29 Ekim 2015 Perşembe

Krepli Mora Tatlısı yemek tarifi




2 yemek kaşığı margarin
Krep için;
4 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1 içme suyu bardağı süt
1 çay bardağı un
1 içme suyu bardağı su
Kreması için;2 içme suyu bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için:
1 paket hazır çikolata sosu
1 çay bardağı nar tanesi

Krebi hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Tuzu ekleyip tel çırpıcı ya da mikserin yüksek devriyle 1-2 dakika çırpın. Oda sıcaklığındaki süt, içme suyu ve unu ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın. Pürüzsüz ve ayran kıvamındaki krep hamurunu oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletin.
Diğer taraftan, en az 20 santim çapındaki teflon tavayı orta ısılı ateşin üzerine koyun. 2 yemek kaşığı margarini hazırlanmış krepi dökdükçe tavayı yağlayın
Krep hamurundan Türk kahvesi fıncanıyla bir fincan alıp yakın mesafeden kızgın tavaya dökün. Tavayı sallayarak krebin iki yüzünü de pişirin. Pişen krepleri üst üste koyun.
Kremayı hazırlamak için; süt, şeker, vanilya, yumurta sarısı, un ve nişastayı küçük bir tencereye koyun. Tel çırpıcı yardımıyla, pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak, iyice katılaşıp krema kıvamına gelinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken ceviz içini katıp tekrar karıştırın.
Hazırladığınız kreplerin ortasına kremadan ikişer yemek kaşığı doluiçme suyu koyun. Sararak rulo yapın ve ruloları servis tabağına dizin. Üzerine hazır çikolatalı sos gezdirin ve nar tanesini serpiştirip Ilık olarak servise sunun.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder