23 Ekim 2015 Cuma

Yeşil Köri Ezmesi (Tayland) yemek tarifi (Video)




http://www.lezzetsirri.com

1 çorba kaşığı kişniş tohumu
2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
8 büyük acı yeşil biber
20 kırmızı tayland eşalotu veya 20 arpacık soğanı
5 cm. taze galanga
12 diş sarımsak
100 gr. taze kişniş
2 tatlı kaşığı yeşil limon kabuğu rendesi
3 yaprak lemon-grass veya 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Eşalotları ve sarımsakları soyun, iri iri doğrayın. Taze kişnişi, yeşil biberleri, lemon-grassı ve galangayı ince ince kıyın. Yağsız tavada kişniş tohumlarını kimyon tohumları ile birlikte 2-3 dakika tavayı sallayarak kavurun.
Kavurduğunuz tohumları tane karabiberler ile birlikte havanda iyice dövün. Miksere limon kabuğu rendelerini baharatlarla birlikte koyun. 5 saniye birlikte çekin.
Kalan malzemeyi ekleyin ve 20-25 saniye tekrar hep birlikte çekin. Mikserde malzemeleri çekerken zaman zaman mikserin kıyılarına bulaşan malzemeyi bir ıspatula ile sıyırarak tekrar çekin. Bu işlemi yaparken mikseri durdurmayı veya fişini çekmeyi unutmayın. Ezmeniz yoğun bir karışım haline gelmelidir. Daha sonra küçük bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder