8 Ekim 2015 Perşembe

ÖZBEK PİLAVI (Gaziantep) nasıl yapilir ? (Video)




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

150 gr. iri kıyma
400 gr. pirinç
100 gr. haşlanmış nohut
100 gr. salça (50 gr. domates, 50 gr. biber karışık)
Tuz, karabiber
2 adet havuç
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet çarliston biber
250 gr. margarin yağı
Yeteri kadar su

Ayıklanmış pirinç ılık suya konur, bir yemek kaşığı tuz atılarak (5-10 dk.) ıslanmaya bırakılır. Bir tencereye et ve yağ koyarak kavrulur. Hafif kavrulduktan sonra havuç, soğan ve biber ince bir şekilde doğranıp ete ilave edilir. 5 dk. kavrulduktan sonra ıslanmış pirinç, yıkanıp süzgece boşaltılır. Kavrulmakta olan ete ve havuca pirinç ve haşlanmış nohut ilave edilir,
5 dk. kavrulduktan sonra salça ve kaynamış et suyu ilave edilir. Kapağın altına yağlı kağıt koyarak kapatılır. 10 dk. sonra servise sunulur. (Fikret MAVİYILDIRIM - Mazıcıoğlu Et Lokantası)


ML® Molhatalı Aş için tıklayın



Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder