23 Ekim 2015 Cuma

Tab Tim Groob yemek tarifi




Su kestanesi 200 gr
Mısır nişastası 400 gr
Su 1 lt
Şurubu için:
Toz şeker 600 gr
Tuz 2 çay kaşığı
Hindistancevizi şekeri 600 gr
Hindistancevizi sütü 4 tatlı kaşığı
Su 1 lt

Su kestaneleri küp şeklinde kesilir, mısır nişastasına batırılır ve kurutulur.
Şurubu hazırlamak için, geniş bir tencerenin içine 1 lt içme suyu konur ve kaynatılır.
Kaynayan suya hindistancevizi şekeri ve toz şeker ilave edilir. İyice kaynadıktan sonra hindistan cevizi sütü ve bir çay kaşığı tuz ilave edilir.
Başka bir tencereye 1 lt içme suyu konur içine hazırlanan içme suyu kestaneleri alınır ve kaynatılır. Kestaneler içme suyu üzerine çıkınca süzgeçle alıp servis tabağına konur.
Servis tabağına alman kestanelerin üzerine hazırlanan şuruptan dökülür ve servis yapılır.

Not: Su kestanesi ülkemizde de büyük marketlerde bulunabilmektedir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder