30 Kasım 2017 Perşembe

Alman Kurabiyesi yemek tarifi




5 Bardak Un
375 gr. Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
1 Tatlı Kaşığı Maya
100 gr. İri Taneli Toz Şeker
2 Yumurtanın Sarısı

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk. bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder