20 Ekim 2015 Salı

YENİSEY BALIK TEPSİSİ yemek tarifi



500 gram haşlanmış balık filetosu
120 gram (8 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
500 gram domates (kabukları soyulup, ince dilimlenmiş)
1 kg ıspanak (yavaşça haşlanıp, fazla suyu süzülmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3/4 tatlı kaşığı kekik
1 içme suyu bardağı balık suyu
90 gram (1+1/2 içme suyu bardağı) taze ekmek içi (ufalanmış)
60 gram (1/2 içme suyu bardağı) kaşar peyniri (iri rendelenmiş)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Büyük ve derin bir tepsiyi veya ateşe dayanıklı bir kabı 2 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız. Orta bey bir tavaya kalan yağdan 60 gram (4 çorba kaşığı) koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, soğan ve maydanozları ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp bir kenara bırakınız.
Balık filetoları, tavadaki soğan - maydanoz karışımı, domates ve ıspanağı tepsiye (her katın arasına tuz, biber ve kekik serperek) kat kat döşeyiniz. Balık suyunu üzerine boşaltıp, ufalanmış taze ekmek içini ve kaşar peyniri rendesini serpiniz.
Kalan 60 gram (4 çorba kaşığı) tereyağı küçük parçalara kesip, ekmek içi ve peynir rendesinin üzerine serpiştiriniz.
Tepsiyi veya kabı fırının orta katına sürüp, yemeği 20-25 dakika, üstündeki peynir rendesi eriyip altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz.
Tepsiyi veya kabı fırından alıp, servis ediniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder