12 Kasım 2017 Pazar

Kırmızı Biberli Domatesli Ladenia yemek tarifi



50 gram margarin
200 ml ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 içme suyu bardağı un
3 adet dilimlenmiş domates
2 adet dilimlenmiş kırmızı biber
1 adet kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 miktar Taze çekilmiş karabiber
isteğe göre Kuru kekik

Ilık içme suyu ve mayayı bir kabın içinde karıştırın. Eritilmiş margarin, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın.5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Doğranmış biber domates, soğan, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın.Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder