23 Ekim 2015 Cuma

VENEZUELA YAHNİSİ yemek tarifi




1 kg kuzu eti (kemiği çıkarılıp, kuşbaşı doğranmış)
1/2 içme suyu bardağı zeytinyağı
1 büyük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
500 gram domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 dolmalık kırmızı biber (sapı çıkarılıp, çekirdekleri temizlenerek dilimlenmiş)
1 dolmalık yeşil biber (sapı çıkarılıp, çekirdekleri temizlenerek dilimlenmiş)
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 içme suyu bardağı et suyu

Orta boy bir tencerede zeytinyağın yarısını (1/4 içme suyu bardağı) orta ateşte kızdırınız. Soğan ve sarımsağı ekleyip 6-7 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Domates, kırmızı ve yeşil dolmalık biber, pul kırmızıbiber ve tuzu katıp, karıştırınız. Ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika pişiriniz.
Büyük bir tavada, kalan 1/4 içme suyu bardağı zeytinyağı orta ateşte kızdırınız. Kuşbaşı kuzu etlerini (her seferinde birkaç tane olmak üzere) tavaya koyup 6-7 dakika, her yanları kahverengi oluncaya kadar kızartınız. Etler kızardıkça delikli kepçeyle tavadan alıp, sebzeli tencereye aktarınız. Bütün etler kızarınca et suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 45 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.

Not: Renkli ve lezzetli bir yemek cilan Venezuela yahnisi, safranlı pilav üstünde servis edilebilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder