10 Ekim 2015 Cumartesi

Çakçak Tatlısı (Özbekistan) nasıl yapilir ? (Video)




2 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı siyah kuru üzüm
1 içme suyu bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı bal

Su ve yumurta karıştrırılır. Üzerine tuz ve sert kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda, oklavayla yarım santim kalınlığında açılır. Önce 2 parmak eninde şeritler kesilir, sonra şeritler üst üste konur ve erişte keser gibi kesilir. Hamur parçaları kızgın yağda pembe renkte kızartılır. Bir tababağa konur, üzümle karıştırılır. Üzerine bal gezdirilir. 1 saat sonra servise sunulur.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder