29 Ekim 2015 Perşembe

Kurdak Çorbası yemek tarifi




6 kaşık un
2 içme suyu bardağı kaynatılmış süt
1 içme suyu bardağı su
Tuz
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı nane
Pulbiber

Un iki bardak içme suyu ile iyice ovulur. Tel tel dökülmesi sağlanır. Bir bardak su, bir miktar tuz atılarak kaynatılır. Kaynamakta olan suya un karıştırılarak atılır, pişinceye kadar kaynatılır. İçine süt ilave edilir, tuzu kontrol edilir. Servis sıcak yapılır. İstenirse, üzerine margarinde eritilmiş pulbiber ve nane serilebilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder