvarlak doğranmış kırmızı biberleri, jalapena biberini, rendelenmiş pekan cevizini ekleyin. Soğanlarınız yumuşamaya başlayınca haşlanmış spagettinizi içine katın ve karıştırın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Napoliten Soslu Spagetti (İtalya) yemek tarifi (Video)




http://www.mutlumakarna.com.tr/

1 paket Mutlu spagetti
8 bardak su
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 kereviz sapı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet kesme şeker
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz

Makarnayı 8 bardak kaynatılmış suda 8 dakika haşlayıp, kaynatıp süzün. Soğanı havucu ve kereviz sapını minik küpler şeklinde doğrayın.Derin bir tencereye zeytinyağını dökerek sebzeleri ilave edin. Hızlı ateşte soteledikten sonra küpler halinde doğranmış domatesleri ve suyu ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Sosun pişmesine yakın kıyılmış maydanozları ilave edin. Tuz ve şeker ile lezzetlendirin. Nepolitan sos suyunu çekince taze çekilmiş karabiber ekleyin.
Diğer tarafta haşladığınız spagetti ile soiçme suyu harmanlayın. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Köfte Hamurlu Fırında Tagliatelle Makarna yemek tarifi (Video)



250 gram tagliatelleli (uzun düz makarna)
500 gram kıyma
5 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı margarin

Bir tencerenin içine 6 içme suyu bardağı içme suyu katın, içine tuz ekleyin ve kaynatın. Tagliatelleli makarnanızı bu suyun içine atarak 15 dakika kaynatın. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı margarinle salçanızı kavurun, içine 1 içme suyu bardağı içme suyu katarak kaynatın. Yoğurma kabınızın içine kıymanızı alın, kıymanızın içine tuz ve baharatlarınızı ekleyerek yoğurun. Suyu süzülmüş makarnalarınızı tekrar soğuk suya tutun ve fazla suyunu atın. Fırın tepsinize makarnaları yayın. Üzerine yoğurduğunuz kıymalı harcı yayın. Salçalı suyu üzerine dökün. Domates dilimlerini fırın yemeğinizin üzerine dizin ve 15 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

TAVUKLU RAVIOLI yemek tarifi (Video)




1/2 pişmiş tavuk
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 bardak un
4 çorba kaşığı yağ
1/2 içme suyu bardağı kaşar
1 bardak süt
4 dilim islenmiş dil
3 fiske çekilmiş hindistancevizi
1 demet maydanoz
tuz
karabiber

Yarm ay şeklinde doğranmış soğanlar, yağın yarısıyla öldürülür. Tavuk eti ve dil, parçalara ayrılır ve bir kaşık unla birlikte soğana katılır. Tuz karabiber ve hindistancevizi serpilir. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Maydanoz lar dallarıyla atılıp, hepsi et makinesinde çekilir. Hamur açılır. Hazırlanan iç daire şeklinde yufkanın yarısına 2 şer parmak aralıkla ve düzgün sıralar halinde konulur. İçlerin araları yavaşça ıslatılır, yufkanın diğer boş yarısı üzerine kapanır, elin yan tarafıyla sıra araları bastırılır ve iki hamur birbirine yapıştırılır. Bir ruletle içli hamurdan dört köşe parçalar kesilir . Bir kaba 6 bardak içme suyu ve tuz atılıp, ateşe konur. Su kaynayınca hamurlar içine atılır, 10 - 15 dakika haşlanır. Hepsi haşlandıktan sonra üzerlerine 2 - 3 bardak soğuk içme suyu döküp, süzülürler.Bir kabta kalan yağ da eritilir, ateşten alınıp ravyoliler içine atılır. Peynirin 1/3 ile tuz ve karabiber atılır. Bir kaç kere karıştırılır, kalan peynir serpilir ve üzeri yavaşça kızartılır. 3 - 4 kepçe domates salçası sıcak sıcak üzerine gezdirilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Orato Alla Messinese (Sicilya) yemek tarifi (Video)




Çipura fileto 500 gr.
Domates 2 orta boy
Patates 2 orta boy
Tuz Yeteri kadar
Zeytinyağı Yeteri kadar

Patatesler haşlanır ve dörde bölünür. Kabukları soyulmuş domatesler halka, halka kesilir. Balıklar zeytinyağı ile ızgara yapılır. Balıklar, haşlanmış patates ve domates ile servis yapılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.