11 Ekim 2015 Pazar

Naleşnik (Polonya) yemek tarifi




1 çay bardağı süt
Kibrit kutuiçme suyu kadar yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ılık su
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
Aldığı kadar un
3 çorba kaşığı elma marmeladı

Maya ılık içme suyu ile yumuşatılır süt, şeker ilave edilir, 10 dakika bekletilir, yumurta sıvı yağ konur azar azar un ilave edilir hamur yapılır. İki saat dinlendirilir, 1,5 ceviz büyülüğünde parçalara ayrılır, merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır arasına marmelat konur rulo sarılır, tepsiye dizilir. (Sararken iki kenarını içe koyun dolma yapar gibi marmelat akmasın) 180 derece fırında pişirilir, üzerine pudra şekeri serpilir.


ML® Tepsi Ponçik için tıklayın



Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder