29 Eylül 2015 Salı

Wasabi Soslu Sebzeler (Japonya) yemek tarifi



Sos için:
3 yemek kaşığı wasabi tozu
2 yemek kaşığı su
300 gr. yoğurt
300 gr. krem peynir
Tuz
Karabiber
Sebzeler için:
3 adet pancar
3 adet havuç
3 adet patates

Sos için önce wasabi tozunu suyla karıştırın. Daha sonra yoğurt ve krem peyniri ilave edip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. İyice yıkanmış sebzeleri 2 mm. inceliğinde dilimleyin. Üzerlerine tuz serpip sularının çıkmasını bekleyin. Kuruladıktan sonra yağlı kağıt konmuş fırın tepsilerine dizin. Fırın ısısını 120 dereceye düşürüp yaklaşık 1.5 saat kadar (sebzeler kuruyana dek) arada çevirerek pişirin. Fırından çıkartınca sebzeleri tel üzerine soğumaya bırakın. Bir gün önceden hazırlayıp hava almayan kutuda saklayabilirsiniz.

Not: Wasabi, Japonya'da yetişen bir tür turptur.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder