10 Ekim 2015 Cumartesi

Pakistan Usulü Şiş Köfte nasıl yapilir ?




750 gram kıyma (iki kez çekilmiş)
1 çay kaşığı terevağı
60 gram (1 içme suyu bardağı) taze ekmek içi
1 acı yeşil sivri biber (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığıı limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı limon suyu

8 kalın şişi 1 çay kaşığı tereyağla yavaşça yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kasede kalan malzemeyi karıştırıp, ellerinizle iyice yoğurunuz. Kıymayı 16 eşit parçaya bölüp, ellerinizi ıslatarak şişlere 10'ar cm'lik köfteler halinde geçiriniz.
Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız.
Şişleri ızgaraya yerleştirip köftelerin her iki yanlarını 6'şar dakika, köfteler iyice pişip kızarıncaya kadar pişiriniz. Köfteleri şişten çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.

Not: Pakistan usulü şiş köfte aslında koyun kıyması ile hazırlanır, ama koyun kıyması bulunmadığında sığır kıyması da kullanılabilir. Kullanılan şişler kalem kalınlığında olmalıdır; böylece kıyma ince bir tabaka olarak konur ve harlı ateşte çabucak pişirilir. Yanında pide ve çoban salatasıyla servis edilebilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder