10 Ekim 2015 Cumartesi

Tarçınlı Tavuk (Keşmir Pakistan) nasıl yapilir ?



MALZEMELER
1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım kahve fincanı zeytinyağı

YAPILIŞI
Bir tencereye, yarısına kadar içme suyu koyup içine tavuğu yerleştirin, 1 ad soğanı bütün olarak içine koyun. Üzerine tuzu ve karabiberi serpin 10-15 dakika haşlayın. Tavuğu haşladıktan sonra tencerenin içinde alıp suyunu süzdürün.
Küçük bir kapta zeytinyağı, tarçın ve toz karabiberi karıştırın. Bu karışımı haşlanmış tavuğun her tarafına sürün Tavuğu yağlanmış tepsiye koyun pembeleşinceye kadar fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız tavuğu üzerine parça parça tereyağını koyup servis tabağına alın. İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın.


ML® Urdu Tavuğu için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder