23 Ekim 2015 Cuma

Pirinç Yufkası Böreği (Tayland) yemek tarifi (Video)




Pirinç yufkasını ılıksuya batırıp yumuşatın. Yufkayı kırmadan fazla suyunu silkeleyip atın. Sonra yufkayı elinizin üstünde açın, içine etlerden ve sebzelerden az miktarda koyun. Dışta kalan bölümleri içe doğru kapatarak, paket haline getirip, sosa batırarak yiyin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tayland Börekleri yemek tarifi (Video)




350 g yağsız dana filetoiçme suyu (buzdolabında en az 7 saat dinlendirilmiş)
350 g kemiksiz tavuk göğsü (derisi alınmış)
1 çin lahanası (yıkanıp, suyu süzdürüldükten sonra ince kıyılmış)
1 büyük yeşil salata (yaprakları ayrılıp yıkanmış ve suyu süzdürülmüş)
1/2 salatalık (kabuğu kanallı bıçakla soyulup, ince halkalar halinde doğranmış)
1 demet taze kişnişin yaprakları
1 demet taze nane
1 demet taze fesleğen (tercihen iri yapraklı İtalyan fesleğeni; ya da 1 tatlı kaşığı yerli fesleğen)
48 pirinç yufkası (her biri yaklaşık 75 cm çapında)
1 çorba kaşığı yerfıstığı yağı (ya da ayçiçek yağı)
bir tutam taze çekilmiş karabiber
Baharatlı marinat:
30 g demirhindi püresi (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)
1 tatlı kaşığı sambal oelek
1 çorba kaşığı soya soiçme suyu (ya da ketjap manis)
1 tatlı kaşığı ançüez püresi (ya da 2 tatlı kaşığı nam pla)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
bir tutam zencefil
Limonlu glazür:
4 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
2 çorba kaşığı soya soiçme suyu (ya da ketjap manis)
1 tatlı kaşığı pekmez
Ezme sosu:
1/2 içme suyu bardağı taze sıkılmış limon suyu
4 çorba kaşığı soya soiçme suyu (ya da ketjap manis)
2 tatlı kaşığı sambal oelek
bir tutam zencefil

Mârinadı hazırlamak îçin demirhindi püresini tel süzgeçten geçirerek bir kaba aktarın. Sambal oelek, soya soiçme suyu (ya da ketjap manis), ançüez püresi (ya da nam pla), sarımsak ve zencefili katıp, iyice karıştırın. Mârinadı eşit olarak iki yayvan kaba boşaltın. Dana filetosunu çok ince dilimleyip, sonra her dilimi yaklaşık 1 cm eninde şeritler halinde doğrayın. Tavuk göğsünü de aynı biçimde doğrayıp, dana filetoiçme suyu ve tavuk göğsü parçalarını ayrı ayrı 2 marinat kabına katın. Kapları serin bir yerde 3 saat dinlenmeye bırakın. Servis saatinden hemen önce limonlu glazürün malzemesini, 2 çorba kaşığı içme suyu ekleyerek küçük bir tencerede 3 çorba kaşığı kalıncaya kadar (3 -4 dakika) kaynatıp, tencereyi ateşten alın.
Ezme sosunu da, bütün malzemeyi 4 çorba kaşığı içme suyu ekleyip karıştırarak hazırladıktan sonra, küçük servis kâselerine boşaltın.
Çin lahanası, yeşil salata yaprakları ve dilimlenmiş salatalıkları bir servis tabağına yerleştirip, bir başka tabağa da taze kişniş, nane ve fesleğeni koyun.
Pirinç yufkalarını ve içine batırılacakları ılık içme suyu dolu servis kâselerini bir tepsiye dizin.
Büyük bir tavada sıvıyağı iyice kızdırıp, dana filetoiçme suyu parçalarını koyun ve bir spatulayla sık sık karıştırarak harlı ateşte 20 saniye kadar pişirin.Tavayı ateşten alıp.et-leri delikli kepçeyle süzdürerek bir kaba çıkarın ve bir kenarda sıcaktutun. Aynı tavaya tavuketlerini koyup, harlı ateşte 45 saniye kadar pişirerek, tavayı ateşten alın.
Dana ve tavuk etlerini ayrı servis tabaklarına koyup, üstlerine fırçayla glazürden sürün. Taze sebzeler, otlar, pirinç yufkaları, ılık içme suyu dolu kâseler ve sos kâseleriyle birlikte servisyapın. Her konuk pirinç yufkalarını ılık suya batırıp ıslattıktan sonra, et ve sebzelerle paket haline getirecek ve isteğe göre sosa ya da bibere batırarak yiyecektir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Acılı Tayland Pilavı yemek tarifi (Video)




MALZEMELER
250 gram uzun taneli pirinç (jasmin)
200 gr.yağsız dana
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
3 adet kuru kırmızı biber
250 gram taze soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI
Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp, süzerek soğumaya bırakın. Dana etini kalem kalınlığında (yaklaşık 3-4 cm.) soğanı yemeklik doğrayıp, sarmısağı dövün. Zeyinyağını büyükçe bir tencerede veya wok da kızdırıp sarımsak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri ilave edin.Etler yumuşayana kadar kavurmaya devam ederken, daha önce 5 dakika kadar kavurun. Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın.Acı kırmızıbiberleri sıcak suya yatırıp yumuşatın ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın. Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak ısıtın. 3 yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişirip ve katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave edin. Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katın. Soğanları ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapınız.


ML® Tay Pilavı için tıklayın


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


VENEZUELA YAHNİSİ yemek tarifi




1 kg kuzu eti (kemiği çıkarılıp, kuşbaşı doğranmış)
1/2 içme suyu bardağı zeytinyağı
1 büyük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
500 gram domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 dolmalık kırmızı biber (sapı çıkarılıp, çekirdekleri temizlenerek dilimlenmiş)
1 dolmalık yeşil biber (sapı çıkarılıp, çekirdekleri temizlenerek dilimlenmiş)
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 içme suyu bardağı et suyu

Orta boy bir tencerede zeytinyağın yarısını (1/4 içme suyu bardağı) orta ateşte kızdırınız. Soğan ve sarımsağı ekleyip 6-7 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Domates, kırmızı ve yeşil dolmalık biber, pul kırmızıbiber ve tuzu katıp, karıştırınız. Ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika pişiriniz.
Büyük bir tavada, kalan 1/4 içme suyu bardağı zeytinyağı orta ateşte kızdırınız. Kuşbaşı kuzu etlerini (her seferinde birkaç tane olmak üzere) tavaya koyup 6-7 dakika, her yanları kahverengi oluncaya kadar kızartınız. Etler kızardıkça delikli kepçeyle tavadan alıp, sebzeli tencereye aktarınız. Bütün etler kızarınca et suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 45 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.

Not: Renkli ve lezzetli bir yemek cilan Venezuela yahnisi, safranlı pilav üstünde servis edilebilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Muz Soslu Çikolatalı ve Tarçınlı Kek (Venezuela) yemek tarifi



http://www.lezzetsirri.com

50 gr. bitter çikolata
1/2 içme suyu bardağı erimiş tereyağı
1 çorba kaşığı toz neskafe
5 yumurta
1 içme suyu bardağı toz şeker
1 içme suyu bardağı un
2 tatlı kaşığı tarçın
muz soiçme suyu için:
4 olgun muz
1/4 içme suyu bardağı kahverengi şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 içme suyu bardağı krem
1 çorba kaşığı rom (tercihe bağlı)

Fırını 180 derecede, ortadan fazla olarak kızdırın. 20-22 cm. çapındaki altı yapışmayan bir kek kabının dibini yağlayıp bir kenara bırakın.
Derin bir tencerede suyu kaynatın. Çikolatayı ve tereyağını bu tencerenin içine sığacak küçüklükte, saplı bir tencereye koyun. Böylece elde ettiğiniz "bain-marie"de çikolata ve tereyağını karıştırarak homojen bir hale gelinceye kadar eritin. Tencereyi sudan alın ve içine toz neskafeyi ekleyip karıştırın ve bir kenara bırakın.
Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte açık sarı ve koyu bir karışım oluncaya kadar çırpın. Daha önce hazırladığınız, biraz soğumuş olan çikolata karışımının üzerine ilave edin ve iyice karıştırın. Tarçını unla karıştırıp birlikte eleyerek, hazırladığınız yumurta ve çikolata karışımına katın.
Başka derin bir kapta yumurtaların beyazlarını, karbeyaz oluncaya kadar çırpın ve bir evvelki karışıma ekleyin. Kaşıkla çikolatalı karışımı, karbeyazın üzerine, aşağıdan yukarıya doğru çevirerek, kaşığı içinde döndürmeden karıştırın. Böylece karbeyazlarmız kırılmaz ve kabarma özelliğini kaybetmez. Karışımınız homojen bir görünüm alınca, daha önce yağlamış olduğunuz kek kabına boşaltın ve önceden kızdırdığınız fırına atın. Kekiniz pişinceye kadar hemen hemen 45 dakika pişirin. Kekin piştiğini anlamak için, ince ve sivri uçlu bir bıçağı veya bu iş için ayırdığınız temiz bir süpürge çöpünü kekinize batırın, bıçak veya süpürge çöpü yapışmadan kuru çıkarsa kekiniz pişmiştir. Kek bir parça soğuyunca, keki kabından çıkanp, fırının dışında, fırın ızgara telinin üzerinde soğumaya bırakın. Sos için; muzları soyup dilimleyin. Limon suyunu muzların üzerine gezdirin.
Yapışmaz bir tavayı kızdırın. İçine kahverengi şekeri atın. Şeker eriyip köpürmeye başlayınca içine muzları atarak karamelize edin. Daha sonra ısıya dayanıklı derin bir kaba koyun ve soğumadan bir çatalla ezerek koyu bir püre haline getirin.
Kremi bir parça çırpın ve karamelli mus sosunun içine ekleyin. Dilerseniz 1 çorba kaşığı rom da ekleyerek sıcak olarak soğumuş Çikolatalı ve Tarçınlı Kek'in yanında servis yapın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Arepa (Venezuela) yemek tarifi (Video)




http://www.lezzetsirri.com

2 içme suyu bardağı mısır unu
1/2 içme suyu bardağı lor peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 içme suyu bardağı soğuk süt
1 içme suyu bardağı soğuk su

Derin bir kaba mısır ununu koyun.Ortasını açarak içine tuzu, elinizle biraz daha ufalayarak lor peynirini, 1 bardak sütü ve bir bardak suyu koyup parmak uçlarınız ile yoğurun. Eğer hamurunuz katı olursa biraz daha süt veya içme suyu ekleyebilirsiniz. Yoğurduktan sonra hamurun üstünü örterek 5 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra 10 eşit parçaya ayırın. Her birinden, avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük toplar yapın. Mısır toplarını, üzerlerine yavaşça bastırarak yassıtın. Daha sonra varsa bir sacı yoksa altı kalın bir tavayı kızdırın. Hafifçe yağlayarak, Arepa'ların her iki tarafını, altın gibi kızarıncaya kadar, 5 dakika pişirin. Daha sonra fırın tepsisine koyarak 180 derecede kızdırdığınız fırında 20 dakika pişirin. Fırında pişirme sırasında Arepa'lan birkaç kere çevirin piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.
Arepa bir çeşit mısır ekmeğidir ve yemeklerin yanında olduğu gibi yenmesinin yanı sıra çeşitli içlerle doldurularak da servis yapılabilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Arepas rellenas con guiso de carne (Venezuela) yemek tarifi




http://www.lezzetsirri.com

Domates Soslu Et ile Doldurulmuş Arepas

10 adet arepa
250 gr. dana kıyma
250 gr. koyun kıyma
1 baş soğan
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/4 tatlı kaşığı kekik
1 diş sarımsak
8 adet biber doldurulmuş yeşil zeytin
1 küçük acı yeşil biber
1 çorba kaşığı kapari
2 büyük domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Soğanı soyup ince ince kıyın. Sarımsağın kabuklarını soyup dövün. Yeşil biberi kıyın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın, küçük küçük doğrayın. Yeşil zeytinleri ince halkalar halinde kesin.
Sıvıyağı tavaya koyun ve orta ateşte kızdırın. Kıymalan, soğanı, sarımsağı, yeşil biberi, domatesi, kimyonu, kekiği, karabiberi ve tuzu ekleyin, arada sırada karıştırarak 20 dakika pişirin. Yemek piştiğinde domateslerin çok iyi pişip, koyu bir sos haline gelmiş olması gerekir. Daha sonra ateşten alarak, içine zeytinleri ve kaparileri ilave edip karıştırın. Hazırladığınız sıcak Arepa'lan sandviç ekmeği gibi ikiye bölün, içlerini hazırladığınız soslu kıyma ile doldurun ve sıcak sıcak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Mısır Ekmeği (Venezuela) yemek tarifi (Video)




http://www.lezzetsirri.com

300 gr. mısır unu
1 içme suyu bardağı süt
tuz

Mısır ununu tuz ile karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekir. Daha sonra elinizle yuvarlayarak yassı 6-7 cm. çapında daire şeklinde küçük mısır ekmekleri yapın. Mısır Ekmeklerinin önce, altı yapışmayan bir tavada iki taraflarını bir parça kızartın, daha sonra orta derecede ısıtılmış fırında biraz kurumaları için 20 dakika kadar pişirin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Etli Siyah Fasulye (Venezuela) yemek tarifi




http://www.lezzetsirri.com

1/2 kg. siyah kuru fasulye veya börülce
1/2 kg. kuzu eti
3 baş soğan
4 iri domates
300 gr. yeşil biber
1 içme suyu bardağı pirinç
3 adet muz
250 gr. tereyağı
4 acı yeşil biber
1/2 içme suyu bardağı sıvıyağ
karabiber
tuz

Bir tencerede kuzu etini biraz tuz, karabiber ve bir baş soğan ile etler iyice pişinceye kadar haşlayın. Bir kenara soğumaya bırakın.
Siyah fasulyeleri veya börülceleri yıkayıp bol içme suyu ve biraz tuz ile haşlayın. Suyunu süzmeden bir tarafa bırakın. 3 bardak suyu kaynatın. Pirinci yıkayın ve kaynamış suya atın. Tuz ekleyerek pirinçler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini temiz bir mutfak bezi ile kapatıp dinlenmeye bırakın. (Pirincin suyunu kullandığınız pirince göre ayarlayın.) Bir baş soğanı soyup, ince ince kıyın. 2 domatesi ve yeşil taze biberlerin yarısını küçük küçük doğrayın. Tavada kızdırdığınız 3 çorba kaşığı sıvıyağda soğanları bir parça çevirin. Sararmca biberleri ilave edip birlikte 2 dakika kadar kavurun ve domatesleri ekleyin.
Haşlanmış etleri suyundan çıkarıp ince ince didin. Tavadaki soğan, biber ve domateslerin üzerine katın ve birlikte kavurun. Diğer soğanı soyup ince ince kıyın. 2 domatesi ve kalan biberleri de ince ince doğrayın. Yani biraz evvelki malzemenin aynısını hazırlayın. Sırayla sıvıyağda kavurup üzerine tuz ve bol karabiber serpin. Haşlanmış siyah fasulyelerin üzerine ilave edin ve birlikte pişmeye bırakın. Muzları soyun ve biraz verev olarak hemen hemen bir parmak kalınlığında kesin. Daha sonra tereyağını tavada eritin. Muzları çevirerek bu yağda kızartın. Bir tabağa alın. Siyah fasulyeler pişince, geniş bir tabağa önce fasulyeleri, daha sonra hazırlayıp sıcak tuttuğunuz etleri alın. Pilavı yanma koyup çevresini kızarmış muzlarla süsleyin. Sıcak mısır ekmeği ile servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


VENEZUELA USULÜ SALATA yemek tarifi




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kök marul,
500 gram taze bezelye,
100 gran yeşil zeytin,
4 patates,
1 pancar,
4 havuç.
1 demet maydanoz,
2 baş soğan,
sertlerinden 4 tane domates,
2 rezene,
2 hıyar
2 yumurta,
1/2 bardak sirke,
1 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı : Yumurtaları haşlayıp kabuklarım soyduktan sonra yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Bezelyeleri ayıkladıktan sonra kabukları soyulmuş patates ve pancarla. üzeri kazınmış havuçlarla birlikte tuzlu suda haşlayın. Bir süre soğumalarını bekledikten sonra pancarı, havuçları ve patatesleri ince dilimler halinde doğrayarak bir kenara koyun.
Marulu yaprak yaprak ayırdıktan sonra bol akar suda iyice yıkayıp kurulayın. Kuruladıktan sonra geniş porselen bir kâsenin içine doğrayın. Hıyarların, soğanların, domateslerin de kabuklarını soyduktan sonra yuvarlak dilimler halinde marulun içine doğrayın ve karıştırın. Haşlanmış ve doğranmış olan sebzeleri de salatanın üzerine dizin.
Beri yanda küçük bir kâsenin içinde zeytinyağını, sirkeyi, ayıklanmış yıkanmış. incecik kıyılmış maydanozu, yeteri kadar tuz ve karabiberi koyup hepsini salça kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Sonra hazırlanmış olan salatanın üzerine gezdire gezdire dökün. Üzerini haşlanmış yumurta dilimleri ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerle süsleyerek servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Sülün Etli Lumpia (Vietnam) yemek tarifi




2 Paket lumpia hamuru
Yarım paket ozel ince cin makarnası (kadayıf gibi ince)
1 yuvarlak kucuk lahana
4 adet pırasa
5 adet havuç
2 adet tüm sülün eti
250 gram soya fasulyesi filizi
1 paket Mamasita (lumpia baharatı)
1 paket nasi kruiden (baharat)
1 yemek kasığı (acı biber sosu)
Kızartmak için 1 içme suyu bardağı svı yağ

Sülün eti haşlanır guzelce kemiklerinden ayrılır ve küçük küçük doğranır. Makarna kaynamış suya batırılıp çıkarılır ve oda biraz parçalanır. Lahana ince ince doğranır, yağda hafif kavrulur, pırasa da ince doğranıp ilave edilir o da kavrulur, havuçlarda rendelenip onlarda ilave edilir az yumuşayınca soya fasulyesi filizi ilave edilir oda yumusayınca ocak kapatılır. Genişce bir kapta butun malzemeler birleştirilir ve iyice karıştırılır, baharatlar, tuz acı biber sos ilave edilir. Hamurlar tek tek açılarak dolma sarar gibi sarılır. Kızgın yağda kızartlılır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Vietnam Usulü Börek yemek tarifi (Video)




Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet soğan
1 adet havuç
200 gram kıyma
1 paket soya filizi
3 çorba kaşığı soya sosu
Yarım demet taze nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kıvırcık
Sıvı yağ
Tuz karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları ince ince kıyın. Yayvan bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları ilave edin ve soteleyin. Sonra kıymayı ekleyip kavurun. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin. Havuç ve soya filizini ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberini katın. Tavayı ateşten alıp, soğumaya bırakın. Diğer tarafta yufkaları üçgen şeklinde kesin. Hazırladığınız karışımdan içine koyun. Bir parmak büyüklüğünde olacak şekilde ve fazla sıkmadan, sigara böreği gibi sarın. Derin bir tavaya sıvı yağı koyun ve kızgın yağda böreği kızartın. Havlu kağıt üzerine aldığınız böreği kıvırcık ve nane yaprakları ile sarın. Soya sosuna batırarak servis sunun.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Vietnam Usulü Dürüm yemek tarifi (Video)




Malzeme:
2 adet yufka
1 adet havuç
1 adet salatalık
125 gram mantar
2 adet taze soğan
15 gram Taze nane
15 gram kişniş yaprağı
Soiçme suyu İçin :
2 çorba kaşığı balık sosu
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pudra Şekeri
1 adet kırmızı biber

Havucu kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp ince uzun dilimleyin. Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Mantarları, nane ve kişnişleri doğrayın. Derin bir kasede tüm sebzeleri karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Yufkaları tavada çevirin. İç malzemeyi yufkalara eşit olarak bölüştürün ve yufkaları sarın. Sos için kırmızı malzemelerin hepsini karıştırın. Dürümleri sosla servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Yeşil Tavuk Körisi (Tayland) yemek tarifi




http://www.lezzetsirri.com

1/2 kg. kemiksiz parça tavuk eti
1 baş soğan
1-2 çorba kaşığı yeşil köri ezmesi
1/3 litre hindistancevizi sütü
1/4 litre su
15 adet yeşil fasulye
6 adet limon yaprağı
1 çorba kaşığı balık sosu
1 çorba kaşığı yeşil limon suyu
1 çorba kaşığı yeşil limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı kahverengi şeker
7 taze kişniş yaprağı veya maydanoz yaprağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Soğanı ince ince kıyın. Wok'un veya altı kalın derin bir tavanın içine sıvıyağı koyup kızdırın. Soğanları ve köri ezmesini içine atın. 1 dakika karıştırarak pişirin. hindistancevizi sütünü ve suyu ekleyin, süt kaynamaya başlayınca içine etleri, limon yapraklarını ve yeşil fasulyeleri atın, ateşi kısarak 15-20 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Yemeğiniz pişince içine balık sosunu, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve şekeri atın. İyice karıştırıp 1-2 dakika kadar daha kaynatıp ateşten alın. Servis yaparken üzerine taze kişniş yapraklarım serpin.
Yeşil limon yerine normal limon kullanabilirsiniz, yalnız miktarı bir parça artırın. Balık soiçme suyu ve yeşil köri ezmesini bazı marketlerde bulabilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Kızarmış Gevrek Tavuk (Tayland) yemek tarifi




http://www.lezzetsirri.com

4 tavuk budu
4 diş sarımsak
3-4 dal taze kişniş
2 tatlı kaşığı hint safranı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı acı biber sosu
1 tatlı kaşığı tuz kızartmak için sıvıyağ

Tavuk butlarını tencereye koyun, üzerine içme suyu ilave edip 15 dakika haşlayın. Etler pişince ateşten alıp tencereden çıkarın ve soğumaya bırakın.
Taze kişnişi kıyın. Sarımsakları dövün. Kıyılmış kişnişin üzerine hint safranını, şekeri, sarımsakları, karabiberi, tuzu ve acı biber sosunu ekleyin. Hepsini birlikte havanda döverek koyu bir sos elde edin. Dilerseniz karışımı mikserden de geçirebilirsiniz.
Soğumuş tavuk butlarını bu sosa bulayın ve üstü kapalı bir kaba koyarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Tavada bol yağı kızdırın, tavuk butlarını kızgın yağda, nar gibi kızarıncaya kadar çevirerek kızartın. Etlerin içinde dinlendiği sos kızartma sırasında hafif yanıp koyu kahverengi bir renk alacaktır. Kızarmış tavuk parçalarını emici bir kağıdın üzerine çıkarın, sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


BALLI SOYA SOSLU BUHARDA LEVREK FİLETO (Tayland) yemek tarifi




4 kişilik
4 adet levrek fileto
50 gram somon balığı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı krema
4 adet haşlanmış pazı yaprağı
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 tatlı kaşığı susam yağı
4 adet Tayland mantısı
1 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı kavrulmuş susam

Somon balığını blendırdan geçirin. Tuz, krema ve karabiberi ekleyerek, iyice karıştırın. Fileto levreklerin üzerine bu karışımı sürün. Her bir pazı yaprağının üzerine birer fileto koyarak rulo şeklinde sarın. Buharda 10 dakika pişirin. Soya sosunu, susam yağını ve balı bir kapta karıştırıp sos haline getirin. Tayland mantılarını haşlayarak, ketçapla karıştırın. Üzerlerine kavrulmuş susam serpin. Servis tabağına pazı yapraklarına sarılı levrek filetoları, mantıları ve soiçme suyu alarak, servis yapın.

Not: Tayland mantısını şarküterilerde bulamazsanız büyük boyda hazırlanmış Kayseri mantısı da kullanabilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Stek Tart (Tayland) yemek tarifi




1 adet ördek göğsü
5 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı dövülmüş pirinç
1 adet acı biber
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam kişniş
1 adet sarımsak
Yarım limon
1 kahve fincanı sıvıyağ
Marul yaprakları

Vog tavaya yağ konur. Önce ince kıyılmış arpacık soğan ve sarımsak birkaç tur kavrulur. Sonra şeker, kişniş, dövülmüş pirinç, ince kıyılmış acı biber katılır. Kısa bir kavurma işleminden sonra haşlanmış, didiklenmiş ördek eklenir. En son limon suyu gezdirlir. Marul yaprakları eşliğinde servis yapılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Yeşil Papaya Salatası (Tayland) yemek tarifi (Video)




10-15 adet arpacık soğan
1 adet papaya
2 adet domates
1 tatlı kaşığı şeker
3 çorba kaşığı iri çekilmiş yer fıstığı
1 diş sarımsak
1 adet acı biber
1 limon
1 çorba kaşığı balık sosu

Malzemelerin tümü doğranır ve karıştırılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Pad Thai (Tayland) yemek tarifi (Video)




1 kase pirinç makarnası
1 tutam soya filizi
1 yaprak beyaz lahana
1 tutam şeker
3 tatlı kaşığı dövülmüş yer fıstığı
2 adet taze soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam pul biber
1 çorba kaşığı pirinç sirkesi

Pirinç makarnası az suda yarım haşlanır. Vog tavaya yağ konur, kızınca haşlanmış makarna ve şeker konur, birkaç kez çevrilir. Sonra soya filizi, kıyılmış lahana eklenir. Diri kalacak kıvamda kavrulur. Üzerine yer fıstığı, pirinç sirkesi, pul biber katılır. En son iri kıyılmış soğan katılır ve yumurta kırılır, karıştırılır. Sıcak servise sunulur.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tayland Usulü Şiş yemek tarifi (Video)




250 g dana bifteğinden çekilmiş kıyma
3 diş sarımsak (dövülmüş)
bir tutam zencefil
1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı kıyılmış taze kişniş
1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı ararot
1 yumurtanın akı
1 papaya (soyulup 1 cm boyutunda küpler halinde kesilmiş)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Aromatik sos:
2 çorba kaşığı soya soiçme suyu (ya da soyu)
1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çorba kaşığı şeker (tercihen rafine edilmemiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
bir tutam zencefil
1 arnavut biberi ya da acı sivribiber (ince kıyılmış)

Kıymayı büyükçe bir kâseye koyun. Kıymaya sarımsak, zencefil, limon suyu, limon kabuğu rendesi, taze kişniş, fesleğen, tuz ve biberi ekleyip, birkaç dakika yoğurun.
Bir kâseye yumurta akını koyup, ararotu içine eleyin. Ararot yumurta akına iyice karışıncaya kadar çatalla çırpıp, ararotlu yumurta akını kıymalı karışıma ekleyerek, kıymayı yeniden birkaç dakika yoğurun ve 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Aromatik soiçme suyu yapmak için, soya sosunu bir kâsede 2 çorba kaşığı ılık içme suyu katılmış limon suyuyla karıştırın. Şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Dövülmüş sarımsak, zencefil ve ince kıyılmış biberi katıp, yeniden iyice karıştırın.
Fırınınızın ızgarasını yakın. 18 küçük tahta şişi pişirme sırasında yanmamaları için 10 dakika kadar soğuk suda bekletin. Kıymadan 50 küçük yuvarlak köfte hazırlayın. Bir köfte, bir papaya sırasıyla bütün malzemeyi şişlere geçirin.
Şişleri ızgaraya yerleştirip, bir fırçayla ara sıra üstlerine ayçiçek yağı sürerek ve 1 kez altüst ederek, papayalar kahverengileşmeye başlayıncaya (köfteler hafif sulu kalmalıdır) kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Şişleri ızgaradan alıp, yanında aromatik sosuyla sıcak sıcak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Pırasalı ve Ispanaklı Sığır (Tayland) yemek tarifi (Video)




http://www.lezzetsirri.com

400 gr. bonfile
1/2 kg. ıspanak
2 pırasa
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı balık sosu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
5-6 dal taze kişniş
2 tatlı kaşığı tane karabiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kahverengi şeker
1 içme suyu bardağı su
1/2 içme suyu bardağı yeşil limon suyu veya limon suyu

Bonfileyi 2,5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin. Karabiberleri dövün. Mikserinize, soya sosunu, balık sosunu, 1 çorba kaşığı sıvıyağı, kişnişi, dövülmüş karabiberi, soyulmuş sarımsakları ve şekeri koyup mikserden geçirin. Elde ettiğiniz karışımı etlerin üzerine dökerek, üstünü kapatın, minimum 2 saat veya tercihen 1 gece buzdolabında bekletin. Etleri marinad karışımından çıkarın ve kalan karışımı saklayın. Tavada veya bir Wok'ta 1 çorba kaşığı yağı kızdırın. İçine etleri atıp, kahverengi oluncaya kadar çevirerek kızartın. Üzerine marinad karışımını ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 8 dakika kadar pişmeye bırakın. Daha sonra etleri sostan çıkartın ve sıcak tutun. Etin sosunu 10 dakika kadar daha kaynatın. Ispanakları parçalar halinde kesin. Pırasaları ince halkalar halinde kıyın. Başka bir tavada yağın kalanını kızdırın. Pırasaları içine atın 2 dakika kadar orta ateşte kavurun. Ispanakları pırasaların üzerine ilave edin ve 30 saniye kadar birlikte pişirin.
Pırasa ve ıspanakları bir servis tabağına alın. Üzerine etleri sıralayın, etin sosunu yemeğin üzerine dökün. Hepsinin üzerine limon suyunu gezdirip, kırmızı acı biberlerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Yeşil Köri Ezmesi (Tayland) yemek tarifi (Video)




http://www.lezzetsirri.com

1 çorba kaşığı kişniş tohumu
2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
8 büyük acı yeşil biber
20 kırmızı tayland eşalotu veya 20 arpacık soğanı
5 cm. taze galanga
12 diş sarımsak
100 gr. taze kişniş
2 tatlı kaşığı yeşil limon kabuğu rendesi
3 yaprak lemon-grass veya 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Eşalotları ve sarımsakları soyun, iri iri doğrayın. Taze kişnişi, yeşil biberleri, lemon-grassı ve galangayı ince ince kıyın. Yağsız tavada kişniş tohumlarını kimyon tohumları ile birlikte 2-3 dakika tavayı sallayarak kavurun.
Kavurduğunuz tohumları tane karabiberler ile birlikte havanda iyice dövün. Miksere limon kabuğu rendelerini baharatlarla birlikte koyun. 5 saniye birlikte çekin.
Kalan malzemeyi ekleyin ve 20-25 saniye tekrar hep birlikte çekin. Mikserde malzemeleri çekerken zaman zaman mikserin kıyılarına bulaşan malzemeyi bir ıspatula ile sıyırarak tekrar çekin. Bu işlemi yaparken mikseri durdurmayı veya fişini çekmeyi unutmayın. Ezmeniz yoğun bir karışım haline gelmelidir. Daha sonra küçük bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tayland Usulü Makarna yemek tarifi (Video)




1 paket boru makarna
4 adet biftek
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı mısır nişastası
6 adet pırasa
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince su

Makarnayı kaynayan suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Biftekleri parmak şeklinde kesin.
Pırasaları uzunlamasına 10 santim uzunluğunda kesip ince ince doğrayın.
Kızgın yağda biftekleri ve pırasaları kavurun.
Üstüne 1 kaşık mısır nişastası, soya sosu, ince ince doğranmış kırmızı biber, domates salçası ve tuz ilave edin.
Hazırladığınız karışımı makarnaya karıştırıp servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tayland Usulü Şiş Köfte yemek tarifi (Video)




750 gram kıyma (sığır ya da koyun)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
2 yeşil acı sivri biber (ince doğranmış)
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı (istenirse)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
15 gram (1/4 içme suyu bardağı) taze ekmek içi
30 gram (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
2 limon (her biri dörde bölünmüş)

Büyük bir kasede tereyağı ve limon parçaları dışında bütün malzemeyi karıştırınız. Ellerinizle malzeme iyice karışıncaya kadar yoğurduktan sonra, kasenin üstünü örtüp, harcı oda sıcaklığında 30 dakika bekletiniz.
Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız.
Erimiş yağla şişleri yavaşça yağlayınız. Ellerinizi yavaşça ıslatınız. Kıymalı harçtan küçük parçalar alıp, parmak biçiminde kalınca yuvarlayarak, şişlerin üzerine ikişer ikişer geçiriniz. Izgaranızı alüminyum kağıtla döşeyip, şişleri üzerine diziniz. Üstlerine erimiş yağın yarısını fırça ile sürünüz. Şişleri ızgarada 5 dakika pişirip, öteki yanlarını çeviriniz. Kalan yağla yağlayıp, 4 dakika daha pişiriniz. Şiş köfteleri ısıtılmış bir servis tabağına dizip, limon parçaları ile süsleyerek servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Mısırlı Mücver (Tayland) yemek tarifi (Video)




6 kişilik
2 diş sarımsak
1 adet küçük kırmızı acı biber
2 cm'lik bir parça taze zencefil
400 gram kadar konserve mısır
2 adet yumurta
1/4 içme suyu bardağı mısır unu
2 çorba kasığı taze kişniş yaprağı (bulamazsanız maydanoz da kullanabilirsiniz)
Taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı tatlı chilli sos
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Kişnişli mayonez için:
2/3 içme suyu bardağı mayonez
1/4 içme suyu bardağı limon suyu
1/3 içme suyu bardağı ince kıyılmış kişniş yaprağı (veya maydanoz)
8 adet taze soğan
Taze kıyılmış karabiber

Sarmısağı dövün. Acı biber ve zencefili de incecik kıyın.
Mısırın yarısı, yumurtalar, mısır unu, kişniş, sarımsak, acı biber, zencefil, karabiber ve chilli soiçme suyu robota koyarak 30 saniye kadar karıştırın. Bittiğinde orta boy bir kaba alın ve geri kalan mısırı da ekleyin.
Yağı kızdırın. Karışımdan iki çorba kaşığı kadar alıp, kızgın yağa dökün. Her iki tarafını ikişer dakika ya da altın sarısı renk alana dek kızartın. Bütün karışım bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Çıkardığınız mücverleri bir mutfak havluiçme suyu üzerinde kurulayın.
Kişnişli mayonez için: Mayonez, limon suyu, kişniş yaprakları ve taze soğanı küçük bir kaba alın. İyice karıştırın. Karabiber ekleyin. Mücverleri kişnişli mayonezle birlikte sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Aşçının önerisi: Kişnişli mayonezi bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Buzdolabında üzeri kapalı olarak bekleyebilir.

Not: Dilerseniz konserve mısır yerine dondurulmuş mısır taneleri de kullanabilirsiniz. Chilli soiçme suyu büyük market ve şarküterilerde bulabilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Chiang Mai Köri ile Yeşil Köri (Tayland) yemek tarifi




http://www.kotanyi.com

200 g tavuk
200 g soya eti veya 200 g balık
2 havuç
2 dolmalık kabak
300 g brokoli
150 g ıspanak
1 tin hindistancevizi sütü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket Kotányi Chiang Mai köri harcı
Lezzetlendirmek için tuz

Et, soya eti veya balık etini doğrayın ve pembeleşene kadar yağda kızartın.
Ince ince havuçları, kabakları ve brokolileri doğrayın ve kızartın.
1 paket Kotányi Chiang Mai köri harcı, hindistancevizi sütünü ekleyin. Ispanak ile çırparak 10 dakike kısık ateşte üstünü kapatmadan pişirin.

Not: Yumurta şehriyesi ile servis etmenizi tavsiye ederiz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tayland Usulü Sebzeli ve Tavuklu Börek yemek tarifi (Video)



Malzemeler:
20 gram beyaz lahana
20 gram dolmalık biber (sarı kırmızı yeşil)
20 gram kuru soğan
20 gram havuç
3 diş sarımsak
100 gram tavuk göğsü
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet arpacık soğan
1 adet yufka
Yeterli miktarda kırmızı toz biber karabiber sarımsak tozu ve pul biber

Arpacık soğan, kuru soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile soteleyin, daha sonra diğer sebzeleri ilave edip biraz daha soteleyin. Tavuğa, soya sos, beyaz lahana ilave edin. Kırmızı toz biber, karabiber, sarımsak tozu ve pul biber ile tatlandırın. Hazırladığınız bu içi böreklik kestiğiniz yufkaya döküp yuvarlak şekilde sarın ve fırına verin.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Ananas ve Taze Kişnişli Tavuk (Tayland) yemek tarifi




http://www.lezzetsirri.com

1/2 kg. tavuk göğüs eti
1/4 taze ananas veya 2 dilim konserve ananas
1 çorba kaşığı sıvıyağ
4 diş sarımsak
4 taze soğan
1 çorba kaşığı balık sosu
1 çorba kaşığı yeşil limon suyu veya limon suyu
8-9 dal taze kişniş
3-4 dal taze nane

Tavuk etini derin dondurucuya koyarak dondurun. Donunca buzluktan çıkarıp ince ince kıyın. Donmuş eti daha rahat kıyarsınız.
Ananasın kabuğunu soyup etli kısmını küçük parçalara bölün. Naneyi ve kişnişi kıyın. Soğan ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın.
Bir Wok'ta veya altı kalın bir tavada yağı kızdırın, içine sarımsakları ve taze soğanları atın, 1 dakika kadar kızartarak tavadan alın.
Wok'u harlı ateşte iyice kızdırın içine etleri iki seferde atarak 3'er dakika kızartın. Daha sonra tüm etleri Wok'a koyun.
Kızarmış soğan ve sarımsakları ilave edin. Üzerine ananasları, balık sosunu ve limon suyunu ekleyin, iyice karıştırarak 2-3 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce üzerine taze kişniş ve naneleri atın. Yavaşça karıştırıp servis tabağına alın. Üzerini nane ve kişniş yaprakları ile süsleyerek yanında buharda pişmiş pirinçle servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Yam Nuea yemek tarifi (Video)




Antrikot 400 gr
Kuru soğan 2 orta boy
Limon suyu 1/2 çay bardağı
Kişniş yaprağı 5 adet
Arnavut biberi 10 adet
Balık soiçme suyu 1 tatlı kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Kırmızı biber 1 adet
Domates 3 orta boy
Salatalık 2 orta boy
Kıvırcık maral Yeteri kadar

Antrikot ızgarada çok az pişirilir.
Kırmızı biber, soğanlar ve arnavut biberleri, domatesler ve salatalıklar ince dilimler halinde kesilir.
Kıvırcık marul iri iri doğranır. Kişniş yaprakları yarım cm. kalınlığında kesilir.
Pişirilen etler, hazırlanan tüm malzemeler, baharatlar, balık soiçme suyu ve limon suyu geniş bir kabın içinde karıştırılır.
Servis tabakları ile servis yapılır.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Tab Tim Groob yemek tarifi




Su kestanesi 200 gr
Mısır nişastası 400 gr
Su 1 lt
Şurubu için:
Toz şeker 600 gr
Tuz 2 çay kaşığı
Hindistancevizi şekeri 600 gr
Hindistancevizi sütü 4 tatlı kaşığı
Su 1 lt

Su kestaneleri küp şeklinde kesilir, mısır nişastasına batırılır ve kurutulur.
Şurubu hazırlamak için, geniş bir tencerenin içine 1 lt içme suyu konur ve kaynatılır.
Kaynayan suya hindistancevizi şekeri ve toz şeker ilave edilir. İyice kaynadıktan sonra hindistan cevizi sütü ve bir çay kaşığı tuz ilave edilir.
Başka bir tencereye 1 lt içme suyu konur içine hazırlanan içme suyu kestaneleri alınır ve kaynatılır. Kestaneler içme suyu üzerine çıkınca süzgeçle alıp servis tabağına konur.
Servis tabağına alman kestanelerin üzerine hazırlanan şuruptan dökülür ve servis yapılır.

Not: Su kestanesi ülkemizde de büyük marketlerde bulunabilmektedir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com