19 Ekim 2015 Pazartesi

ROMEN USULÜ BİBER DOLMASI yemek tarifi (Video)




4 büyük dolmalık biber
1/2 içme suyu bardağı yoğurt
1 çay kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Harcı:
2 çorba kaşığı rafine yağ
2 soğan (çok ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı kereviz (rendelenmiş)
3 içme suyu bardağı dolmalık pirinç
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 kahve kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 yumurta
Sosu:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı un
1 içme suyu bardağı tavuk suyu
250 gram domates (kabukları soyulup doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı domates salçası

Dolmalık biberlerin üstünü keserek çekirdekli bölümlerini çıkarınız. Harcı için kulplu bir tencerede yağı, orta ateşte ısıtınız. Soğanı ve kerevizi koyup ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika kızartınız. Pirinci, maydanozu, yenibaharı, tuzu ve karabiberi ekleyiniz. Tencereyi ateşten alınız. Biraz ılınınca, içine yumurtayı da koyarak harci iyice karıştırınız.
Biberlerin içini harçla iyice doldurunuz. Fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız. Soiçme suyu için, bir başka tencerede orta sıcaklıkta yağı eritiniz. Soğanı ekleyip 2-3 dakika kızartınız. Unu da koyup 1 dakika kadar kavurunuz. Tavuk suyunu ağır ağır tencereye döküp, tahta bir kaşıkla karışımı iyice karıştırınız. Son olarak domatesi, domates salçasını, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp, içine biberleri yerleştiriniz. Tencereyi, ağzı kapalı olarak fırına sürüp 35-40 dakika kadar pişiriniz. Fırından çıkarıp, biberleri sosuyla birlikte bir servis tabağına aktarınız. Dolmaların üzerine eşit olarak yoğurt koyup, maydanozu serperek servis ediniz.

Not: Uzun yıllar Türk etkisinde kalmış olan Romen mutfağının hu yemeği, ayrı olarak servis edilebileceği gibi, herhangi bir et yemeğinin garnitürü de olabilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder