10 Ekim 2015 Cumartesi

Şiri Hurma (Pakistan) nasıl yapilir ?




http://www.lezzetsirri.com

Şehriyeli Sütlaç

1 litre süt
1/2 içme suyu bardağı tel şehriye
1 içme suyu bardağı toz şeker
7-8 adet tane kakule
50 gr. badem
50 gr. şam fıstığı
5-6 adet hurma
1/2 içme suyu bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
4 çorba kaşığı sıvıyağ

Sütü tencereye koyun, içine birkaç adet kakule atarak kaynamaya bırakır. Böylece kakulenin tüm kokuiçme suyu süte geçer. Bademleri kaynayan sıcak suya atın, hemen süzüp, baş parmağınız ve işaret parmağınız arasında ovarak kabuklarını çıkarın. İnce ince kıyın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük küçük doğrayın. Şam fıstıklarının ince kabuklarını soyun, ince ince kıyın. Kalan kakulelerin kabuklarını çıkarıp tohumlarını dövün. Sıvıyağı tavaya koyun, kızınca içine dövmüş olduğunuz kakule tohumlarını, üzümleri, kıyılmış bademleri, şam fıstığını, hindistancevizini ve hurmaları atın. Şöyle bir çevirip üzerine şehriyeleri ilave edin ve şehriyeler altın rengi alıncaya kadar kavurun. Daha sonra tavada birlikte kavrulmuş tüm malzemeyi kaynayan sütün içine boşaltın ve karıştırarak, şehriyeler yumuşayıp tatlı biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen tatlınızı ateşten alıp bir servis kabına boşaltın ve soğuk olarak servis yapın. Dilerseniz içine bir parça portakal veya yasemin çiçeği esansı ekleyebilirsiniz.
Pakistanlılar hazırladıkları bu tatlının üzerine dostluk simgesi olarak gümüş veya altın yapraklar sererler.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder