11 Ekim 2015 Pazar

KAPAK BÖREĞİ (Polonya) yemek tarifi




125 gram (1 içme suyu bardağı) un
kahve kaşığının ucuyla tuz
1 yumurta (yavaşça çırpılmış)
1-2 çorba kaşığı su
Harcı:
60 gram (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
500 gram yağsız koyun kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı su
1 litre (5 içme suyu bardağı) sıcak et suyu

Un ve tuzu orta boy bir kâseye eleyip, parmaklarınızla yumurta ve suyu karıştırarak, pürtüksüz ve sıkı bir hamur yapınız.
Unlanmış hamur tahtasında hamuru 2-3 mm kalınlığında, daire biçiminde açınız. 7,5 cm'lik yuvarlak hamur kesiciyle hamurdan yuvarlaklar kesip, harcını hazırlayana kadar bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 8-10 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz.
Kıymayı katıp, arasıra karıştırarak 8-10 dakika kavurunuz. 1 çay kaşığı tuz, biber ve suyu ekleyip, 15 dakika daha sık sık karıştırarak pişiriniz.
Tavayı âteşten alıp harçtan her yuvarlak hamurun ortasına eşit miktarda koyarak, hamurları yarım daire biçiminde katlayınız. Kenarlarını bastırarak yapıştırınız.
Büyük bir tencereye yarısına kadar içme suyu doldurup, kalan tuzu katınız. Harlı ateşte suyu kaynatıp, börekleri birer ikişer içine atarak, 5-6 dakika, börekler suyun üzerine çıkana kadar pişiriniz. Delikli kepçeyle börekleri çıkarıp ısıtılmış bir kaba koyarak, kalan börekleri aynı biçimde pişirene kadar sıcak tutunuz.
Bütün börekler pişince sıcak et suyunu ısıtılmış çorba kasesine döküp, börekleri içine koyarak servis ediniz.

Not: Polonya usulü kapak börekleri geleneksel olarak bir kase çorba içinde servis edilir. İstenirse üzerine erimiş yağ serpilerek tek başına servis edilebilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder