8 Ekim 2015 Perşembe

Taşkent Böreği (Özbekistan) nas��l yapilir ?




2 içme suyu bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım içme suyu bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
250 gram bitkisel margarin (Tereyağı da kullanabilirsiniz.)
İçi için:
1 demet maydanoz
1 içme suyu beyaz peynir

Süt, yoğurt, sirke ve sıvıyağı derin bir karıştırma kabına koyun. Tuzu katıp unu da azar azar ilave ederken yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha yumuşak ve etmelisiniz.
Hamuru eşit dört parçaya ayırın. Parçaları yuvarlayarak oda sıcaklığında 20-30 dakika Kadar dinlendirin.
Mutfak tezgahını yavaşça unlayın ve bezelerin her birini 20 santim çapında (düz yemek tabağı boyutlarında) açın. Paketinden çıkardığınız yağı alıp açtığınız yufkaların üzerine bolca sürün.
İki yufkayı üst üste koyun. Yufkaların uçlarını üzerine kaldırarak bohça şekli verin. Elinize yumuşak yağ alıp kat yerlerine sürün. Yağı bu şekilde bitirin. Sonuçta bohça şeklinde iki adet hamur elde etmiş olacaksınız.
Bohçaları buzdolabına koyup en az 6 saat ya da bir gece bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız bohçaları yarım santim kalınlığında açın.
Büyük bir bardak kullanarak hamurlardan yuvarlak parçalar çıkarın. Ortalarına incecik doğranmış maydanoz ve peynir karışımdan koyup poğaça gibi, D şeklinde kapatın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında nar gibi oluncaya kadar kızartın. Çıkarıp ılık olarak servise sunun.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder