6 adet yeşil domates
2 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru tarhun
1 tatlı kaşığı tuz
8 içme suyu bardağı su
Domateslerin kabukları soyulur, kabaca doğranır, bir tencereye aktarılır. Üzerine içme suyu ve tuz ilave edilir. Yumuşayana kadar haşlanır. Sonra blenderden geçirilir. Başka bir tavada çok ince kıyılmış biberler tereyağıyla kavrulur. Un ilave edilir. Çekilmiş domatese ilave edilir. Bir taşım da birlikte pişirdikten sonra tarhun katılır ve ocaktan alınır.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder