30 Kasım 2017 Perşembe

Soslu Bavyera Keki yemek tarifi



20 gram toz jelatin
5 içme suyu bardağı süt
6 yumurta sarısı
1.5 içme suyu bardağı toz şeker
200 ml krema
2.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1150 gr. bitter çikolata
Yarım portakalın suyu

Jelatini soğuk içme suyu bulunan bir kaba ekleyip erimesini sağlayın. Süt, un, margarin, yumurta sarıları ve toz şekeri tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Yumuşamış jelatini de ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Kremayı azar azar ekleyip hızlı hareketlerle karıştırın. Malzemeyi iki ayrı kaseye paylaştırın. Birine rendelediğiniz bitter çikolatayı diğerine de portakal suyunu ekleyip karıştırın. İçi buz dolu iki kase hazırlayın. Kapları içi buz dolu kapların üzerine yerleştirin. Karışımlar koyulaştıktan sonra tabanını streç film ile kapladığınız kelepçeli yuvarlak kek kalıbına portakal suyu ile hazırladığınız malzemeyi dökün. Çikolatalı malzemenin yarısını üzerine döküp şiş yardımıyla üzerinde daireler çizin. Kalan çikolatalı karışımı da üzerine döküp derin dondurucuda katılaşana kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder