29 Ekim 2015 Perşembe

Hörelce Otlu Krep yemek tarifi




1,5 Su Bardağı Süt
3 adet Yumurta
50 gram margarin
2 içme suyu bardağı Un
Tuz
İç Harcı İçin:
1 Demet horelce otu yaprakları
Yarım Kalıp Beyaz Peynir
1 Kase Domates Sos
1 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kaşar Peynir

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Süt, yağ, tuz ve 5 çorba kaşığı unu koyup çırpma teli ile çırpıyoruz. Kalp şeklindeki tavaya 1-2 kepçe döküp krepleri önlü arkalı pişiriyoruz. Horelce yapraklarını doğrayıp yağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Tuz ve karabiber katıyoruz. Kreplerin aralarına kavrulmuş horelce, domates sos, rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir koyuyoruz.En üste rendelenmiş peynirleri koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip servis ediyoruz.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder