11 Ekim 2015 Pazar

Deniz Ürünleri Pilavı (Peru) yemek tarifi



400 gram Deniz ürünleri (Balık eti, kalamar)
300 gram pişmiş pirinç
4 adet Yumurta
Taze soğan
4 diş Rendelenmiş sarımsak
50 gram tozşeker
Soya Sosu
Yağ
Tuz
Karabiber
Patates nişastası

Öncelikle bu yemeğin çok hasas olarak yapıldığını tuz ve tat ayarlamasını çok iyi yapmanızı bildirmek isterim.
Bir büyük çukur tavada yağ ve sarımsak ile deniz ürünlerini kavuruyoruz. Etleri tavaya attıktan 6-7 saniye sonra tavaya bir çorba kaşığı şeker atıyoruz ve kavurmaya devam etiyoruz normal ateşte. Daha sonra içine patates nişastası ilave ediyoruz. Deniz ürünleri iyi piştikten sonra içine daha önceden pişirdiğimiz pirinçleri ilave ediyoruz. Üzerine soya soiçme suyu gezdirip ufakca kesilmiş taze soğanları ilave edip kısık ateşte 3 dk. kavuruyoruz. Daha sonra bu tavayı bir kenara alıp diğer tavada yağ ile yumurtaları pişiriyoruz (omlet gibi). Bu omletleri bıçakla kare şeklinde kesiyoruz ve başka bir tabağa koyuyoruz.

Servis Edilişi: Tabağın ortasına önce göbek salata koyulur ve üzerine yemeğimiz koyulur ve tepesine yumurtalar serpilir. Yemeğimiz servise hazırdır.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder