29 Eylül 2015 Salı

Teriyaki Soslu Sacda Pilav (Japonya) yemek tarifi




3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı soya sosu
1 çay kaşığı zencefil
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2 içme suyu bardağı pirinç
1 adet yumurta
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ

İlk önce teriyaki soiçme suyu hazırlayın. Bunun için 1 yemek kaşığı margarinde 2 diş sarımsağı kavurun. Soya sosunu, zencefili, kırmızı pul biberi, mısır nişastasını ve elma sirkesini ilave ederek bir süre kaynatın.
2 içme suyu bardağı pirinci haşlayın 15 dakika demlendirin.
Sacda 2 yemek kaşığı margarinde 1 adet yumurtayı pişirin. Ardından doğranmış taze soğanları kavurun. İçine haşlanan 2 içme suyu bardağı pirinci ilave edin. Biraz kavurun. 1 içme suyu bardağı suyuda ekleyip pişmesini bekleyin. Tam inmeye yakın teriyaki sosunu ilave edin karıştırın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder