29 Eylül 2015 Salı

Janişpa (Kazakistan) yemek tarifi



İçindekiler:
Sök (darı unu)
Tereyağı
Tozşeker
Kaymak

Yapılışı
1. Sök, tereyağı ve toz şekerle iyice karıştırılır. Daha sonra kaymak katılarak yeniden karıştırılır
2. Dekoratif tabaklarda çayın yanında ikram edilir.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Dereotlu Kazakistan Pilavı yemek tarifi (Video)




5 içme suyu bardağı baldo pirinç
400 gram kuzu eti
Yeteri kadar sıcak su
8 çorba kaşığı margarin
2 adet havuç
5 adet orta boy kabak
Bir tutam safran
8 dal dereotu
Tuz
Karabiber

Eti kuşbaşından biraz daha küçük doğrayıp bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine içme suyu ilave edip yumuşayıncaya kadar (ocaktan almaya 5 dakika kala tuz ve karabiber ilave ederek) haşlayın.
Havuçları temizleyip küp doğrayın. Bir çorba kaşığı margarini küçük bir tencereye alıp, havuçları soteleyin. Kabakları temizleyip, sebze soyacağı ile boydan boya ince dilimler çıkarın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı 3 çorba kaşığı margarinle arada sırada yağlayıp, kabak dilimlerini önlü arkalı yavaşça kızartın. Safranı yarım çay bardağı sıcak suda 10 dakika bekletin.
2 yemek kaşığı margarini bir tencereye alıp pirincin yarısını üzerine ekleyin. Rengi beyazlaşana kadar karıştırarak kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak içme suyu ve safranı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirip ocağı kapatın. Kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
Kalan margarini ayrı bir tencereye alın ve kalan pirinci ilave edip beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak içme suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Eti ve 2 çorba kaşığını kenara ayırdığınız havucu ilave edin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin.
Kelepçeli bir kabı suyla ıslatıp safranlı pilavı elinizle bastırarak kabın dibine yerleştirin. Kabaklardan 5- 6 dilimini ayırıp, kalanlarını safranlı pilavın üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin. Etli pilavı kabakların üzerine koyup düzeltin. Kalıbı servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Ayırdığınız kabak ve havuçla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

JAPON BİSKÜVİSİ yemek tarifi (Video)




180 gram (12 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
250 gram (2 içme suyu bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
60 gram (1/4 içme suyu bardağı) toz şeker
2 yumurtanın sarısı
150 gram (1/2 içme suyu bardağından biraz fazla) krem patisiyer
125 gram reçel (dilediğiniz cins)
Süslemesi:
180 gram (1+1/2 içme suyu bardağı) pudra şekeri
1 kahve kaşığı limon ruhu (baharatçılarda bulunur)
2-3 çorba kaşığı ılık su

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız.
Bir tatlı kaşışı yağla büyük bir fırın tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız.
Un, tuz, ve şekeri büyük bir kaseye eleyip ortasında çukur yaparak yumurta sarılarını ve kalan 180 gram yağı koyunuz. Parmaklarınızla yumurta ve yağı halledip yavaş yavaş unu yedirerek pürtüksüz bir hamur elde ediniz.
Hamuru top yapıp yağlı kağıda sararak buzdolabında bir saat bekletiniz.
Unlanmış hamur tahtasında hamuru ince açınız. 1,5 cm'lik bisküvi kesicisiyle hamuru yuvarlak yuvarlak kesip, tepsiye diziniz. Tepsiyi fırına sürüp 7-8 dakika, bisküviler nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
Bisküvileri fırından çıkarıp tel ızgaranın üzerine yerleştirerek soğumaya bırakınız. Bisküviler iyice soğuyunca yarısının üstünü krem patisiyer ile kaplayıp kalanları, krem patisiyer kaplanmışların üzerine kapayınız. Süslemeyi hazırlayana kadar bisküvileri bir kenara bırakınız.
Pudra şekerini küçük bir kaseye eleyip limon ruhunu ekleyiniz.
Suyu damla damla katıp, bulamaç tahta kaşığın arkasına yapışacak kıvamda, pürtüksüz ve parlak olana kadar pişiriniz.
Süsleme sosunu bisküvilerin üzerine sürünüz. Her bisküvinin üzerine bir çay kaşığı reçeli koyup süsleme tamamen donana kadar bir kenarda bekleterek servis ediniz.


Fotoğraf "martı" tarafından gönderildi. 23.08.2015

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Maki Sushi (Japonya) yemek tarifi (Video)




300 gr. sushi pirinci
80 ml. pirinç sirkesi
10 gr. şeker
2 çay kaşığı tuz
300 gr. salatalık
100 gr. beyaz balık eti
6 adet yosun yaprağı
Soya sosu
Zencefil turşusu

Pirinci süzgeçte iyice yıkayıp bir kaseye alın. Üstünü örtecek kadar içme suyu ilave edip 1 saat yumuşaması için bekletin.
Süzdüğünüz pirinci 400 ml. içme suyu ile kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp 1 dakika daha kaynatın. Kapağını açıp tüm suyunu çekinceye kadar, karıştırarak kaynatmaya devam edin. Ocaktan alın ve pirinci 10 dakika demlendirin.
Pirinç sirkesi, şeker ve tuzu karıştırıp hemen sıcak pirince ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın.
Salatalığı ikiye kesin, çekirdeklerini temizleyin ve boylamasına 1/2 cm. eninde şerit doğrayın. Balık etini boylamasına ikiye bölün. Yosun yapraklarını yağsız bir tavada yavaşça tütsüleyin. Streç folyo ile kaplanmış bambunun üzerine yosun yapraklarını yerleştirin. Islak ellerinizle, pirincin 1/6'sını yaprağın alt tarafına bastırarak yayın.
Yosun yaprağının en alt kenarını 1 cm. boş bırakın. Pirincin üzerine 1 çubuk salatalık, 1 çubuk balık eti yerleştirin.
Yaprağın boş olan kısmını suyla ıslatın. Bambu yardımıyla yuvarlayın ve folyoyla sarılı olarak buzdolabında bekletin. Aynı işlemi diğer 5 rulo için de uygulayın.
Maki sushi'yi 2 cm. kalınlığında parçalara kesin. Soya soiçme suyu ve zencefil turşuiçme suyu ile biriikte servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Japon Usulü Sardalya yemek tarifi (Video)



500 gram sardalya balığı (temizlenip, yıkanmış ve kurulanmış)
1/2 içme suyu bardağı rafine yağ
1/4 içme suyu bardağı sirke
2 yemek kaşığı limon suyu
30 gram zencefil kökü (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Marinadı hazırlamak için, küçük bir kasede rafine yağ, sirke, limon suyu, zencefil kökü ve sarımsağı karıştırınız.
Sardalyaları geniş bir kaba koyup, hazırladığınız marinadı üstlerine döktükten sonra, kabı buzdolabına kaldırarak, balıkları 2 saat dinlendiriniz.
Önce ızgaranızı ısıtınız.
Kabı buzdolabından alıp, sardalyaları marinaddan çıkarınız. (Kapta kalan marinadı atınız.) Balıkları ızgaraya koyup, her iki yanlarını 3-5'er dakika, arasıra fırçayla üstlerine zeytinyağdan sürerek, ızgara ediniz.
Balıkları ızgaradan alıp, servis ediniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Lay's'li Somon Surumi (Japonya) yemek tarifi



Özgür Şef

250 GR SOMON FLETO
1 BAĞ TAZE SOĞAN
1 ADET TURP
1 PAKET ÜZERİNE
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1/2 ÇAY BARDAĞI SOYA SOS
1 ÇORBA KAŞIĞI BAL
3 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE (TERCİHEN PİRİNÇ SİRKESİ)
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

Önce sos için 1 içme suyu bardağı suyun içine bal, şeker, sirke ve soya soiçme suyu koyup ağdalı bir kıvama gelene kadar kısık ateşte kaynatın. Diğer tarafta soğan ve turpu ince ince doğrayın; zeytinyağı ve kırılmış "Lay's"ler ile karıştırın. Bir tavanın içine biraz zeytinyağı sürün ve önceden tuzladığınız somonların önünü ve arkasını pişirin. Tavadan almadan önce, hazırladığımız teriyaki soiçme suyu üzerine fırça ile sürün. Servis ederken "Lay's"li salatamızı tabağın altına yerleştirin; üzerine soslu somonlarımızı koyun ve biraz daha sos gezdirerek servis edin.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Meyve Suşi (Japonya) yemek tarifi



1'er adet rendelenmiş portakal ve limon kabuğu
2/3 içme suyu bardağı pirinç
3 içme suyu bardağı süt
3/4 içme suyu bardağı tozşeker
3 adet yumurta sarısı
2 adet kivi
2 adet kayısı
1 adet şeftali
Kayısı reçeli
2 dilim ananas

Pirinci kaynar suda 3 dakika haşlayın ve süzün. Süt ve tozşekeri, rendelenmiş limon ve portakal kabuklarıyla kaynatın. Pirinci ekleyip 40 dakika pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karıştırarak yumurta sarılarını ekleyin. Buzdolabında soğutun.
Çorba kaşığıyla haşlanmış pirinçten alıp, üç adet yumurta şekli yapın. Her birini çok ince doğranmış meyvelerle kaplayın. Üzerine biraz kayısı reçeli sürün. Suşi ruloları yapmak için de streç film kullanın. Filmin üzerine pirinç karışımını yayın. Pirincin üzerine meyve dilimleri yerleştirin. Dikkatlice yuvarlayın. Ananas dilimleriyle kaplayıp keskin bir bıçakla dilimleyin. Meyvelerle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Japon Güneşi yemek tarifi (Video)




60 Gr Sana Klasik
1 Kg. kemiksiz kuzu kuşbaşı
2 Adet patlıcan
1 Paket küp küp doğranmış mantar
1 Kase yoğurt
2 Adet yufka

Eti 60 gram sanayağ ile tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar pişirin. (soğan vs. ilave etmeden kavurma gibi pişsin.) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın. Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın. Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın. Uçlarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın. (böylece içi boş sigara börekleri elde edin.) Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın. Üzerlerine yufkaları güneş ışınları gibi dizin.Ortasına yoğurt koyarak servis edin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Avokadolu Fındıklı Sushi (Japonya) yemek tarifi



3 çay bardağı Amerikan pirinci
1 adet avokado
1 çay bardağı kavrulmuş kıyılmış fındık
1 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 adet yosun yaprağı
4 çorba kaşığı soysa sosu
100 gram füme soman
Uzun havuç dilimleri

Öncelikle pirinçleri bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Diğer tarafta bir kap içinde sirke, şeker ve tuzu 1 dakika kaynatıp soğutun. Ve sıcak pirinçlerin içine döküp 30 dakika kadar soğumaya bırakın. Pirinçler iyice soğuyunca. Fileto balıkları ve füme somonu buharda 10 dakika pirin. Kıvrılabilen bir bambu amerikan servisisiniz varsa onu kullanarak sushilere şekil verebilirsiniz. Yosun yaprağı büyük marketlerde bulunabiliyor. Bir paketin içinde 50 adet kadar var. Bir adet alıp hiç ıslatmadan bambu servisin üzerine yerleştirin. elinizle pirinçten alıp üzerine ince bir tabaka kaplayın. Ve ilce dilimlenmiş havuç, soman yerleştirip dikkatlice sarın. Dilimleyip servis tabağına dizin. Üzerine kıyılmış fındıkları da serip tabaklara aktarın. Başka usulde ise önce pirinçleri açıp içine yosun yaprağı ve balık yerleştirip sarın. Dilimleyip üzerini süsleyip servis tabağına dizin.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Wasabi Soslu Sebzeler (Japonya) yemek tarifi



Sos için:
3 yemek kaşığı wasabi tozu
2 yemek kaşığı su
300 gr. yoğurt
300 gr. krem peynir
Tuz
Karabiber
Sebzeler için:
3 adet pancar
3 adet havuç
3 adet patates

Sos için önce wasabi tozunu suyla karıştırın. Daha sonra yoğurt ve krem peyniri ilave edip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. İyice yıkanmış sebzeleri 2 mm. inceliğinde dilimleyin. Üzerlerine tuz serpip sularının çıkmasını bekleyin. Kuruladıktan sonra yağlı kağıt konmuş fırın tepsilerine dizin. Fırın ısısını 120 dereceye düşürüp yaklaşık 1.5 saat kadar (sebzeler kuruyana dek) arada çevirerek pişirin. Fırından çıkartınca sebzeleri tel üzerine soğumaya bırakın. Bir gün önceden hazırlayıp hava almayan kutuda saklayabilirsiniz.

Not: Wasabi, Japonya'da yetişen bir tür turptur.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kolay Teriyaki Sos yemek tarifi (Video)




Soya sos 1 yemek kaşığı
Hardal 1 yemek kaşığı
Sarımsak 1 diş

Malzemelerin tümü karıştırılır. Değişik yiyeceklerle servis yapılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Soslu Japon Pilavı yemek tarifi (Video)




2 yemek kaşığı sana margarin
2 içme suyu bardağı pirinç
4 içme suyu bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
2 adet yeşil soğan
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı soya sosu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet tavuk butu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı vinegar
1 çay kaşığı zencefil

Pirinci haşlamak için orta boy bir tencereye içme suyu ve sirke konur. Kaynayınca pirinç atılıp, 8-10 dakika haşlanır ve pirinçler tam yumuşamadan ocağın altı kapatılır. Pirinç süzülüp, bir kenarda bekletilir. Geniş bir tavaya kibrit çöpü şeklinde doğranmış soğan, havuç ve incecik kıyılmış kuru soğan eklenerek, 2-3 dakika kendi suyuyla kavrulur. Sonra tuz ve karabiber serpilip, 2 yemek kaşığı sana margarin ve pirinç eklenir. Hep birlikte 4-5 dakika daha kavrulduktan sonra susam ve soya soiçme suyu eklenir. Bu arada başka bir teflon tavaya çok az sıvı yağ koyup, yumurtalar kırılır ; yumurta sarısı iyice katılaşıncaya kadar pişirildikten sonra altı kapatılır. Daha sonra bu yumurtalar, kavrulmakta olan sebzeli pilavın içine konur ve hep beraber 2-3 dakika kadar karıştırılıp, altı kapatılır.
Doğranmış tavuk etlerini yine az sıvı yağlı tavada 5-6 dakika sotelenir. Az tuz ve karabiber eklenip, 5-6 dakika daha kavrulduktan sonra altı kapatılır. Eğer etlerin iyice pişmesi istenirse pişirme süresi uzatılabilir
Ginger Sosun yapılışı
1 çay bardağı yani kırmızı şarap sirkesinin içine 1 çay kaşığı zencefil katılır. Bu sos sebzeli pilavın içine azar azar damlatılarak lezzetlendirilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Pirinçli Kek (Japonya) yemek tarifi (Video)




2 bardak pirinç unu
3/4 bardak kaynar su
1 bardak şeker
1 tutam tuz
20 gram sana margarin
isteğe göre:10 gram kakao
10 gram susam
10 gram kırmızı biber
10 gram hardal tozu
10 gram pudra şekeri

Pirinç ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşık ile karıştırın. Tuz,sana margarin ve şekeri ekleyin. Elle hamuru yoğurun eğer hamur çok yaş ise pirinç unu ilave edebilirsiniz.Hamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin. Büyük Bir kapta içme suyu kaynatın. poşetten çıkardığınız hamuru 18-20 tane bezeye ayırın.
Bunları kaynayan suya koyun. Pişenler yüzecektir. Yüzene kadar 2-4 dakika pişirin ve büyük bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra süzdürün. Kekleri isteğe göre istediğiniz tozlara bulayın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Teriyaki Soslu Sacda Pilav (Japonya) yemek tarifi




3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı soya sosu
1 çay kaşığı zencefil
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2 içme suyu bardağı pirinç
1 adet yumurta
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ

İlk önce teriyaki soiçme suyu hazırlayın. Bunun için 1 yemek kaşığı margarinde 2 diş sarımsağı kavurun. Soya sosunu, zencefili, kırmızı pul biberi, mısır nişastasını ve elma sirkesini ilave ederek bir süre kaynatın.
2 içme suyu bardağı pirinci haşlayın 15 dakika demlendirin.
Sacda 2 yemek kaşığı margarinde 1 adet yumurtayı pişirin. Ardından doğranmış taze soğanları kavurun. İçine haşlanan 2 içme suyu bardağı pirinci ilave edin. Biraz kavurun. 1 içme suyu bardağı suyuda ekleyip pişmesini bekleyin. Tam inmeye yakın teriyaki sosunu ilave edin karıştırın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Dashi Tavuk (Japonya) yemek tarifi (Video)



4 adet tavuk but
1 adet elma
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 avuç kişniş
2 gram zencefil
70 gram soya sosu
yarım çay kaşığı köri
10 gram esmer şeker
10 gram portakal suyu
150 ml hindistancevizi sütü
bir miktar sıvıyağ
50 gram margarin

Hindistancevizi Sosunun Hazırlanışı :
Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Bir miktar sıvı yağda yavaşça soteleyin.
Elmanın kabuklarını soyun. Küçük küçük doğrayıp soğanlarla beraber soteleyin.
İnce doğranmış kişnişi ekleyin ve bir miktar daha soteleyin.
Hindistan cevizi sütünü ve bir miktar tavuk suyu ekleyin. Hafifçe pişirin.
Köriyi ekleyin ve bütün soiçme suyu blenderdan geçirip süzdürün.
Dashi Sosun Hazırlanışı :
Soya sosu, esmer şeker, portakal suyu ve zencefili bir sos kabında çok hafif kaynatın ve soğumaya bırakın.
Sebze Ratatouille'nin Hazırlanışı :
Kabağın kabuklarını soyun, biberlerin çekirdeklerini çıkarın, havucu soyun ve hepsini küp küp doğrayıp, çok az yağla soteleyin.
Çok yumuşamamasına dikkat edin, tuz ve biberle tatlandırın.
Yemeğin Hazırlanışı :
Kemiksiz tavuk butlarını bir teflon tavada 50 gram sanayağında önlü arkalı yavaşça kızartın.
Şimdi en önemli kısma geliyoruz. Soğuk demir tavaya dashi soiçme suyu kuyun ve üzerine yavaşça kızartığınız tavukları oturtun.
Çok kısık ateşte sos hafif tıkırdayınca demir tavayı kenara alın ve sostan tavukların üzerine gezdirin.
Tekrar ocağa koyun, bir zaman sonra tekrar kenara çekip soiçme suyu üzerlerine gezdirin.
Bu işlemi bir kaç kere tekrarlayın. Bu işleme glaze deniyormuş. Bir soiçme suyu bir şeyin üzerine çektirirken bu yol izleniyor ve özellikle soğuk demir tava kullanılıyormuş.
En son olarak, önceden 180 derece ısıtılmış fırında bu soslu tavukları 6 dakika pişirin.
Tabağa önce hindistancevizli sostan koyun, üzerine dashi soslu tavukları yerleştirin, sebze Ratatouille ile servis yapın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kani Maki (Japonya) yemek tarifi (Video)




2 adet yosun yaprağı
1 çay bardağı pirinç sirkesi
1 içme suyu bardağı japon pirinci
1 adet salatalık
60 gram ton balığı konservesi
1 yemek kaşığı sana yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker

Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın. Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda, salatalık, yağı süzülmüş tonbalığı sırayla dizilir. Servis tabağına dizdiğiniz Sushileri zencefil turşusu, soya sosuyla birlikte servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Unagi (Japonya) yemek tarifi (Video)




2 adet yosun yaprağı(sarmak için)
1 çay bardağı pirinç sirkesi
100 gram japon pirinci
50 gram dilimlenmiş salatalık dilimleri
40 gram yılan balığı dilimleri
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi, tereyağı ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın. Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda, yılan balığı. Servis tabağına dizdiğiniz Sushileri zencefil turşusu, soya sosuyla birlikte servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Çizgili Japon Pastası yemek tarifi (Video)




4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 içme suyu bardağı soğuk süt
Kreması İçin;
1 içme suyu bardağı süt
1 paket krem şanti
Çikolata Soiçme suyu İçin;
1 içme suyu bardağı süt
1 içme suyu bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı toz şeker
50 gr. margarin
1,5 yemek kaşığı kakao

Toz şeker ve yumurtalar, margarin, krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt ve kakao eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış bir fırın kabına dökülür; önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir; kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkarılan kekin üzerine soğuk süt gezdirilir ve soğumaya bırakılır. Krem şanti sütle çırpılıp hazırlanır ve buzdolabında bekletilir.
Çikolata sos için verilen malzemeler bir tencerede karıştırlır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. 2-3 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan kekin üzerine kremşanti yayılır; sonra da hazırlanan çikolatalı sos gezdirilir. Buzdolabında bir süre dinlendirilip servis yapılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kuşkonmaz ve Kabaklı Erişte (Japonya) yemek tarifi




1 paket japon eriştesi
1 adet kabak
6 adet kuşkonmaz
5 adet havuç
4 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı soya sosu
Bir tutam karabiber

Kuşkonmazları 2 parmak genişliğinde kesin 5-6 dakika haşlayın. Havuçları ve kabağı ince dilimler halinde kesin. Tavaya margarini, kabakları, havuçları ve kuşkonmazları koyup orta ısıda kavurmaya başlayın. Makarnayı haşlayın. Kavrulan sebzelere soya soiçme suyu ve karabiber ekleyin. Erişteleri süzün ve sebzelere ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra servise sunabilirsiniz

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Teriyaki Soslu Somon (Japonya) yemek tarifi




4 kişilik Gerekli malzeme:
2 havuç
8 taze soğan
1 çorba kaşığı susam yağı
4 parça somon fileto
4 çorba kaşığı teriyaki sos
2 çorba kaşığı su

1. Havuç ve taze soğanları temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Susam yağını teflon tavada ısıtın. Somon filetoları ekleyip iki taraflı kızartın. Somonları tavadan alıp ılık olarak bekletin.
2. Havuç, taze soğan, teriyaki sos ve suyu tavaya ilave edin. Suyu buharlaşana kadar pişirin. Servis tabaklarına soslu sebze karışımını paylaştırın. Üzerlerine somon filetolarını yerleştirip sıcak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Teriyaki Sosu yemek tarifi (Video)




1 içme suyu bardağı soya sosu
5 çorba kaşığı ketçap,
1 içme suyu bardağı şeker
1/3 bardak soya sosunda eritilmiş 2 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı elma suyu
az karabiberi

Mısır nişastası karışımı hariç, diğer malzemeleri bir sos tavasında birleştirip karıştırın.
Orta sıcaklığın üzerindeki bir ocakta 10 dakika boyunca pişirin. Aşamalı olarak eritilmiş mısır nişastasını karıştır. Koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Koyulaşınca ocaktan alıp soğutun.

Not: Bu sosa pirinç sikesi, soğan, sarımsak ve taze zencefil de katılabilir. Sosun kalın ve tatlı/ekşi olması gerekir. Daha çok etlerde sos olarak ya da etlerde marinat olarak kullanılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Japon Salatası yemek tarifi (Video)




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


500 gram domates
500 gram ananas dilimi
3 adet portakal
500 gram elma
3 adet göbek salata
150 ml limonlu krema sos

Domateslerin kabukları soyularak çekirdekleri çıkartılır, küp şeklinde doğranır.
Portakal kabuğu beyaz kısmıyla birlikte ve ince iç zarını da alarak soyulur, dilimler zarların arasından kesilerek zarsız portakal dilimleri çıkartılır, çekirdeklerinden temizlenir.
Elmanın kabukları soyularak, ananasla aynı boyda küçük küpler halinde doğranır.
Göbek salata ister yapraklarından ayrılmış olarak, isterse çeyrek parçalar halinde salata tabağına yerleştirilir.
Üzerine domates, portakal, ananas, elma dilimleri yerleştirilir, sosuyla servis yapılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Mantarlı Et (Japonya) yemek tarifi (Video)




200 gram tereyağı
1 kilo sığır eti
6 adet mantar
3 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı sek şeri
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığ domates salçası
2 diş dövülmüş sarmısak
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1 içme suyu bardağı et suyu
300 gram havuç

Mantarları doğrayıp, bir kaseye koyun. Soya sosu, domates salçası, tuz, toz şeker, sarımsaklar, yenibahar ve et suyunu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra kaseyi bir kenara bırakın.
Tereyağını bir tencereye koyup, ateşte kızdırın.
Kuşbaşı etlerin üçte birini koyup, kızartın. Kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Tüm etler bitene dek işleme devam edin.
Bütün etleri tekrar tencereye koyun. Kasedeki mantarlı karışımı ekleyip, bir taşım kaynatın. Ocakta kısk atesde 1,5 saat pişirin. Havuç dilimlerini ekleyin. Yarım saat daha pişirip, servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Ramen yemek tarifi (Video)




1 paket ramen eriştesi
1 tane kuru soğan
300 gram kuşbaşı et
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
25 gram margarın
1 er tane pırasa havuç sivri biber
1 tane kırmızı taze biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane

Ramen yapımına başlarken öncelikle bir tencereye aldığımız ramen eriştelerimizin üzerini geçecek kadar içme suyu koyalım ve haşlanmak üzere orta ateşte pişirelim. Haşlanan ramenlerimizi kenarda bekletirken bizde tavaya etlerimizi alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Etler suyunu çekince içerisine margarin ilave edip ve ince kıyılmış kırmızıbiberi ve sivri biberi ekleyelim. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edelim. Pırasa ve havucu da küçük küçük doğrayalım ve etlere ilave edelim, karıştırarak kavuralım. Etlerimizi haşladığımız ramen eriştelerimize ekleyelim ve malzemeler karışıncaya kadar karıştıralım. Tuz, kuru nane ve istenilen her baharat eklenerek servis yapalım.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Kaju ve Kabaklı Pirinç Makarnası yemek tarifi (Video)




6 yemek kaşığı yağ
1 paket pirinç makarnası
2 adet kabak
2 adet meksika biberi
1 diş sarımsak
0,5 içme suyu bardağı kaju
5 yemek kaşığı teriyaki sos

Pirinç makarnasını kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp sudan geçirin ve süzün. Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan ince doğrayın ve yağda soteleyin. Biberleri verev şekilde ince doğrayarak ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, teriyaki sos ve kajuları ilave edin ve sotelemeye devam edin. Makarnayı ekleyerek iyice karıştırın ve sıcak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.