29 Ekim 2015 Perşembe

Avronyez (Girit) yemek tarifi




50 gram tereyağı
2 demet sarmaşık
5 diş sarmısak
1 adet Limon suyu
1 çay kasığı tuz

Sarmaşıkları hiç bıçak kullanmadan en üstünden başlayarak yaklaşık 4 cm (3'er parmak) uzunluğunda kırın. Sarmaşığın tazeliğine göre bu şekilde 1 daldan 2 veya 3 parça kırılır. İyice yıkayıp buharda 15 dakika pişirin. Sarmısakları dövüp limon suyu ve ertilmis tereyağı ile iyice aklaşıncaya kadar çırpın. Sarmaşıkların üzerine dökerek servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder