20 Ekim 2015 Salı

Mavi Mantarlı Horoz yemek tarifi (Video)




750 gram kuşbaşı horoz eti
400 Gr mavi mantar
1 Su Bardağı Bezelye
1 adet limon
1 adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Domates Sosu
1 tutam Dereotu
Yeterince köri, tuz
2 yemek kaşığı margarin
Beşamel sos için:
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı eritilmiş margarin
1 içme suyu bardağı Kaşar peyniri

Öncelikle mavi mantarı doğrayıp tencerede kısık ateşte limon sıkarak pişirelim.
Ayrı bir tencereye sana yağ koyalım.Doğranmış soğanları ilave edelim.Biraz kavrulsun.Salçayı ekleyelim.Karıştıralım.Küp şeklinde doğranmış horoz etiyle birlikte köriyi,tuzu ilave edin. horoz etleri pişinceye kadar bekleyelim.Sırasıyla Domates sosunu,Pişmiş mantarı,Bezelyeyi koyup 5-10 dk daha pişirelim.En son doğranmış dereotunu koyun.Hepsini birlikte karıştır.Ocaktan alalım.kiremit kaplarına yerleştirelim. Beşamel sos için, küçük bir tencereye sana yağı koyalım.Ununu ilave edip çırpıcıyla karıştıralım.Sütünü ilave edip karıştırmaya devam edelim.Koyulaşmaya başlayınca altını kapatalım. Güveçlerdeki yemeğin üzerine beşamel sosonu ilave edelim.Üzerine rendelenmiş Kaşar peyniri serpelim.170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Rus köftesi yemek tarifi (Video)




Malzeme (4 kişilik):
400 gr. kemiksiz kuzu kolu veya yağsız tarafından kuzu budundan kıyma,
40 gr. tost ekmeği, (kabuğu alınmış),
3 çorba kaşığı süt,
40 gr. kaşer veya gravyer peyniri rendesi,
1 yumurta,
tuz,
karabiber,
2 çorba kaşığı un (elenmiş),
25 gr. tereyağ.

Kabuğu alınmış tost ekmeğini dilimleyip sütle ıslattıktan sonra sıkıp fazla sütü atınız. Ekmeği ufalayıp bir kaba koyunuz. Aynı kaba kıyma, peynir rendesi, yumurta, tuz ve biberi ekleyip iyice yoğurunuz.
Avuç içi büyüklüğünde 4 iri yassı ve yuvarlak köfte yapınız.
Büyükçe bir tavada tereyağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca köfteleri una bulayıp her iki yanlarını da 5'er dakika pişirip evde hazırlanmış domates suyu ile servis ediniz.

Not: Stokun yanında sıkışık günlerinizde hazır patates püresi servis edebileceğiniz gibi, kızarmış patates, pilav, ızgara biber ve domates ya da herhangi bir haşlama ya da sote sebze servis edilebilir. Stokların hepsini birden alacak bir tava kullanmanız mümkün değilse ya tereyağa biraz ayçiçek yağı ekleyiniz, ya da tereyağı birinci pişirmenin sonunda yanmış olacağından, tavadaki yanmış yağı döküp yeniden tereyağı koyunuz.


ML® Rus Köftesi (Pajaski) için tıklayın
ML® Küba Köftesi için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Pavlova yemek tarifi (Video)




15 Gr margarin
40 gram sütlü çikolata rendesi
10 Yemek Kaşığı su
1,5 Su Bardağı krema için süt
4 Çay Kaşığı granül kahve
1 Paket pandispanya un
2 Yemek Kaşığı antep fıstığı
3 Adet yumurta
1 Paket vanilyalı pasta kreması
1 Çay Bardağı Antep fıstığı, öğütülmüş

Pandispanya ununu, yumurta ve içme suyu ile 7-8 dakika çırpın. 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın. 26 cm çapındaki kalıbı iyice yağlayıp karışımı içine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 35-40 dakika pişirin. Keki soğutup enlemesine ikiye kesin.
Kreme için: Sütü ılıtın, içinde granül kahveyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun. Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın alt katının üzerine neskafeli kremadan sürün ve çikolata rendesini serpin. İkinci katı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın. Üzerini kalan krema, antepfıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin. Dilediğiniz meyve çeşitleriyle servis edebilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Sırnike yemek tarifi




140 gr. lor peyniri
60 gr. Un
60 gr. pudra şekeri
2 gr. kabartma tozu
1 yumurta
Süslemek için elma reçeli, vanilya sos (portakal reçeli ve çikolata sos da olabilir.)

Tezgaha un dökülüp ortası çukur yapılır. Açılan çukura lor peyniri, kabartma tozu, pudra şekeri ve yumurta sarısı dökülür. Malzeme yoğurulup, hamur elde edilir. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar merdaneyle açılır. Bir içme suyu bardağı yardımıyla hamur kesilir. Hamurlar kızartılır. Vanilya soiçme suyu ile süslenmiş tabaklara sırnike hamurları yerleştirilip üstlerine elma reçeli dilimleri konur.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Etli Hıcın (Balkar Karaçay) yemek tarifi




500 gram kıyma
1 diş sarımsak
1 Adet iri soğan
Yeteri Kadar pul biber, karabiber, kimyon, kekik, tuz, nane
1 bardak sıcak su
1 bardak süt
1 Adet yumurta
1/2 yağ
1/2 yoğurt
1 bardak su
Yeteri Kadar tuz
Aldığı kadar un
İstediğiniz kadar ezilmiş haşhaş

İçi: Kıymaya küçük doğranmış soğanlar ezilmiş sarımsaklar vebaharatlar katılıp iyice karıştırılır üzerine sıcakiçme suyu konur tekrar karıştırılıp hazır bekletilir
Hamuru: 2. kısım hamur malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yapılır 6 eşit barçaya bölünüp bazeler yapılır bezeler tek tek acılır her kat haşhaş kullanılacaksa yağ haşhaşa katılıp öyle kullanılır fırın tepsisi yağlanır birinci beze acılır tepsinin kenarları taşacak şekilde tepsiye yayılır 3 beze bu şekilde araları yağlanarak tepsiye yayılır üzerine hazırlanan 1. kısım malzeme yayılır kalan 3 bezede arası yağlanarak tepsiden taşacak şekilde yayılır oklava yardımı ile tepsinin üstünden geçerek taşan kısımlar kesilir tepsinin içine doğru hamurlara çimdik atarak kıvrılır oki hamurun kesilen kısmı birbirini tutsun içindeki malzeme taşmasın hamurun bütün kenarlarına bu işlem yapılır ve ortası 2 parmağı bastırarak ete kadar delinir üstü yağlanır kızgın fırına konur 170 derecede üstü altı kızarana kadar pişirilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


YENİSEY BALIK TEPSİSİ yemek tarifi



500 gram haşlanmış balık filetosu
120 gram (8 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
500 gram domates (kabukları soyulup, ince dilimlenmiş)
1 kg ıspanak (yavaşça haşlanıp, fazla suyu süzülmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3/4 tatlı kaşığı kekik
1 içme suyu bardağı balık suyu
90 gram (1+1/2 içme suyu bardağı) taze ekmek içi (ufalanmış)
60 gram (1/2 içme suyu bardağı) kaşar peyniri (iri rendelenmiş)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Büyük ve derin bir tepsiyi veya ateşe dayanıklı bir kabı 2 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız. Orta bey bir tavaya kalan yağdan 60 gram (4 çorba kaşığı) koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, soğan ve maydanozları ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp bir kenara bırakınız.
Balık filetoları, tavadaki soğan - maydanoz karışımı, domates ve ıspanağı tepsiye (her katın arasına tuz, biber ve kekik serperek) kat kat döşeyiniz. Balık suyunu üzerine boşaltıp, ufalanmış taze ekmek içini ve kaşar peyniri rendesini serpiniz.
Kalan 60 gram (4 çorba kaşığı) tereyağı küçük parçalara kesip, ekmek içi ve peynir rendesinin üzerine serpiştiriniz.
Tepsiyi veya kabı fırının orta katına sürüp, yemeği 20-25 dakika, üstündeki peynir rendesi eriyip altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz.
Tepsiyi veya kabı fırından alıp, servis ediniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

KEREVIZLİ RUS SALATASI yemek tarifi (Video)




1 adet kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet yumurta
1 adet salatalık turşusu
1 adet limon
Mayonez
Yarım bardak zeytinyağı
Tuz

Havucu, kerevizi, yumurta ve patatesleri haşlayın; küp küp doğrayarak hazırlayın ve servis tabağına alın. Üzerine mayonezi arzu ettiğiniz kadar ilave edin. Salatalık turşusunu doğrayıp tabağa ekleyin. En son limon ve zeytinyağını gezdirin, tuzunu serperek karıştırın. Servise hazırdır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


UVAT BALIK ÇORBASI yemek tarifi




1,5 kg balık (temizlenmiş)
1,5 litre (7+1/2 içme suyu bardağı) su
2 büyük soğan (dilimlenmiş ve halkalara ayrılmış)
1 büyük havuç (kazınıp, doğranmış)
1 şalgam (kabuğu soyulup, doğranmış)
2 büyük patates (kabukları soyulup, doğranmış)
8 tane-karabiber (bir tülbente sarılmış)
2 limon (her biri dörde bölünüp, çekirdekleri çıkarılmış)
2 tatlı kaşığı tuz
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Balıkları büyük bir tencereye koyup, üzerine suyu dökünüz. Soğan, havuç, şalgam, patates, baharat torbası, tane-karabiber, limon ve tuzu ekleyiniz. Tencereyi harlı ateşe oturtup suyu kaynatınız. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 8-9 dakika, balık hemen hemen pişinceye kadar kaynatınız. Delikli kepçeyle balıkları bir tezgaha çıkarınız. Derilerini, başlarını, kuyruklarını ve kılçıklarını çıkarıp atınız. Balık etlerini yeniden tencereye koyup, tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika, balık iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alınız. Baharat torbası, tane-karabiber, ve limonları çıkarıp atınız. Çorbayı kepçeyle ısıtılmış bir çorba kasesine aktarıp, servis ediniz.

Not: Rus mutfağından alınma bir yemek olan Uvat balık çorbası, her türlü balıktan yapılabilir; hattâ tek bir balık yerine çeşitli balıklar kullanılarak da hazırlanabilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


BUBLANINA (Slovakya) yemek tarifi




1 tatlı kaşığı tereyağı
4 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
150 gram (3/4 içme suyu bardağı) şeker
1 küçük limonun rendelenmiş kabuğu
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya tozu
120 gram (1 içme suyu bardağı) kabaran cinsten böreklik un (elenmiş)
180 gram vişne taneleri (konserve vişne kompostosunun içinden aimmış ve çekirdekleri ayıklanmış)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız. 25 cm'lik bir kek kalıbını yavaşça yağlayınız.
Büyük bir kasede yumurta sarılarını telle veya elektrikli çırpıcı ile soluk bir renk alana kadar çırpıp, şeker, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve vanilyayı karıştırarak, tahta bir kaşıkla unu ekleyiniz.
Ayrı bir kâsede yumurta aklarını katılaşana kadar telle çırpınız. Madenî bir kaşıkla çırpılmış yumurta aklarmı yumurta sarılı karışımın içine döküp vişneleri ekleyiniz.
Hamuru yağlanmış tepsiye döküp, fırının orta bölmesine sürerek 45-50 dakika pişiriniz. Bir şiş batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol ediniz (şişiniz temiz çıkarsa ve kekinizin üstü kızarmışsa, kek hazır demektir).
Keki fırından alıp, soğuyana kadar tel bir ızgara üstünde kalıbıyla beraber bekletiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Zencefilli Armut Çorbası (Slovakya) yemek tarifi



1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı taze zencefil (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince kıyılmış)
500 g armut (4'e bölünüp, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, ince dilimlenmiş)
50 cl. (2 içme suyu bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1/2 tatlı kaşığı tuz
25 cl. (1 içme suyu bardağı) süt (tercihen yarım yağlı)
4 maydanoz dalı

Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca arpacık soğanları ve zencefilleri koyup, sık sık karıştırarak 2 - 3 dakika pişirin.
Armut dilimlerinin birkaçını süsleme için ayırıp, geri kalan dilimler, tavuk suyu ve tuzu tencereye ekleyerek, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatın ve armut dilimleri yumuşayıncaya kadar (15-20 dakika) pişirin.
Tencereyi ateşten alıp karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sonra yeniden tencereye boşaltıp, tencereyi kısık ateşe oturtarak, sütü ekleyin ve çorbayı ısıtın (kaynamamalıdır). Tencereyi ateşten alıp, çorbayı bir çorba kâsesine boşaltarak, ayırdığınız armut dilimleri ve maydanoz dallarıyla süsledikten sonra, servis yapın.

Not: Orta Avrupa'da çok beğenilen meyva çorbaları, menünüze hoş bir değişiklik katacaktır. İstenirse, benzer meyvalarla da hazırlanabilir.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

DANA RULO (SLOVAKYA) yemek tarifi




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
600 gram süt danası (pançeta tarafından büyük bir dilim),
150 gram jambon (iki büyük dilim halinde),
250 gram çok yağlı koyun kıyması,
1 kahve fincanı margarin yağı,
4 yumurta,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiberle kırmızı biber,
iri ve kalın 4 sosis,

Yapımı: Yumurtalardan üçünü katı olacak biçimde kaynatmalı. Bir - iki dakika soğuk suda tutup kabuklarını ayıklamalı. Kıymayı tuzlayıp biberlemeli ve yumurtalardan birini içine kırıp karışımı yoğurmalı. Pançetayı iyice dövdükten sonra hamur yoğurma mermerinin üzerine yaymalı. Bunun üzerine bir çiğ yumurta, tuz, karabiber ve kırmızı biberle yoğurulmuş kıymayı oturtmalı ve bir spatulayla her tarafa eşit biçimde yaymalı (sadece etin bir yanını en az iki parmak kadar boş bırakmalı).
Kıymanın üzerine yayarak jambon dilimlerini oturtmalı. Bunun da üzerine zarları çıkarılmış sosisleri ve yumurtaları uzunlamasına ve karışık olarak yerleştirmeli. Pançetanın içini dağıtmadan ve boş kalan yanı dışta kalacak biçimde sararak bir rulo yapmalı. Bir küçük çuvaldıza temiz ve beyaz bir sicim geçirip önce pançeta rulosunu açılmaması için dikmeli, sonra da bir salam bağlar gibi iyice bağlamalı. Et rulosunu yağa ve zeytinyağına bulanmış bir pyrex kayık tabağa yerleştirmeli. Kalan margarin yağını küçük parçalara bölüp etin üzerine serpiştirmen. Kalan zeytinyağını da döktükten sonra etin üzerine tuz, karabiber ve kırmızı biber serpiştirmeli. Pyrex kayık tabağı orta ısılı bir ateşe oturtmalı ve vakit vakit et rulosunu çevirerek etin her yanını nar gibi kızartmalı. Biraz da içme suyu katarak kabı orta ısılı fırına sürmeli. Vakit vakit çevirerek ve salçasıyle üstünü ıslatarak eti iyice pişirmeli. Et ruloiçme suyu pişince kabı fırından çıkarmalı. Et doğrama tahtasının üzerine alıp sicimlerini çıkarmalı. Sonra dilimlere doğrayıp servis tabağına bu dilimleri düzenli biçimde yerleştirmeli. Pyrex tabaktaki salçayı kaynatıp dilimlerin üzerine gezdirerek dökmeli ve sıcak sıcak yemeği sofraya götürüp servis yapmalı.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


İRMİK KÖFTELİ ERİK MARMELÂTI (SLOVAKYA) yemek tarifi




İrmikli köfte için gerekli malzeme: (4 kişilik):
200 gram irmik,
140 gram tereyaı
2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu.
2 yumurta,
yeteri kadar tuz.
Erik marmelâtı için gerekli malzeme:
Olgun ve taze 1 kilo erik.
250 gram toz şekeri,
4 kaşık sirke.

Yapımı: 100 gram tereyağını küçük parçalara bölüp porselen bir kâseye koymalı ve iyice döverek işlemeli. Tereyağı yumuşak bir krema durumuna gelince bir çimdik tuzla yumurtaların sarılarını teker teker katıp karışmakta olan yağa yedirmeli. Yumurtaların yedirilmesi sona erince karışmakta olan karışıma azar azar irmiği katıp yedirmeli.
Karışım birbirine iyice yedirilince bundan küçük parçalar alıp iri kiraz boyunda yuvarlak köftecikler yapmalı. Ateşe oturtulan bir tencereye tuzlu içme suyu koymalı. Su kaynamaya başlayınca bu küçük irmikli köfteleri içine atmalı ve bunları onbeş dakika kadar kaynatıp haşlamalı.
Bu süre sonunda bir kevgirle köfteleri sudan çıkarmalı ve sıcakta tutulan bir servis tabağının ortasına yerleştirmeli. Küçük bir kapta artan tereyağını eritmeli. İçine kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli ve şöyle bir karıştırdıktan sonra bu yağı köftelerin üzerine dökmeli. Tabağın çevresine de yapımı aşağıda anlatılacak marmelâtı boşaltıp servis yapmalı.
Bir gece önceden erikleri bol suda ovalayıp iyice yıkamalı. Sonra ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarmalı ve toprak bir tencereye doldurmalı. Üzerlerine toz şekeri serpiştirmen. Sirkeyi de gezdirerek döküp bütün gece böylece bırakmalı Ertesi gün eriklerle şurubunnu emaye bir tencereye boşaltıp hafif bir ateşe oturtmalı. Sık sık karıştırarak erikler marmelât durumuna gelinceye kadar tenceredekiler hafif hafif kaynatmalı. Marmelât olunca tencereyi ateşten indirmeli ve soğutup irmik köftelerinin çevresine boşaltmalı.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hollandez Soslu Kuşkonmaz (Tahiti) yemek tarifi




200 gram margarin
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
1 kutu konserve kuşkonmaz
Yarım paket milföy

Milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip kızarıncaya kadar pişirin. Sos için yumurta sarıları, içme suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu iyice çırpın. Ocağın üstünde içinde kaynar içme suyu bulunan başka bir kabın içine oturtup orta ateşte çırparak yumurtaların ısınmasını sağlayın. Fındık büyüklüğündeki margarin parçalarını azar azar ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin. Mayonez kıvamına gelince ocaktan alın. İsteğe göre limon suyu ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Pişen milföy hamurlardan bir tanesini servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan bir miktar döküp konserve kuşkonmazlardan 4 tanesini yerleştirin. Üzerini ayrı bir milföyle kapak şeklinde kapatın. Diğer porsiyonlar için de kalan malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Sıcak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


TAHİTİ USULU TAVUK yemek tarifi




2 kg'lık 1 tavuk (4 parçaya ayrılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/4 içme suyu bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak (dövülmüş)
3 arpacık soğanı (iri doğranmış)
1+1/4 içme suyu bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)

Tavuk parçalarını tuz ve biberle ovup bir kenara bırakınız.
Büyükçe bir tencerede zeytinyağı orta ateşte ısıtınız. Yağ kızınca tavuk parçalarını ekleyip, sık sık çevirerek 8-10 dakika, her tarafları iyice kahverengileşene kadar pişiriniz. Maşayla tavukları bir tabağa çıkarıp, bir kenara bırakınız.
Sarımsak ve arpacık soğanları tencereye koyup, sık sık karıştırarak 3-4 dakika, soğanlar yavaşça pembeleşene kadar pişiriniz. Tavuk parçalarını ekleyip, üzerine tavuk suyunu dökerek kaynatınız. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 45 dakika - 1 saat, tavuk yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Maşayla tavukları kaptan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz.
Ateşi yükseltip tencerede kalan soiçme suyu kaynatınız. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, limon suyunu ekledikten sonra, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişiriniz. Mısır nişastası karışımını katıp, sürekli karıştırarak 3 dakika, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, soiçme suyu servis tabağındaki tavuk parçalarının üzerine dökerek, servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


KELER HAŞLAMASI (TAHİTİ) yemek tarifi




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kilo keler balığı,
3 limonun suyu,
rendelenmiş küçük bir baş soğan,
1/2 bardak zeytinyağı,
1 olgun iri domates,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 dolmalık kırmızı biber,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Balıkçılarda dilim dilim kesilmiş olarak satılmakta olan keleri iyice yıkadıktan sonra tuzlayıp bir kenara bırakın, suyu süzülsün.
Balığın suyu süzülünce bunu bir kaba koyun. Üstüne iki limonun suyuyla 1/2 bardak zeytinyağı ve bir fincan içme suyu dökün ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtun. Kabın kapağını da örttükten sonra balığı 10-15 dakika pişirin. Sonra ateşten indirin. Servis tabağına yerleştirip soğumaya bırakın.
Beri yanda domatesi sıkıp suyunu alın. Bunun içine kekiği, rendelenmiş soğanı, ince ince kıyılmış biberi, 1 limonun suyunu katın Ve iyice karıştırdıktan sonra soğumuş olan balığın üzerine döküp servis yapın, isteyenler servis tabağının çevresini ve balıkların üstünü limon dllimleriyle süsleyebilirler.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tahiti Usulü Som Balığı yemek tarifi




Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
800 gram Som balığı (Keler veya küçük kılıç balığı da olabilir),
3 limonun suyu,
1 çorba kaşığı
rendelenmiş soğan,
1/2 bardak zeytinyağı,
1 olgun iri domates,
1 tatlı kaşığı kekik,
birkaç sap maydanoz,
kırmızı bir dolmalık biber,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Balığın filetolarını iyice yıkayıp sularını süzdükten sonra gayet ince dilimlere doğrayın. Sonra bu dilimleri servis tabağına yanyana dizin. Kekiği ve tuzu üzerine serptikten sonra limonların suyunu üzerlerine gezdirerek dökün. Servis tabağını buz dolabına .kaldırın. Vakit vakit tabağı dolaptan çıkarıp balık dilimlerini alt-üst ettikten sonra tekrar dolaba koyarak balığı bir gün limon suyunda pişirin. (Bazı kimseler iki saatin yeterli olduğu kanısındadırlar). Balık dilimleri saydamlıklarını kaybedince domatesi bir - iki dakika kaynar suda tutun. Sonra kabuğunu soyun ve ince ince kıyın. Kırmızı biberi de kıyın ve domatesle kırmızı biberi küçük bir kâseye koyun Rendelenmiş soğanı, zeytinyağını, maydanozun yarısını ince ince kıyıp katın, iyice karıştırdıktan sonra bu kâseyi de buzdolabına kaldırın.
Balığı sofraya çıkaracağınız vakit servis tabağını yavaşça yan tutarak limon suyunun büyük bir kısmını dökün. Sonra kâsedeki salçayı balığın üzerine gezdirerek dökün Tabağın çevresini ve balıkların üstünü, kalan maydanozun tüm yapraklariyle süsle, dikten ve bir-iki limon dilimi de koyduktan sonra servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Lab Gai yemek tarifi (Video)




Tavuk kıyması 1/2 kg.
Tavuk ciğeri 100 gr.
Kişniş yaprağı 5 adet
Limon suyu 1 çay bardağı
Taze soğan 4 adet
Kum soğan 2 orta boy
Balık soiçme suyu I tatlı kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Pirinç 2 yemek kaşığı
Acı kırmızı biber 1 yemek kaşığı
Taze nane yaprağı 30 adet
Su 1/2 litre

Kişniş yaprakları, kuru ve taze soğanlar ince ince doğranır. Tavuk kıyması ve tavuk ciğeri yüksek ateş de pişirilir. Ateşten indirilen tavuk kıyması ve ciğerine, doğranan malzemeler, limon suyu, balık sosu, tuz, kızartılmış pirinç, acı kırmızı biber, nane ve içme suyu eklenir, malzemelerin hepsi karıştırılır ve servis yapılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Rus Pastası yemek tarifi (Video)




100 Gr Sana Hamurişi
8 Yemek Kaşığı şeker
1,5 Su Bardağı Krema İçin: şeker
1 Paket vanilya
1 Aldığı kadar un
600 gram Krema İçin:krema
4 Çorba Kaşığı bal
3 Adet yumurta

1- Kremanın içine şeker katıp mikserle sertleşene kadar çırpıyoruz. Buzdolabına atıyoruz.
2- Yumurtaları ve şekeri iyice çırpınız.
3- Balı bir tavaya alıp,ısıtın. Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişirin.
4- Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave edin.
5- Ayrı bir tavada sana yağını eritip ılınınca karışıma katınız.
6- Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip, hafif sert bir hamur elde edin.
7- Hamuru 7′e bölün. merdaneyle açın ve bir kalıp yardımıyla tencere kapağıda olabilir kesin. 7 adet aynı boyda hamurunuz olacak. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ikişer ikişer ya da tek tek pişirin. Pembeleşen bisküvileri hemen çıkarın. Çok kalmasın fırında. Açık pembe. Hamurları çatalla birkaç noktadan delmeyi unutmayın fırınlamadan önce.
8- Pişen bisküvilerden teker teker alıp,aralarına kremadan sürüp üst üste kapatın. en üstünüde kremalayın. 6 bisküviyi öyle kullanın. 7. yi rondodan geçirip süslemede kullanabilirsiniz.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 27.05.2015

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Ranch Sos yemek tarifi (Video)




100 gram margarin
5 yemek kaşığıı mayonez
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 adet soğan rendesi

Derin bir karıştırma kabı içerisinde san yağımız eritip koyalım ve diğer malzemelerimizi ekleyip karıştıralım Kabın üzerini kapatarak 10 dakika kadar buzdolabında tatlar birbirine karışıncaya kadar dinlendiriniz.
Hazırlanan soiçme suyu servis yapılacak kaba boşaltınız, taze nane yapraklarını ilave ederek sos olarak cips ve diğer yiyeceklerinizin yanında sos olarak kullanabilirsiniz.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Habenski yemek tarifi (Video)




500 gram kemikli koyun kol kürek eti
yarım içme suyu bardağı döğme buğdayı
yarım içme suyu bardağı mercimek
10 adet patlıcan
125 gram margarin
200 gram soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Parça halinde etleri yıkayıp tencereye koyun. Döğme buğdayını ve bütün mer­cimeği yıkayıp, etlerle bera­ber ateşe koyun, iki taşım kaynayınca kefini alın. Patlıcanları yıkayıp, ilave edin. Ayrı kapta margarinle ince kıyılmış soğanı ka­vurun; salça koyup, çevirin ve patlıcandan sonra ilave edin. Kişniş, domates salçası, karabiber, kırmızı pul biber , tuz ekleyip hafif ateşte özleşinceye kadar kaynatın.

Not: Patlıcanların başı bir parmak bırakılacak şekilde kesilir. Yeşil püs­külleri hafif kazınır. Bıçakla dörde bölünerek (başı ayrılmadan) kış için kurutulur. Yemeğin içinde pişen başıyla birlikte yenir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Rus Kaşası yemek tarifi (Video)




2 yemek kaşığı margarin
2 içme suyu bardağı süt
1 içme suyu bardağı su
1 içme suyu bardağı bulgur
Tuz

Bir tencereye bulguru, suyu ve tuzu koyun Orta ateşte suyu çekilene kadar kaynatın.
Soğuk sütü dökün ve bulgur iyice yumuşayıp, süt koyulaşana kadar kaynat. Margarini eritip üzerine gezdirerek servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Yeşil Domatesli Rus Çorbası yemek tarifi (Video)




6 adet yeşil domates
2 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru tarhun
1 tatlı kaşığı tuz
8 içme suyu bardağı su

Domateslerin kabukları soyulur, kabaca doğranır, bir tencereye aktarılır. Üzerine içme suyu ve tuz ilave edilir. Yumuşayana kadar haşlanır. Sonra blenderden geçirilir. Başka bir tavada çok ince kıyılmış biberler tereyağıyla kavrulur. Un ilave edilir. Çekilmiş domatese ilave edilir. Bir taşım da birlikte pişirdikten sonra tarhun katılır ve ocaktan alınır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


RUS SALATASI yemek tarifi (Video)




MALZEMELER:
2 yumurta sarısı
1,5 içme suyu bardağı zeytinyağı
1- 2 limon suyu
1 kahve kaşığı toz hardal
2- 3 patates (haşlanmış)
1- 2 havuç (haşlanmış)
Yarım bardak iç bezelye (konserve)
10- 12 küçük salatalık turşuiçme suyu (kornişon)
3- 4 dilim macar salamı, tuz

YAPILIŞI:
1- Porselen veya cam bir kaseye yumurta sarıları konur. Zeytinyağ damla damla ilave edilip karıştırılır.
2- Daha sonra zeytinyağı iplik gibi akıtılarak karıştırılmaya devam edilir. Ara sıra limon damlatılır.
3- Zeytinyağ bitince tuz, hardal, limon suyu ilave edilir.
4- Havuç, patates, turşu, salam küçük doğranır (tavla zarı büyüklüğünde).
5- Bunlara bezelye katılır. Tuz atılır.
6- Mayonezden 2- 3 kaşık ayrılır (üzerini süsleme için). Kalanına karışık sebzeler konup karıştırılır.
7- Salata tabağına alınıp, ayrılan mayonez ve sebzelerle süslenir.

Not:Mayonez bozulursa şöyle düzeltilir.
1) Ayrı bir kaseye bir yumurta sarısı konur. Damla damla zeytinyağı ile arada bozulan mayonez konarak karıştırılır.
2) 1 tatlı kaşığı nişasta, bir fincan içme suyu ile pişirilip pele yapılır. Karıştırarak soğutulur. Bozulan mayonez ve zeytinyağı azar azar konur karıştırılır.


ML® Rus Salatası için tıklayın


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Rus Usulü Yumurta yemek tarifi (Video)




4 katı haşlanmış yumurta (ince dilimlenmiş)
2 orta boy ekşi elma (çekirdekli kısımları çıkarılıp, ince dilimlenmiş)
1/2 içme suyu bardağı mayonez
125 gram (1/2 içme suyu bardağı) krema
1 çorba kaşığı siyah turp (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber

Yumurta ve elma dilimlerini büyük bir servis tabağına dizip, bir kenara bırakınız.
Küçük bir kasede mayonez, krema, turp rendesi, tuz ve pul kırmızıbiberi, çatalla çırparak karıştırınız. Sosun tadına bakıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyiniz.
Karışımı kaşıkla yumurta ve elma dilimlerinin üzerine döküp, 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra, servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Rus Çorbası yemek tarifi (Video)




400 gram lahana
2 adet domates
500 gram patates
100 gram turp
100 gram havuç
100 gram soğan
100 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
7-8 dal maydonoz
50 gram yeşillik

Kökleri küp şeklinde doğrayın, lahanayı dilimleyin, patatesi küp küp kesin, soğanı rendeleyin.
Kaynayan et suyu veya suya lahanayı ilave edin, kaynatın, üzerine kavrulmuş sebzeleri ekleyin.
Çorbayı 20-25 dakika pişirin.
Pişmesine yakın doğranmış domatesleri ilave edin.
Masaya yoğurt ve yeşilliklerle servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Pancarlı Rus Salatası yemek tarifi (Video)




2 adet pancar
3-4 adet kornişon turşu
1 adet patates
1 adet havuç
Yarım içme suyu bardağı bezelye
Yarım içme suyu bardağı mısır
3 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Pancarlar soyulur ve bütün halde yumuşayana kadar haşlanır. Havuç, patates de soyulur küp küp doğranır, bezelye, mısır ile birlikte yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanmış pancar ve salatalık da küp küp doğranır. Derin bir kaseye tüm doğranmış sebzeler eklenir. 3-4 dk da sıcak suda bekletilmiş mısır da eklenir. En son mayonez, zeytinyağı, yoğurt ve az tuz da ilave edilerek tüm malzeme dikkatlice karıştırılarak servis tabağına alınır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com