19 Ekim 2015 Pazartesi

Romen Usulü Güveç yemek tarifi



1 büyük patlıcan (dilimlenip tuzlu suda bekletilmiş)
3 havuç (kazınıp dilimlenmiş)
4 patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
4 soğan (dilim dilim doğranmış)
3 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
6 domates (kabukları soyulmuş)
1 yeşil dolmalık biber (tohumları alınıp dilimlenmiş)
1 küçük karnıbahar (yıkanıp çiçeklere ayrılmış)
200 gram taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp 2,5 cm boyunda doğranmış)
250 gram taze bakla
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
125 gram domates salçası
400 gram (2 içme suyu bardağı) et suyu

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
Sebzeleri kat kat bir güvece döşeyiniz. Her kata tuz, karabiber, kekik, sarımsak ve maydanoz serpiniz.
Küçük bir tencerede domates salçası ve et suyunu orta ateşte ısıtıp sebzelerin üzerine dökünüz. Güvecin üstünü kapatıp fırına sürerek 1,5-2 saat, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz. Fırından alıp güveçte servis ediniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder