10 Ekim 2015 Cumartesi

Bademli Tavuk (Pakistan) nasıl yapilir ?




http://www.lezzetsirri.com

1 adet tavuk
2 baş soğan
1.5 içme suyu bardağı süt
3 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
15 adet badem
1 demet maydanoz
1 parça maydanoz
bir tutam toz acı kırmızı biber
8 adet tane kakule
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hint safranı
karabiber
tuz

Tavuğu iri parçalara bölün. Maydanozları yıkayıp ayıklayın ve demet halinde bir tarafa bırakın. Soğanları temizleyip salata soğanı gibi iri iri doğrayın.
Tencerede bol sıvıyağı kızdırın. İçine doğranmış soğanları atın ve kahverengi bir renk alıncaya kadar kavurup bir tabağa çıkarın.
Miksere, kavurduğunuz soğanları koyun, üzerine 1,5 içme suyu bardağı sütü ilave edin ve mikserden geçirin.
Tencerede sıvıyağı kızdırın. Parça tavuk etlerini kızgın yağa atın ve çevirin. Kırmızı biberi, hini safranını, tarçını, karabiberi, tuzu, maydanoz tohumunu, kakuleleri ve en son hindistancevizi rendesini ilave edin. Çevirerek hep birlikte kavurun.
Tavuk etleri biraz kavrulup sararınca içine önceden mikserde çektiğiniz soğan ve süt karışımını ekleyin ve yine birlikte çevirin. Kalan sütü ilave edin, bir parça daha karıştırın ve kapağını kapatarak tavuk eti iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Küçük bir tencerede içme suyu kaynatın, içine bademleri atıp 1-2 dakika bekletip, süzün. Soğuk sudan geçirin ve bademleri baş ve işaret parmaklarınız arasında tek tek ufalayarak kabuklarını çıkartın. İnce ince kıyarak bir kenara bırakın. Yemek pişince, tavuk parçalarını bir kepçe ile servis kabına alın. Üzerine bademleri serpin. Bir parça sos ekleyin ve maydanozla süsleyerek servis yapın.


ML® Bademli Tavuk için tıklayın

ML® Urdu Tavuğu için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder