8 Ekim 2015 Perşembe

Oslo Usulü Yumurta (Norveç) nasıl yapilir ?




7 yumurta
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
7 ançüez filetosu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Orta boy bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, ateşi biraz kısıp yumurtaları teker teker tavaya kırarak 2-3 dakika, akları katılaşana kadar, üstlerine erimiş tereyağdan gezdirerek pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, bir spatulayla yumurtaları biçimlerini bozmadan, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Her yumurtanın akına 1 ançüez filetoiçme suyu yerleştiriniz. Üstlerine kırmızıbiber ve maydanozu serpip, servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder