20 Ekim 2015 Salı

BUBLANINA (Slovakya) yemek tarifi




1 tatlı kaşığı tereyağı
4 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
150 gram (3/4 içme suyu bardağı) şeker
1 küçük limonun rendelenmiş kabuğu
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya tozu
120 gram (1 içme suyu bardağı) kabaran cinsten böreklik un (elenmiş)
180 gram vişne taneleri (konserve vişne kompostosunun içinden aimmış ve çekirdekleri ayıklanmış)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız. 25 cm'lik bir kek kalıbını yavaşça yağlayınız.
Büyük bir kasede yumurta sarılarını telle veya elektrikli çırpıcı ile soluk bir renk alana kadar çırpıp, şeker, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve vanilyayı karıştırarak, tahta bir kaşıkla unu ekleyiniz.
Ayrı bir kâsede yumurta aklarını katılaşana kadar telle çırpınız. Madenî bir kaşıkla çırpılmış yumurta aklarmı yumurta sarılı karışımın içine döküp vişneleri ekleyiniz.
Hamuru yağlanmış tepsiye döküp, fırının orta bölmesine sürerek 45-50 dakika pişiriniz. Bir şiş batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol ediniz (şişiniz temiz çıkarsa ve kekinizin üstü kızarmışsa, kek hazır demektir).
Keki fırından alıp, soğuyana kadar tel bir ızgara üstünde kalıbıyla beraber bekletiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder