10 Ekim 2015 Cumartesi

Biryani Pilavı (Pakistan) nasıl yapilir ? (Video)




300 gram margarin
500 gram basmati pirinci
500 gram kemiksiz tavuk eti
5 adet sivribiber
1 adet iri soğan
1 litre su
1 çorba kaşığı karışık baharat
4 diş karanfil
4 adet yeşil kakule
5 adet karabiber
1 adet siyah kakule
1 adet çubuk tarçın
1 tutam kuru safran
1 tatlı kaşığı tuz

Soğan ve sivribiberleri temizleyip kıyın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
Sana yağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun. Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırın. Suyunu çekince ateşten alın.
Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık içme suyu ilave ederek ezin. Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın. Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder