12 Kasım 2017 Pazar

Portorip Aşı (Selanik) yemek tarifi




4 adet patates
2 içme suyu bardağı kaşar
4 çorba kaşığı margarin
1 içme suyu bardağı bezelye
1 içme suyu bardağı mısır
4 adet sosis
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
isteğ göre ketçap
isteğe göre hardal
isteğe göre mayonez

Patatesleri alüminyum kâğıda saralım ve fırında içleri tamamen yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sosisleri halka halka doğrayalım ve kızartalım. Aynı tavanın içinde bezelyeleri ve mısırı ısıtalım. Patateslerin üzerlerini bıçakla açalım ve içlerine kaşar peyniri, baharat ve sana margarini yedirelim. Malzemelerimizi de ekleyelim. Dilersek mayonez, ketçap ve hardal ile lezzetlendirelim.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder