12 Kasım 2017 Pazar

Yunan Usulü Patates yemek tarifi



15 adet küçük taze patates
2 adet defne yaprağı
1 adet çubuk tarçın
1 adet doğranmış kuru soğan
1 adet yıldız anason
1 tatlı kaşığı rende zencefil
3 adet rende sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı toz kişniş
¼ tatlı kaşığı zerdeçal
¼ tatlı kaşığı garam masala
½ tatlı kaşığı acı pul biber
¼ içme suyu bardağı krema
1 içme suyu bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı tereyağı
10 adet badem
1 tutam tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber

Öncelikle bademleri suyun içerisinde 2 saat kadar bekletin.
Mutfak robotunda çok az içme suyu ile bademleri macun kıvamına gelene kadar çekin.
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını ısıtın.
Önceden haşlamış olduğunuz taze patatesleri her tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Patatesleri çıkartıp bir kenara alın.
Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya ilave edin.
Defne yaprağını, çubuk tarçını ve yıldız anasonu ilave edip biraz çevirdikten sonra doğranmış soğanı, sarımsağı, tuzu ve zencefili ekleyip 5 dakika kadar soteleyin.
Yoğurdun içine zerdeçalı, kimyonu, kişniş tozunu ve acı pul biberi karıştırın.
Bu karışımı tavaya alın ve 2 dakika kadar pişirin.
Macun kıvamına getirdiğiniz bademleri ilave edip yağından ayrılana kadar yaklaşık 7-10 dakika pişirin.
Gerekirse içme suyu ilave edin.
Kaynamaya başladığında patatesleri ekleyin.
Kremayı ekledikten sonra 1-2 dakika patatesleri çevirin ve doğranmış taze kişniş ile birlikte servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder