20 Ekim 2015 Salı

Sırnike yemek tarifi




140 gr. lor peyniri
60 gr. Un
60 gr. pudra şekeri
2 gr. kabartma tozu
1 yumurta
Süslemek için elma reçeli, vanilya sos (portakal reçeli ve çikolata sos da olabilir.)

Tezgaha un dökülüp ortası çukur yapılır. Açılan çukura lor peyniri, kabartma tozu, pudra şekeri ve yumurta sarısı dökülür. Malzeme yoğurulup, hamur elde edilir. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar merdaneyle açılır. Bir içme suyu bardağı yardımıyla hamur kesilir. Hamurlar kızartılır. Vanilya soiçme suyu ile süslenmiş tabaklara sırnike hamurları yerleştirilip üstlerine elma reçeli dilimleri konur.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder