8 Ekim 2015 Perşembe

Buhara Pilavi (Özbekistan) nasıl yapilir ? (Video)




3 bardak pirinç
2 orta boy soğan
3 orta boy havuç
1 bardak iç badem
500 gram kusbasi dogranmis koyun eti
3 orta boy havuç
5 yemek kasigi tereyağı veya sade yag
100 gram tel sehriye
100 gram kuru kayisi
Tuz-biber-yenibahar
1 adet yufka

Pirinci yikadiktan sonra sicak suda 30 dk bekletin. Bademi sicak suya koyun ve kabuklarini çikartin.
Ince dogranmis soğani ve bademleri, 3 kasik yagla birlikte açik pembe kavurun. Rendelenmis havuç, kusbasi dogranmis etleri de katin. Tuz, karabiber, yenibahar ve 3 bardak içme suyu ekleyin. Kisik ateste 45 dk pisirin.
alan yagin içinde sehriyeyi pembe renkte kavurun. Suyu süzülmüs pirinci, küçük parçalar halinde dogranmis kayisilari ve sehriyeyi etli karisima katin. 3 bardak sicak içme suyu ekleyin. Kisik ateste suyunu çektirin.
Uygun bir tencereyi önce yaglayin, sonra yufkayi yerlestirin. Pisen pilavi içine bosaltin. Kenardaki yufkalari üzerine kapatin. Yufka kizarincaya dek firinda pisirin. Bir tabaga ters çevirip servis yapin.


ML® Buhara Pilavı için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder