30 Kasım 2017 Perşembe
Spaetzle yemek tarifi
300 g un
¼ yemek kaşığı tuz
¼ yemek kaşığı muskat rendesi
3 adet yumurta
1 içme suyu bardağı içme suyu veya süt
Un bir kaba konur, ortası açılır, yumurta, un, tuz, muskat rendesi konur.
Çok yumuşak bir hamur yapılır (gerekirse biraz daha içme suyu eklenir).
Hamur hava kabarcıkları oluşuncaya kadar çırpılır, özleştirilir.
Ucuna ince duy takılmış krema torbasına konulur ve kaynayan suya küçük parçalar sıkılır.
Suyun üzerine çıkan parçalar toplanır soğuk tuzlu suya çıkarılır, işleme hamur bitinceye kadar devam edilir, hepsi tamamlanınca süzülür ve kullanılır.
Not: Spaetzle genellikle çorbaya eklenerek servis yapılır. Ayrıca spaetzle makarna gibi ve tereyağı ile sote edilip garnitür olarak da kullanılabilir.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder