23 Ekim 2015 Cuma

VENEZUELA USULÜ SALATA yemek tarifi




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kök marul,
500 gram taze bezelye,
100 gran yeşil zeytin,
4 patates,
1 pancar,
4 havuç.
1 demet maydanoz,
2 baş soğan,
sertlerinden 4 tane domates,
2 rezene,
2 hıyar
2 yumurta,
1/2 bardak sirke,
1 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı : Yumurtaları haşlayıp kabuklarım soyduktan sonra yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Bezelyeleri ayıkladıktan sonra kabukları soyulmuş patates ve pancarla. üzeri kazınmış havuçlarla birlikte tuzlu suda haşlayın. Bir süre soğumalarını bekledikten sonra pancarı, havuçları ve patatesleri ince dilimler halinde doğrayarak bir kenara koyun.
Marulu yaprak yaprak ayırdıktan sonra bol akar suda iyice yıkayıp kurulayın. Kuruladıktan sonra geniş porselen bir kâsenin içine doğrayın. Hıyarların, soğanların, domateslerin de kabuklarını soyduktan sonra yuvarlak dilimler halinde marulun içine doğrayın ve karıştırın. Haşlanmış ve doğranmış olan sebzeleri de salatanın üzerine dizin.
Beri yanda küçük bir kâsenin içinde zeytinyağını, sirkeyi, ayıklanmış yıkanmış. incecik kıyılmış maydanozu, yeteri kadar tuz ve karabiberi koyup hepsini salça kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Sonra hazırlanmış olan salatanın üzerine gezdire gezdire dökün. Üzerini haşlanmış yumurta dilimleri ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerle süsleyerek servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder