23 Ekim 2015 Cuma

Tayland Usulü Şiş Köfte yemek tarifi (Video)




750 gram kıyma (sığır ya da koyun)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
2 yeşil acı sivri biber (ince doğranmış)
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı (istenirse)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
15 gram (1/4 içme suyu bardağı) taze ekmek içi
30 gram (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
2 limon (her biri dörde bölünmüş)

Büyük bir kasede tereyağı ve limon parçaları dışında bütün malzemeyi karıştırınız. Ellerinizle malzeme iyice karışıncaya kadar yoğurduktan sonra, kasenin üstünü örtüp, harcı oda sıcaklığında 30 dakika bekletiniz.
Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız.
Erimiş yağla şişleri yavaşça yağlayınız. Ellerinizi yavaşça ıslatınız. Kıymalı harçtan küçük parçalar alıp, parmak biçiminde kalınca yuvarlayarak, şişlerin üzerine ikişer ikişer geçiriniz. Izgaranızı alüminyum kağıtla döşeyip, şişleri üzerine diziniz. Üstlerine erimiş yağın yarısını fırça ile sürünüz. Şişleri ızgarada 5 dakika pişirip, öteki yanlarını çeviriniz. Kalan yağla yağlayıp, 4 dakika daha pişiriniz. Şiş köfteleri ısıtılmış bir servis tabağına dizip, limon parçaları ile süsleyerek servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder