11 Ekim 2015 Pazar

Polonya Usulü Kuşkonmaz yemek tarifi




1 kg kuşkonmaz (haşlanıp süzülmüş)
90 gram (6 çorba kaşığı) tereyağı
30 gram (1/3 içme suyu bardağı) ince ufalanmış bayat ekmek içi
1 katı yumurta (süzgeçten geçirilmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Yağı küçük bir tencerede eritip, ekmek içini katarak hafif kahverengi olana kadar kızartınız.
Sıcak ve yeni haşlanmış kuşkonmazların üstüne, önce yağlı kızarmış ekmek içini, sonra ezilmiş yumurtaları, en sonra da maydanozları serpip, servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder