26 Eylül 2015 Cumartesi

Çilekli Zürih Pastası yemek tarifi





120 gram (1 içme suyu bardağı) un
360 gram (1+1/2 içme suyu bardağı) şeker
12 yumurtanın akı
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
5-6 çilek (yıkanmış)

Önce fırınınızı yavaşça (170° C) ısıtınız.
Unu üç kez, şekerin 1/3'üyle eleyiniz. Yumurta aklarını büyük bir cam kasede yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla iyice kabarıp köpük köpük olana kadar çırpınız. Kabartma tozu ve tuzu ekleyip yumuşak kuleler oluşana kadar çırpmaya devam ediniz. Kalan şekeri kattıktan sonra yavaşça çırpıp vanilya esansını ekleyiniz.
Madeni bir kaşıkla un-şeker karışımını kasedeki çırpılmış yumurta aklarına katıp iyice harmanlanana kadar karıştırınız.
Karışımı 25 cm'lik ortası boş bir kek kalıbına aktarınız. Kalıbı fırına sürüp pastayı 45 dakika,üstü sertleşip kahverengileşene kadar pişiriniz. Kalıbı fırından alıp pastayı bir tel ızgaraya çıkartınız. Pastayı soğuduktan sonra bir servis tabağına aktarıp, üzerine pudra şekeri serpip çileklerle süsleyerek servis ediniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder